6 vinkkiä ylellisempään arkeen – Havaintoja elämästä

Voiko tavanomaisesta arjesta tehdä edullisesti ylellisempää? Kyllä voi! Lue 6 vinkkiäni miten saat pikkurahalla arkeen luksusta!

1. Leikkokukat

Kaunis kukkakimppu on arjen luksusta ja tuo iloa kotiin. Ostan monesti vitosen markettikimpun viikonlopun kunniaksi ruokakauppa-ostosten yhteydessä ja se on enemmän kuin tarpeeksi. Kimppu voi olla myös luonnosta poimittu, jos sellainen mahdollisuus lähitienoolta löytyy – kimpun ei siis tosiaankaan tarvitse olla pramea monen kympin kukkapuska tuodakseen ylellisyyttä arkeen. 🙂

Origins kasvonaamiot kokemuksia ihonhoito omakotivalkoinen

2. Kasvonaamiot

Itsensä hemmottelu on ihanaa ja kotona tehtävät kauneushoidot tuovat luksuksen tuntua tavalliseen arki-iltaan. Edullisimmillaan hyvän kasvonaamion saa eurolla, laadultaan loistava naamio irtoaa reiluun kolmeen euroon. Todellista ammattitason kasvohoitoa saa kotioloissa aikaiseksi Starskinin kangasnaamioilla, jotka kustantavat 16,50€ – ei siis hurja hinta tuokaan, vaikken viikottain ihan noin tyyristä naamiota raaski kasvoilleni laittaa.

Starskinin naamiosta voit lukea lisää täältä: → omakotivalkoinen/starskin-gold-mask

Omakotivalkoinen 6 vinkkiä ylellisempään arkeen

3. Kauniit alusvaatteet

Kauneus tulee sisältä päin ja pinnan alla voi piilotella vaikka minkälaisia mahdollisuuksia – hyväntuulinen, itsevarman oloinen ja rento ihminen herättää aina kiinnostuksen. Kauniilla alusvaatteilla saa itsetunnolle mukavaa buustia ja itse koen että kaunis ja hyvin istuva alusvaate kohentaa fiilistä. Alusvaatesetin ei tarvitse maksaa maltaita, Lindexissäkin on vaikka minkälaisia kauniita settejä tarjolla ja monesti Lindex päihittää istuvuudellaan kalliimmat ranskalaiset luksusmerkit. Oma henkilökohtainen suosikkini on Changen valikoimasta löytyvä pitsinen ja toppaamaton supermukava Natasha-liivimalli, jonka ulkoreunassa oleva vahvikekangas kohottaa mukavasti rintamusta.

Changen koot poikkeavat totutusta ja jos kiinnostuit kyseisistä liiveistä, suosittelen piipahdusta myymälässä ja sovituskopissa. Huomasin että nettikaupassa tuotetiedot eivät pidä paikkaansa, liivien sanotaan olevan kaarituettomat vaikka niissä kyllä tosiaankin on kaarituki – kyseessä siis nämä liivit: → change.com/natasha. 🙂

Omakotivalkoinen 6 vinkkiä ylellisempään arkeen

4. Lomamatka omalla pihalla / parvekkeella

Pieni aurinkoloma tekee hyvää ja nyt kun kesä on aivan oven takana, voi sellaisen helposti toteuttaa myös omalla kotipihalla tai parvekkeella. Lomafiilikseen pääsee helposti pienellä vaivannäöllä – rekvisiitaksi kukkia ja kasveja, muutama värikäs tekstiili, päivävarjo, itse tehty sangria ja hedelmälautanen, aurinkolasit nenälle, lierihattu päähän, hyvä kirja käteen ja Spotifystä valmis musiikkilista soimaan valitun lomakohteen hengessä. 🙂

Itsensä saa hyvinkin helposti huijattua lomamoodiin kun vaan tahtoo – eikä se aina vaadi lentomatkaa ulkomaille. Myös kotimaan mökkilomailu on minusta arjen luksusta parhaimmillaan, olkoon kyseessä sitten oma tai vuokramökki. ♥

Makuuhuoneen sisustus valkoinen pörrömatto kylpyhuoneenmatto diy omakotivalkoinen

5. Päiväunet

Minulle päiväunet ovat äärimmäistä luksusta ja ikävän harvoin on mahdollisuus keskellä päivää käydä kauneusunia ottamaan. Toissa viikolla olin niin puhki että yhtenä päivänä oli pakko ummistaa silmät puoleksi tunniksi ja sen jälkeen energiaa taas riitti – aivan kuin olisin aloittanut päivän kokonaan uudestaan “aamukahvin” kera. 🙂 Päiväunet ovat lisäksi ilmaista huvia ja tutkimuskin kertoo että pienet tirsat parantavat tuottavuutta ja keskittymiskykyä.

6. Smoothiet

Smoothieksi surrautetut vitamiinipommit tuovat buustia jaksamiseen ja parantavat myös vastustuskykyä. Hedelmät, vihannekset ja marjat ovat herkullisia yhdessä ja erikseen, ja näin kesän kynnyksellä myös kilohinnat ovat maltillisemmat. Tuoreisiin kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin panostaminen maksaa itsensä takaisin terveysvaikutuksilla ja vähäisemmällä sairastelulla.

 * * *

Arjesta saa ylellisempää aika vaivattomasti ja edullisestikin, kun asennoituu asiaan niin että pienikin voi olla tarpeeksi. Lapsiperheen vilinän keskellä luksusta on jo pelkästään se että saa pienen hetken omaa rauhaa, ja minulle suurinta arjen luksusta on se että saan saunoa pitkään ja kiirettömästi ilman keskeytyksiä. Rahaakin tärkeämpi seikka on nimittäin oma asenne – älä vertaa elämääsi Instagram-julkkisten päivityksiin tai lehdissä kirjoitettuihin tarinoihin kuuluisuuksien tekemisistä. Ota ilo irti omasta elämästäsi ja tee siitä parasta, tavallisuus on loppukädessä aika mahtavaa ja pienestäkin voi olla äärettömän iloinen. 🙂

Energistä ja aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

8 kommenttia “6 vinkkiä ylellisempään arkeen – Havaintoja elämästä

  1. TK: Pienet asiat ovat parhaita, niitä saattaa mahtua vuorokauteen jopa moniakin ja se vasta ylellisyyttä onkin. 🙂 Tämän aamun luksusjuttu oli jääkylmä vesi, heräsin nimittäin aivan kauheaan janoon ja oli suuri nautinto saada jano sammutettua. 🙂 Oikeastaan jos miettii niin meidän suomalaisten tavallinen hanavesi se vasta ylellisyyttä onkin. 🙂

 1. Kiitos Miia, että muistutit meitä arjen positiivisuudesta!
  Olen seurannut blogiasi hyvän tovin, sillä pidän laadukkaista kuvistasi ja hyvin kirjoitetusta tekstistäsi.
  Jutuissasi näkövinkkeli on aina positiivinen.
  Kun arki rullaa ja muistaa nähdä pienissäkin asioissa hyvää, on elämä antoisaa:)

  1. minä: Kiitos sinulle kivasta palautteesta! <3 <3 Ihana kuulla että tykkäät blogistani ja tavastani toteuttaa sitä. <3

   Maailmaan mahtuu valtavasti surua ja ankeutta, ja yritän itse löytää jokaisesta päivästä jotakin hyvää ja positiivista. Pienetkin asiat voivat olla merkityksellisiä ja tärkeitä, voimaannuttavia ja innostavia, eikä raha aina ratkaise. Nuorempana ajattelin että rahalla saatavat asiat tuovat onnen, mutta vanhemmiten olen tajunnut että onni syntyykin meidän jokaisen sisällä. Ei tarvita tukoittain rahaa tai mammonaa voidakseen nauttia ja iloita arjesta ja elämästä. Hyvä arki on mielestäni koko elämän suola ja ne hienot lomareissut ja upeat ostokset ovat sitten sitä satunnaista extraa. 🙂

 2. Minulle on myös luksusta se, että saa olla rauhassa ilman lapsia, mikä ei tapahdu juuri ollenkaan , mutta sitten, kun saan sen niin ai että se on rentouttavaa. Myös nuo saunassa käynnit ovat luksusta. Olen pyhittänyt tiistait saunalle ja se onkin se ainut puolituntinen, joka on vapaata lapsista joka viikko. En kaipaa matkustelua, jos saisin päättää, että lähtisinkö matkalle viikoksi ilman lapsia tai olisin yksin kotona sen viikon, niin valitsisin ehdottomasti sen koti loman. Matkalla olo on väsyttävää matkustamisen vuoksi ja kotiin palattuaan on ihan rättiväsynyt ja samalla lapset on lahkeissa kiinni. Ei kiitos minulle. Kotona vietetty loma on todellakin rahan säästämistä ja siitäkin syystä valitsisin sen ja myös siksi, että viihdyn kotonani todella paljon. Olenkin päättänyt, että matkustelen sitten, kun lapset ovat niin isoja, että eivät tarvitse äitiä niin usein enää. Silloin sitä nauttiikin enemmän niistä luksuslomista ja miehenkin voi ottaa mukaan. ?

  1. Pitju: Olen ihan samalla linjalla kanssasi. 🙂 Matkustelu on toki mukavaa vaihtelua, mutta lomamatkan jälkeen on yleensä tuplasti väsyneempi kuin lomalle lähtiessä. Olen muutenkin sellainen kotihiiri että viihdyn kiirrettömästi ihan vaan kotosalla, vaikka matkustelu silloin tällöin onkin kivaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *