Syksyn sävyjä – Sisustusanalyysi syyssesongin väritrendeistä

Olen seuraillut tiiviisti kehittyviä sisustustrendejä ja syksyn uutuustuotteiden lanseerauksia. Pidän siitä mitä näen: trendien virtausvauhti on selkesti hidastunut ja moni viime syksyn suosikkiväri pitää edelleen pintansa joko sellaisenaan tai pienillä sävymuutoksilla muokattuina. Keräsin teille koosteen omista näkemyksistäni tulevan syys- ja talvisesongin väritrendeistä…

Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA

Viime syksynä suosittiin selkeämpiä ja tummempia värejä, kuten kuninkaallisen arvokasta sinistä ja tumman täyteläistä vihreää. Myös purppuran punaistakin alkoi kasvavissa määrin etenkin maailmalla näkyä ja poltetun oranssin terrakotan tuntee varmasti teistä jokainen. Tänä syksynä trendivärit ovat pitkälti samoja, mutta niiden sävy on pehmeämpi, entistäkin luonnollisempi ja aavistuksen pohjoismaisempi – helempi vaikkei kuitenkaan skandinaavisen vaalea.

 * * *

Metsäisen vihreää

Metsä on täynnä vihreän eri sävyjä aina tummasta havunvihreästä hentoisiin sammaleen sävyihin. Pitkään pinnalla ollut tummanvihreä on saanut rinnalleen monta muuta trendikästä vihreänsävyä. Tunnelmallisin yhdistelmä syntyy sekoittamalla vihreän joukkoon lämpimiä puunsävyjä sekä tummanharmaata. ♥

Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA

 * * *

Okraa, pellavaa, kaarnaa, kaislaa ja hiekkaa

Vaaleampaa väripalettia hallitsee pellavan ja hiekan pehmeät sävyt, joita maustetaan rohkeasti okran keltaisella ja ruskean eri vivahteilla puneratavasta terrakotasta lähes mustaan suklaanruskeaan. Vaalein suosikkisävy tulevassa syyssesongissa on haalea hiekka eli pale sand, joka taittaa aavistuksen harmaaseen, olematta kuitenkaan perinteinen vaaleanharmaa.

Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA

 * * *

Valtameren sinistä

Niin sanottu ocean blue on tämän syksyn ihanin sininen. Se on yhtä täyteläinen kuin viime vuosien suosikki royal blue, mutta vivahteeltaan pehmeämpi ja muistuttaa enemmän farkkusinistä eri tummuusasteissaan. Sen rauhoittavan vaikutuksen vuoksi se sopii täydellisesti makuuhuoneisiin ja hiekan- sekä puunsävyihin yhdistettynä se saa tilan hehkumaan hyggemäistä kotoisuutta.

Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA
Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA

 * * *

Grafiitinharmaata ja punertavia puunsävyjä

Mustan ja valkoisen vahva liitto on rakoillut jo pitemmän aikaa. Trenditietoinen rakentaa kontrastit tummanharmaalla ja vaalean hiekkaisilla sävyillä, joiden elävöittämiseen punertavat puulajikkeet sekä patinoitunut nahka ovat kuin piste iin päälle.

Syksyiset sisustussävyt värit sisustusinspiraatio IKEA

 * * *

Väritrendit ovat inspiroitumista varten eikä niihin kannata suhtautua liian vakavasti. Jos jokin suosikkiväri ei kolahda sinuun niin se ei haittaa, eikä väkisin pidäkään saada itseään innostumaan. Vihreän eri sävyjä rakastan lähes kaikissa mahdollisissa muodoissa, mutta violetin vivahteille en syty lainkaan.

Vanha lempivärini sininen jakaa edelleen mielipiteeni kahtia. Välillä kuolaan kieli pitkänä upeaa sinistä seinämaalia mutta silti uskallus puuttuu – pelkään että kyllästyn ja siksi jatkan jahkailua. Valkoisen värin rakastamista ja sillä sisustamista jatkan, vaikka se olisi maailman epämuodikkain juttu. Valkoisen rinnalle haluan nyt tuoda vaaleita luonnonvärejä kuten pellavaa, hiekkaa, hunajaa, koivua, tammea ja saarnia.

Mielestäni trendien tarkoitus on ohjata meitä näkemään asioita uusin silmin. Parhaimmillaan ne antavat rohkaisua ja innostusta kokeilla jotakin uutta ja virkistävää. Trendeistä kannattaa ammentaa inspiraatiota ja pienillä muutoksilla tuoda toivottua tunnelmaa kotiin – siitä aito kerroksellisuus syntyy, kun kotona on jotain ajatonta, jotain vanhaa ja jotain uutta sulassa sovussa. ♥

Inspiroivaa iltaa kaikille!

Kuvat: IKEA


Seuraa myös Instagramissa 

9 kommenttia “Syksyn sävyjä – Sisustusanalyysi syyssesongin väritrendeistä

  1. Hei! Olen aloittelemassa lattiaremppaa ja minua kiinnostaa kovasti remppakohteessasi käyttämä Cellon Tammisaari-laminaatti. Kävin katsomassa sitä K-raudassa ja minua jäi hiukan vaivaamaan reunan viistous. Miten se sinusta näkyy valmiissa lattiassa? Onko valmiista lattiasta tulossa pian kuvia? Kiitos ja mukavaa päivää.

    1. Tiina: Tarkoitatko viistoreunalla sitä laminaattilevyjen väliin jäävää ”saumaa”? Se ei ole lainkaan huono tai vaikea, se saa lattian näyttämään lankkulattialta eikä sinne keräänny likaa normaalia enempää. Huoletta siis voit hankkia saman lattian, postaus on tulossa myöhemmin. 🙂

      1. Juuri sitä rakoa tarkoitin ja mietin, että kerääköhän kaikki murut jne. ”Lankkulattia” juurikin hakusessa. Kiitos vastauksesta.

    1. Pilvi: ei ole tämä, kohta on tulossa toivepostaus vaikkakin on lauantai. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *