Viherkasvi maljakossa & ruukussa | Pistokkaiden juurrutus

Peikonlehti on virallisesti syrjäytetty viherkasvieni ykköspaikalta ja sen tilalle on noussut jukkapalmu, jonka vihreät lehtiruusukkeet hipovat täydellisen raikasta sävyä. Jukkapalmusta on iloa niin ruukussa kuin maljakossa ja helmikuussa kukkakimpun korvikkeeksi maljakkoon leikkaamani lehtiniput pääsivät viimein tänään multaan ja ruukkuun kasvamaan…

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen

Leikkasin jukkapalmun rungossa kasvaneet lehtiruusukkeet irti tyvestä ja laitoin maljakkoon koristeiksi kukkakimppuja tuuraamaan, samalla tietysti myös toivoen että ne kasvattaisivat juuret. Jukkapalmu osoittautui ylivertaiseksi pistokkaaksi sillä se kasvatti juuret hyvinkin nopeasti. Iloinen asia oli myös se, että pistokkaat tuntuvat viihtyvän pitkään myös maljakossa pelkän veden varassa.

Nämä jukkapalmun lehtiruusukkeet laitoin juurtumaan helmikuun lopussa ja olisin varmasti voinut vielä pitää niitä parikin kuukautta maljakossa kukkakimpun korvikkeena. 🙂

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen

Minulla ei ole minkäänlaista tietoa miten jukkapalmu alkaa multaan istutettuna kasvamaan ja innokkaasti jäänkin seurailemaan millaista kehitystä mahtaa tapahtua kesän aikana. 🙂

Vanhat pistokkaat jatkavat kasvamistaan nyt mullassa ja pari uutta pistokasta pääsi vuorostaan vaasiin, joten juurten kasvattelu jatkuu edelleen. Pikkiriikkisen pikkuisen lehtiruusukkeen leikkasin vielä erikseen Marimekon minikokoiseen Flower-maljakkoon kultaköynnöksen pistokkaan tilalle, joka sekin sai tänään multaa ravinnokseen.

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen

Vielä on yöt sen verran viileitä etten parvekkeelle ole kukkaistutuksia vielä ostellut. Kauheasti tekee silti jo mieli puuhastella kasvien parissa ja tämän päiväinen jukkapalmu-operaatio oli hyvä startti kotiviidakon kasvatukseen. Tänä iltana upotan kädet vielä nopeasti multaan ja vaihdan isolle peikonlehdelle uudet mullat nyt kun suojapaperit on valmiina lattialla ja multapussin sisältö tuoretta ja kosteaa. 🙂

Aurinkoista iltaa kaikille & huomiseen!

2 kommenttia “Viherkasvi maljakossa & ruukussa | Pistokkaiden juurrutus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *