Vaatekaapin kevätsiivous & sisältö – Videopostaus

Vaatekaappi kaipasi pölyjen pyyhintää ja kävin kaikki vaatteeni läpi samalla kun tyhjensin ne pois laatikoista ja kaapeista. Pari paitaa ja huonokuntoista sukkaparia pääsevät siivousräteiksi, mutta muilta osin ei ollut tarvetta karsintaan eikä puutteitakaan tullut mieleen – aika hyvä tilanne siis! 🙂

Omakotivalkoinen vaatekaapin kevätsiivous järjestely siivous
Omakotivalkoinen vaatekaapin kevätsiivous järjestely siivous

Minulta toivottiin listausta omistamistani vaatteista ja niiden lukumäärästä ja lupasin sellaisen teille tehdä kun seuraavan kerran vaatekaapissa myllään siivouksen merkeissä. Alla kaikki vaatteeni kategorioihin jaoteltuina sisältäen myös eteisen naulakossa olevat takit ja kengät, sekä päälläni olevat vaatteet ja likapyykkikorin sisällön.

Ulkovaatteet 6 kpl:

 • 2 x musta villakangastakki (ohuempi ja paksumpi)
 • 1 x sadetakki
 • 1 x musta trenssi
 • 1 x ulkoilutakki (säänkestävä)
 • 1 x untuvatakki (vetoketju edelleen rikki, odottaa korjausta)

Yläosat & mekot 24 kpl:

 • 3 x ribattu neulepoolo
 • 2 x pitkä neule (tunika-pituinen)
 • 4 x ohut viskoosipoolo
 • 6 x pitkähihainen trikoopaita
 • 1 x ohut shifonkinen pusero
 • 1 x pitkähihainen body
 • 3 x t-paita
 • 3 x toppi
 • 1 x mekko
Omakotivalkoinen vaatekaapin kevätsiivous järjestely siivous
Omakotivalkoinen vaatekaapin kevätsiivous järjestely siivous

Housut ja hameet 8 kpl:

 • 7 x pillifarkut
 • 1 x treenitrikoot

Alusvaatteet, sukat & sukkahousut 23 kpl:

 • 7 x alushousut
 • 6 x rintaliivit
 • 2 x sporttiliivit
 • 8 x sukat
Omakotivalkoinen vaatekaapin kevätsiivous järjestely siivous
Omakotivalkoinen vaatekaapin kevätsiivous järjestely siivous

Asusteet & laukut 12 kpl:

 • 2 x reppu
 • 3 x laukku (yhdestä vetoketju rikki, mutta korjaan sen suutarilla)
 • 1 x vyölaukku
 • 1 x vyö
 • 1 x lompakko
 • 1 x käyntikorttikotelo (nahkainen)
 • 1 x lapaset
 • 1 x kaulahuivi
 • 1 x pipo

Kengät 8 kpl:

 • 2 x nilkkurit / saappaat
 • 2 x tennarit
 • 1 x treenilenkkarit
 • 1 x ballerinat
 • 1 x sandaalit
 • 1 x korkkarit

Yhteensä vaatteita, asusteita, kenkiä ja laukkuja on siis 81kpl mukaan luettuna myös sukat ja työkäytössä oleva käyntikorttikotelo, jotka osa ehkäpä niputtaisi yhteen tai jättäisi kokonaan pois laskuista.

Olen vähän jopa yllättynyt siitä että vaatteita, takkeja, asusteita, sukkia, laukkuja ja kenkiä on näinkin vähän, kun minusta kaikkea on jopa tuplasti tarpeeseen nähden. ?

Nyt tulikin mieleeni että kesän hääjuhlia varten pitää sukkahousut ostaa, ja mahdollisesti katselen kirpparilta tai pukuvuokraamosta jonkinlaista värikkäämpää mekkoa jotten ihan pikimustaksi pukeutuisi kun hääpaikalle vieraana heinäkuussa astelen. Varsinaista asukoodia ei ole määritelty ja hääparilla on ihanan rento asenne elämässä muutenkin, mutta siitä huolimatta koen että polvimittainen musta mekko on liian synkkä iloisen kesäillan juhlaan. Onneksi on hyvin aikaa miettiä ja katsella vaihtoehtoja rauhassa… 🙂

Omakotivalkoinen vaatekaapin kevätsiivous järjestely siivous
Omakotivalkoinen vaatekaapin kevätsiivous järjestely siivous

Kuvasin teille rokkimusiikilla höystetyn lyhyen videopätkän tämän iltaisesta siivouspuuhasta ja vaatteiden viikkailusta, sen löydät tuosta yläpuolelta play-nappulan takaa suoraan postaukseen upotettuna. 🙂

Iloista ja aurinkoista iltaa kaikille & huomiseen!


Seuraa myös Instagramissa 

17 kommenttia “Vaatekaapin kevätsiivous & sisältö – Videopostaus

 1. Ihanan vähän sinulla vaatteita, itse olen juuri sinun blogista inspiroituneena alkanut karsia kaapeista runsaalla kädellä tavaraa.
  Odotamme tällä hetkellä vauvaa ja siinä vähän hirvittää tuleva tavarapaljous. Mutta eiköhän järkevällä mietinällä saada tavaramäärää hallittua.

  1. Marine: Paljoa ei ole ja itsekin vähän yllätyin että lukumäärä on reippaasti alle satasen. 🙂 Vaatteita on silti reilusti eikä kaikkia tule käytettyä edes viikottain. 🙂

   Onnea pienokaisesta! <3 <3 Itselläni meni tavaroiden ostelu ihan överiksi raskausaikana, en tiennyt yhtään mitä kaikkea saattaisin tarvita vauvan hoitoon ja ostelin aikalailla kaiken mistä minulle vinkattiin. Lisäksi saatiin monenmoista tarviketta ja lopulta meillä oli kaapit täynnä tuplakappaleita ja turhuuksia. Pinnasängyn päälle laitettu hoitotaso oli aivan turha, vaihdoin vaipan alkuun ruokapöydällä pyyhkeen päällä ja myöhemmin sohvalla sellaisen muovipohjaisen alustan päällä. Tuttipullon lämmitin oli myös turhaa rahanmenoa, tosin jotkut siitä ovat tykänneet. Vaatteiden kanssa varsinkin tuli shoppailtua aivan liikaa ja liian paljon ihan pieniä 56cm kokoisia vaatteita. Vauvat kasvavat ensimmäisen vuoden niin vauhdikkaasti ettei pienimmät 56-68cm kokoiset vaatteet montaakaan kertaa mahdu päälle ennen kuin jäävät pieniksi.

   Jälkiviisaana tajusin että olisin säästänyt monta tonnia rahaa jos olisin ostellut tarvikkeita ja vaatteita vasta vauvan syntymän jälkeen. Ensimmäisen kuukauden pärjää oikein hyvin vaikkei olisi paljoakaan tarvikkeita. Tärkeimmät ovat tuttipullo, sideharsoja, vaunut, sänky, patja, lakana, peitto, kylpyamme, lämpömittari, hoitoöljy, pehmoinen pyyhe, vauvojen hiusharja, ja auton turvaistuin. Kaiken maailman hoitopöydät ja hilavitkuttimet ovat sitten sitä arjen extraa jos huomaa tarvitsevansa jotakin näistä. 🙂 Oma vinkkini onkin se että hankkikaa vain oleellisimmat asiat alkuun ja sen jälkeen vasta sitten tarpeiden perusteella lisävarusteita. Säästyy paljolta lopulta, sillä vauvan hoitaminen ei tosiaankaan vaadi kaikkea sitä tavaramäärää jota äideille markkinoidaan. 🙂

 2. Onpa treenivaatteet vähentyneet! Menivätkö ne nopeasti huonoksi?
  Kaappisi ovat ihanan siistit! Varmasti mukava tunne, kun ei tarvitse penkoa aamuisin sotkuisia vaateläjiä.

  1. milla: Kyllähän ne käytössä kuluvat, treenitrikoot eivät etenkään kestä loputtomiin. Jos tarkoitat esim punaista treenihupparia, niin sen laitoin pois ihan pyykkihuollon takia. Oli todella vaikea löytää riittävästi likapyykkiä joiden joukossa sen olisi voinut pestä ja käsipyykkinä en paksua collegea huppuineen tahtonut viikottain pestä. Virhevalinnaksi osoittautui siis ja syynä tosiaan tuo kirkas punainen ja pyykinpesu. 🙂

 3. Eikö sinulla ole shortseja ollenkaan? Miten pärjäsit viime kesänä? Myös olohousujen puute ihmetyttää, kun itse rötvään parastaikaa mukavissa collareissa ja yöpaidassa.
  Noin vähillä sukilla ja alkkareilla en kyllä pärjäisi/haluaisi elää, vaikka pyykkiä aika usein meidän taloudessa pestäänkin.

  1. Jenni: Ei ole. 🙂 Viime kesä oli pitkästä aikaa niin kuuma että kaipasin shortseja ja ostinkin kirpparilta eurolla shortsihaalarin jota käytin kymmenisen kertaa viime kesän aikana. Yleensä kuljen ihan vaan pitkillä housuilla, sillä kärsin usein kylmyydestä enkä myöskään halua että palan auringossa. Minulla on jalassa lisäksi pigmenttihäiriö (vitiligo) jonka haluan suojata uv-säteiltä, sillä siinä ei ole luontaista pigmenttiä ollenkaan ja ihosyöpäriski on suuri.

   Kotihousuja en nyt erikseen omista, farkut ovat ihanan pehmoiset ja mukavat ja niillä olen tässä tovin jo pärjännyt. Puuvillaiset legginsit hajosivat haaroista viime vuoden puolella enkä ole siis uusia tilalle vielä(kään) ostanut. 😀

 4. Ihanan siistit vaatekaapit!

  Kertoisitko kokemuksia, että mitkä paidat sinulla on osoittautuneet kestäviksi ja mitä materiaalia ne ovat? Toki kaikista muistakin vaatteista saa kertoa. Itse yritän pikkuhiljaa uudistaa vaatekaappiani niin, että tulisi mahdollisimman vähän hutiostoja (tietty), mutta paidat ovat osoittautuneet hankaliksi tapauksiksi löytää laatua suht edullisesti. Lisäksi t-paitojakin on nykyään ”monen mallisia”, joista osa on ihan muodottomia telttoja ja osa liian lyhyitä tai liian pitkillä hihoilla. Jostain taas kuultaa ihan liikaa läpi jne. 😀

  1. Suvi: Viskoosi ja rayon ovat materiaaleina olleet kestävimpiä. Neuleissa puuvilla on paras. Olen tykännyt Lindexin neuleista ja viskoosi-paidoista, niissä mielestäni on hinta-laatusuhde hyvä. Totaalisen täydellistä paitaa en ole itsekään onnistunut löytämään ja parhaimmat paitani ovat tosiaan Lindexin raidallisen mustavalkoiset t-paidat joita ei ikävä kyllä raidallisena ole nyt saatavana. Yksivärisenä onneksi löytyy, joten myymälässä kannattaa käydä sovittamassa. T-paita on kooltaan pienehkö, eli hihansuut ovat ns. istuvaa mallia ja pituus on lonkkaluiden kohdalle. Sovittaa siis ehdottomasti kannattaa jotta näet istuvuuden omalle vartalolle. Jos on hyvin rintava, voi olla että tämä paitamalli on ”napamallinen” eli nousee edestä liian ylös, sillä kangas ei ole perinteistä mukailevaa trikoota. 🙂

   1. Kiitos vinkeistä! Pitääpä mennä katsomaan Lindexille. 🙂 Itse olen myös aika hoikka/sirorakenteinen, kuten sinäkin, mutta vaan pidempi, joten paitasuositukset voi hyvin sopiakin! 🙂

    1. Suvi: Kannattaa käydä kokeilemassa, nuo viskoosiset t-paidat ja samaaa kangasta olevat pitkähihaiset ovat todella ihania ja mukavan tuntuisia. Pesun jälkeen ne kannattaa kosteana muotoilla sivusaumoista ennen narulle ripustamista niin pysyvät hyvässä kunnossa pitkään. Kuivausrumpua ei kannata käyttää, muuten paidat kutistuvat ja pinta ”huovuttuu”. 🙂

  1. ASDF: On edelleen, odottaa pyykkikorissa pesua mutta minulla ei ole mitään muuta minkä kanssa sen pesisin. Täytynee turvautua perinteiseen nyrkkipyykkiin jottei se jumiudu korin pohjalle kuukausiksi. 😀 😀 Tämä on se huono puoli kirkkaissa vaatteissa, niitä ei ole tarpeeksi että saisi edes puolikasta koneellista pestyä.

 5. Onpas vähän vaatteita! Mutta hyvä, jos noilla pärjää Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. 🙂
  Mutta missä on se uusi keltainen toppi? Entäs Marimekon raidallinen yömekko? Ja eikös kuvissa joskus esitelty jokin sininen kesämekkokin? Ovatko lähteneet jo kiertoon näin nopeasti… Marimekon (yö)mekosta olisi ollut mukava nähdä niitä juhliin stailattuja kuvia, muistaakseni niitä ei ole blogissasi esitelty. Vai muistanko väärin? 🙂

  1. Pirre: hyvin pärjää vaikka pahimpien pakkasten aikaan teki mieli käydä ostamassa pilkkihaalari, jotta olisi tarjennut paremmin olla ulkona. 😀

   Joskus luulin että pipoja, huiveja ja lapasia piti olla monet jotta on aina eteisessä varavaihtoehdot valmiina odottamassa hukkaamisen takia. Nyt olen jo useamman vuoden omistanut vain yhdet talviasusteet ja niistä pitää paljon parempaa huolta jo ihan automaattisestikin, jotteivat menisi hukkaan esim bussilla matkustaessa. En ole hukannut ainuttakaan vaatekappaletta ja muutenkin huoltanut takkeja, kenkiä ja asusteita paljon paljon paremmin nyt kun niitä on ollut vain yhdet tai kahdet per lajike. 🙂

   Keltainen toppi on edelleen pyykkikorissa odottamassa pesua. En tykkää käsinpesusta ja meillä ei ole tarpeeksi oikeanvärisiä vaatteita jotta saisin pesukonetta edes puolilleen. Tuo on huono puoli kaikessa räväkässä tai kirkkaassa värissä – pitäisi olla enemmän sointuvia vaatteita oyykkihuollon takia. 😀

    1. Riikka: Kokeilin liinaa kerran kun tytön juhlamekossa oli valkoisia raitoja, kirkkaanpunaista ja tummansinistä, ja ikävä kyllä valkoiset raidat värjääntyivät vaaleanpunaiseksi. Mitä merkkiä olet käyttänyt? Minulla oli Dr Beckmanin liina ja kokemusta tosiaan vain tuon yhden epäonnisen kerran verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *