Trendiennustus 2020 – Minimalistinen & vaalea sisustus

Valkopainotteinen minimalistinen sisustustyyli on muutaman vuoden ollut epäsuosiossa, mutta merkit viittaavat vahvasti siihen että uusi tuleminen on jo aivan nurkan takana – kiitos Kim Kardashianin, joka avasi oman kotinsa oven medialle ja sai aikaan valtavan trendiryöpyn etenkin Amerikassa…

Omakotivalkoinen sisustusblogi skandinaavinen sisustus minimalistinen koti
Omakotivalkoinen sisustusblogi skandinaavinen sisustus minimalistinen koti

Kim Kardashianin sisustustyyli

Oman kodin sisustus on vuosikaudet ollut tyyliltään simppeli, minimalistisen selkeä, valoisan vaalea ja täynnä ihania yksityiskohtia, joista ammennan visuaalista iloa jokaiseen päivään. Kodin kuuluu olla asujiensa näköinen ja heijastaa heidän omaa tyyliään, piittaamatta siitä miten trendikkäänä tai hienona muut sitä pitävät. Ainoa harmistuksen aihe viime vuosina on ollut se, että kaupoista ei ole löytynyt kovinkaan monia omaa silmää miellyttäviä sisustustuotteita, sillä värimaailma, materiaalit ja muotokieli ovat suosineet rustiikkisempaa, etnisempää, koristeellisempaa ja värikkäämpää tyyliä kuin millä itse haluan kotiani sisustaa.

Vaikka tredikkyys ei oman kodin sisustuksessa sääntöjä sanelekaan, pidän henkilökohtaisesti kuitenkin upeana asiana sitä, että Kardashianin kaltainen multimiljonääri on päätynyt sisustamaan kotinsa minimalistisesti – tosin kunnia taitanee kuulua enemminkin perheen isännälle Kanye Westille ja hänen mieltymyksilleen. Kardashianin Voguelle antaman videohaastattelun ja heidän kotiesittelyn voit katsoa alla olevalta videolta, jotta saat paremman käsityksen siitä mistä on kyse.

Valkoista ja minimalistista

Minimalistinen sisustustyyli ei suoranaisesti tarkoita minimalistista elämäntapaa, vaikka yhtymäkohtia löytyykin. Minimalistisesti kotiaan sisustava joutuu väkisinkin miettimään sisustusta hieman tarkemmin ja tekemään pakosta valintoja, sillä kaikkea kaunista ei voi mahduttaa samaan tilaan. Tämä johtaa väistämättä siihen, että ihminen alkaa ja oppii ajattelemaan ostoksiaan tarkemmin myös muissa kategorioissa, kuten vaatteissa ja kosmetiikassa, jotka etenkin naisilla ovat monesti tavarakaaoksen alkuunpanijoita.

Mitä enemmän teemme harkittuja ostoksia, sen vähemmän turhaa roinaa nurkistamme löytyy vuosien päästä – kehitys on siis pelkästään positiivinen ja toivon että Kardashianin kautta etenkin monet amerikkalaiset kulutushysteriaan ja Black Friday -ostopäiviin tottuneet nuoret innostuvat miminalistisemmasta tyylistä etenkin sisustuksessa. 🙂

Inspiraatiota ympäri maailman

Minimalistinen sisustustyyli on kaikessa hiljaisuudessaan jatkanut maailman valloitusta ja etenkin Instagramista löytyy tuhansittain minimalistisuuden kannattajia eri puolilta maailmaa, jotka jakavat inspiroivaa sisältöä säännöllisesti. Myös YouTubessa julkaistuista “My room tour” ja “Room renevation” -esittelyvideoista (joita tyttöni tykkää katsella) näkee selvästi että nuorisollakin suuntaus on alkanut enemmissä määrin kääntymään yksinkertaisten sisustusratkaisujen puolelle – tavaroita ja kalusteita karsitaan, ja sisustukseen haetaan särmää seinäpinnoista ja pienistä helposti muokattavista yksityiskohdista massiivisten kalusteiden ja yleisen runsauden sijaan.

Tässä vaikuttaa varmasti myös uuden sukupolven tapa liikkua ympäri maailmaa opintojen ja työn perässä, halu nähdä ja kokea, ja olla sitoutumatta liiaksi yhteen tiettyyn lokaatioon koko elämäksi. Olipa taustalla mikä tahansa vaikuttaja, arvostan suuresti tätä suuntausta minne selkeästi olemme menossa. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!


5 kommenttia “Trendiennustus 2020 – Minimalistinen & vaalea sisustus

    1. 111: Valkoisen aika on ollut jo pari vuotta laskusuhdanteessa ja pehmeät beiget, harmaat, pastellit, kirkkaat värit ja musta ovat vallanneet sekä keittiöt, että piensisustuksen. 🙂 Trendikäs on jo pitkään maalannut seinät jollakin muulla kuin valkoisella ja nyt povaan itse valkoiselle ja vaaleille sävyille uutta tulemista – Kardashianin ansiosta! 🙂

  1. Eihän tässä ole mitään uutta. Tarkoittaako, että trendejä ei enää ole.
    Tämä ei ainakaan toteutunut vuonna 2019 ja vielä vähemmän näyttää toteutuvan vuonna 2020

    1. Aura: Kiitos kommentistasi. Minusta eri tyylien rennompi yhdistely ja yleisesti ottaen rennompi asenne sisustamiseen on suuri muutos aikaisempaan. Jos vertaa vaikkapa 2016 sisustustrendien tarkkarajaisuutta nykyhetkeen niin ovat kuin yö ja päivä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *