Sisustuksen kevätjuhlaa – Sinivihreä Pelargonia & kahvikattaus

Ihastuin Lasse Kovasen Pentikille suunnittelemaan sinisävyiseen Pelargonia-mallistoon ja kuukauden päivät mietin olisiko tämä meidän kodin kesäkuosi. Kirjoittelin teille huhtikuussa kuinka paljon tykkään siitä miten valkoinen pohjaväritys nostaa Pelargonian upeat värit esille ja miten tyynynpäällinen ponnahtaisi esille valkoisesta sisustuksesta… ja oikeassa olin, aivan mielettömän kaunis ilmestyshän se on. ♥

Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen
Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen
Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen
Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen

Hillittyä värikkyyttä

Pentikin kesämallisto on täynnä raikkaita kuoseja ja skandinaavisesta sisustustyylistä innostuneiden iloksi värimaailma on värikkyydestään huolimatta hillitty. Pentikin Pelargonia onkin loistava esimerkki makuni mukaisesta värien käytöstä, jossa yleisilme pysyy silti seesteisenä – valkoisen kodin ei tosiaankaan tarvitse olla tylsä. 🙂

Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen
Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen
Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen
Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen

Kaunis Pentik Pelargonia

Aamupäivällä kylässä kävi toimittaja tekemässä haastattelua ja katoin kahvit, vaniljawienerit ja kauniit Pelargonia-paperiservetit meille olohuoneeseen. Näinkin pienellä vaivalla saa nättiä aikaan ja kaunis kukkakimppu, kynttilä ja pikaisesti kahvikupin korvaan sujautetut paperiservetit riittävät tuomaan juhlan tuntua. 🙂

Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen
Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen
Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen
Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus omakotivalkoinen

Huomenna järkkään pienen porukan kesänavausbileet ja Pentikin sinivihreä Pelargonia valloittaa keittiönkin – ostin tyynynpäällisen ja servettien lisäksi myös kaitaliinan, jolla saan taiottua juhlavuutta muutoin tavanomaiseen perusvalkoiseen kattaukseen. Eikö olekin ihanaa, huomenna ollaan kesäkuun puolella! 🙂

Aurinkoista perjantaita kaikille!

Lue myös: ➤ Vihreä-valkoinen kattaus kahdelle


Seuraa myös Instagramissa 

8 kommenttia “Sisustuksen kevätjuhlaa – Sinivihreä Pelargonia & kahvikattaus

 1. Ihana tuo pentikin pelargonia kuosi!Mutta siniset ruusut…onko maalattuja?tekokukkia?Ruusu sinisenä näyttää näin puutarhaihmisenä oudolta.Sori?

  1. Nanna: tuo Pelargonia-kuosi on I-h-a-n-a! ❤️ Halusin kimppuun samoja sävyjä kuin Pelargoniassa ja nyt ei muuta ollut sinisenä tarjolla kuin ruusuja. Ihan elintarvikevärillä nuo erikoisvärit on saatu aikaan, ja ihan tavanomainen asia siis on. Ekan sinisen ruusun ostin itselleni alaikäisenä, ja sittemmin on tullut näitä sateenkaari-sekoituksia, mustia ruusuja ynnä muita. Niitä on helppo värjätä itsekin, sateenkaariruusun saa halkaisemalla varren alaosan noin 5cm matkalta neljään osaan ja sitten vaan upottaa ne neljä erillistä haaraa pieniin laseihin, joissa on elintarvikeväreillä värjättyä vettä. Ja valkoinen ruusu tietysti aina siis pohjana värjäyksille. 🙂

    1. Nanna: ne onkin kauneimmat, oma suosikkini on keltainen ruusu, todella säkenöivä ja kaunis. ?

 2. Todella kauniit nuo Pentikin tekstiilit ja kukat näyttävät lumoavan kauniilta 🙂 Kokonaisuus on todella hyvännäköinen. Kahvikin maistuu paremmalta kun on kaunis kattaus 😉
  Ihanaa kesää sinulle. <3

  1. Ripausluksusta: Niin ovat, todella kaunis tuo sinivihreä Pelargonia-kuosi. ❤️ Paperiservettejä on vielä pari jäljellä ja ostan varmaankin yhden paketin vielä lisää. Kivempi on istua alas syömään ja juomaan kun kattaa kauniisti, eikä se edes vaadi paljoa. 🙂

   Aurinkoista ja helteistä kesää! ☀️

 3. Heippa!
  Kivan raikas kokonaisuus. Mutta, mutta….

  Mielestäni Pentik saisi alkaa jo muuttumaan. Joka ikinen kevät/kesä ja syksy/talvi mallistot näyttää periaatteessa kaikki ihan samalta. Melkeinpä on jo etukäteen arvattavissa, mitä tulee. Nykyään ei tee mieli edes mennä Pentikille, koska tietää jo etukäteen, ettei siellä ole mitään uutta ja mullistavaa.

  1. Matikka: Paljon on sellaisia mallistoja jotka vuodesta toiseen säilyvät ennallaan, mutta sitten on näitä satunnaisia ihanuuksia kuten sinisävyinen Pelargonia johon ihastuin. Sama kuosi löytyy myös puna-pinkkinä mutta se noudattelee enemmän Pentikin perinteisiä kesävärejä. Pentikillä on vahva tyyli ja omanlaisensa ”fanit”, minusta on hienoa että heidän mallistonsa on tunnistettavissa selkeästi ja ovat pitäneet tyylistään tiukasti kiinni kaikki nämä vuodet. Itse löydän aika harvoin Pentikiltä mitään mikä todella sykähdyttää, Pelargonia oli virkistävä poikkeus ja itseassa siitä tulee hieman mieleen Ted Bakerin sisustuskuosi, en tiedä miksi. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *