Luonnollisen kaunis kukkakimppu arkeen & juhlaan

Yleensä on tapana valita kukkakimppuun ensin kukka ja sitten vasta vihreää täydennystä sille kehykseksi, mutta minä teinkin tällä kertaa toisinpäin. Ihastuin söpösti hapsottavaan “heinään” ja halusinkin rakentaa metsästä poimitun näköisen kimpun sen ympärille äitienpäivälahjaksi itselleni…

Omakotivalkoinen valkoinen kukkakimppu värilija eustoma luutahirssi taskuruoho luonnollisen kaunis sisustus

Omakotivalkoinen valkoinen kukkakimppu värilija eustoma luutahirssi taskuruoho luonnollisen kaunis sisustus

Kimppuun valikoitui lännenhirssiksi paljastuneen hapsottavan heinän( jota myös luutahirssiksi kutsutaan) lisäksi tuoksutonta valkoista liljaa, valkoista preeriaeustomaa ja vallattomasti rehottavaa taskuruohoa… ♥

Omakotivalkoinen valkoinen kukkakimppu värilija eustoma luutahirssi taskuruoho luonnollisen kaunis sisustus

Omakotivalkoinen valkoinen kukkakimppu värilija eustoma luutahirssi taskuruoho luonnollisen kaunis sisustus

Lyhensin varsia kotona reilullä kädellä ja jätin varsinaisen solminnan tekemättä. Minusta on kaunista kun kimppu saa asettua vapaasti maljakkoon aivan niin kuin maalaistunnelmaa sisältävissä vanhoissa Suomi-filmeissä aikanaan.

Tyttö sanoikin että kimppu on kuin metsäkeijun poimima ja juuri sitä valinnalla hainkin. Liljojen tilalle olisi ollut ihana saada Suomen kansalliskukkia kieloja, mutta en muista että olisin niitä koskaan kukkakaupassa edes nähnyt. Tuoksuton valkoinen lilja toimii onneksi aina ja kaiken kanssa ja toivon että kimppu ilahduttaa olohuoneen pöydällä vielä pitkään. ♥

Leppoisaa lauantaita kaikille!

6 kommenttia “Luonnollisen kaunis kukkakimppu arkeen & juhlaan

  1. Tiedätkö edes minkä kokoisia kielot ovat? Eihän ne tulisi edes tuosta vaasista ulos. Sinänsä aika huvittava laittaa ne vaihtoehdoksi liljoille jotka on ehkä kookkaimpia leikkokukkia.

    1. gabrielle: Tiedän kyllä. 🙂 Leikkovihreät leikataan tietystikin kukan mitan mukaisesti ja siinä tapauksessa olisin laitanut kimpun matalampaan maljakkoon. 😀

  2. Kieloja kyllä saa kukkakaupoista, mutta vain tiettyinä aikoina ja yleensä erikseen tilaamalla (esim. jotkut haluavat hääkimppuun), koska ne ovat _todella_ kalliita ja niitä tarvitsisi ihan tavalliseen pieneenkin kimppuun paljon, jotta ne näyttäisivät ns. “miltään”.

    Mutta tuokin kimppu on nätti ja liljat toimii hyvin! 🙂

    1. Suvi: kiitokset kommentistasi, hyvä tietää että voi mahdollisesti tilata erikseen. Kielot ovat tosi kauniita ja olisi ihanaa saada joskus niitä kimppuun, mutta toki hinta on varmasti aika suolainen kun erikseen pitää tilata. Täytyy pistää korvan taakse ja kysyä kukkakaupasta, kesällä olisi yksi tilaisuus johon haluaisin kieloja maljakkoon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *