Perjantain pulinat & päivän asu!

Aamulla seiskalta herätessäni ja kahvia keittäessäni olin ihmeen pirteällä fiiliksellä ja sama hyväntuulinen energia on leijunut yllä koko päivän. 🙂 Vieläkin olisi virtaa jäljellä vaikka muille jakaa ja ehdotinkin tytölle että katsottaisi yhdessä jokin hauska leffa, mutta tyttö ei jaksa kukkua enempää ja syö parhaillaan iltapalaa keittiössä. Itse makoilen sängyssä (koska sohva on täynnä tavaraa) ja mietin että mitähän sitä keksisi puuhaa perjantain viimeisille tunneille…

Päivän asu - Metsänvihreä neulepoolo ja mustat pillifarkut - Omakotivalkoinen

Olen jutellut ystäväni kanssa puhelimessa minimalismista, tavaroiden tarpeesta ja kirppareista kuluvan viikon aikana lähes päivittäin ja ollut tukena hänen raivausprojektissaan. Olen auttanut ideoimaan uudenlaisia käyttötarkoituksia kodin tavanomaisille käyttöesineille ja ehdottanut myös vanhojen pyyhkeiden hyödyntämistä lattialuuttuina ja siivousrätteinä suursiivouksen yhteydessä.

Toinen ystäväni virkkaa itselleen parhaillaan kestovanulappuja pehmeästä bambulangasta ja tilasin häneltä muutaman kappaleen itsellenikin – minulla kun ei virkkuukoukku hyppysissä pysy. 🙂

Juttutuokioidemme myötä sain eilen kipinän etsiä tietoa kestoleivinpaperista, kestosuodatinpussista ja kestovaikkatiesmistä ja samalla innostuin selailemaan myös Tori.fi-nettikirppistä… ja sinnepä taidan itseni kohta taas klikata heti kun saan tämän postauksen julkaistua. Mitään kovin erityistä ei itselläni ole Torilta kiikarissa tällä hetkellä, mutta valmistuksesta jo aikaa sitten poistuneet Saimaa Designin valkoiset astiat olisi mahtava löytää. Kyseistä sarjaa myytiin joskus muinoin mm. Tarjoustalossa, joten hienosta nimestään huolimatta kyse ei ole arvokkaasta astiastosta ja juuri siksi sitä onkin niin vaikea mistään löytää. 🙂

Päivän asu - Metsänvihreä neulepoolo ja mustat pillifarkut - Omakotivalkoinen

Tämä perjantai-illan pulinatuokio ei varsinaisesti ole toivepostaus, mutta liippaa melko läheltä lukijani Ennin esittämää postaustoivomusta tavallisen päivän kuulumisista asukuvien kera.

Päiväni on tänään sisältänyt aamukahvin lisäksi kaksi työtapaamista, metrossa nautitun lounasleivän, tietokoneen ruudun äärellä istumista, näppäimistön naputtelua, muutamia puheluita ja remonttimiehen etsintää. Postauksen kuvat nappasin aamupäivän palaverista kotiin tullessani Ennin toivetta silmällä pitäen… tosin minun piti julkaista kuvat vasta ensi viikon toiveiden torstai -postaussarjassa eikä vielä tänään. 🙂

Päivän asu - Metsänvihreä neulepoolo ja mustat pillifarkut - Omakotivalkoinen

Päälläni on uusi metsänvihreä neulepoolo* ja maailman parhaat Leviksen farkut*. Ruusut nappasin kouraani upean värin vuoksi, tummanvihreä ja vivahteikas pinkki ovat ihanat yhdessä! ♥

Olen luonut YouTube-tililleni julkisen soittolistan, johon keräilen itseäni inspiroivia minimalistiseen sisustukseen ja elämäntapaan liittyviä videoita. Jos aihe kiinnostaa sinuakin, löydät soittolistan kaikki 21 videota tuosta alta. Lisää katseltavaa tallentelen aina sitä mukaa kun hyviä helmiä vastaani YouTubessa tulee. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin16 kommenttia “Perjantain pulinat & päivän asu!

 1. Hei!mikä noista Leviksen farkuista tekee maailman parhaat?sellaiset olisi etsinnässä!onko tarkempaa merkkiä niistä?eikös ne ole numeroitu??

  1. Tarja: nämä ovat Levi’s Mile High -mallia, ilman numeroa siis. Ovat korkeavyötäröiset ja tosi ihanan tuntuiset päällä. Sopivan napakat mutta silti pehmeät, eikä tarvitse kyykkimisen jälkeen rempoa koskaan housuja ylös vyölenkeistä. 🙂 Tein näistä farkuista oman postauksen viime vuonna, jonka löydät alta:

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2018/12/28/taydelliset-farkut-levis-mile-high-super-skinny/

   Postauksessa lisää kokemuksiani näistä farkuista ja syitä miksi ovat minusta maailman parhaat. 🙂

 2. Onko nuo Levikset paremmat kuin ne Karve farkut mitä ainakin jossain vaiheessa kehuit paremmiksi? Haalistuvatko Levikset? Olisi etsinnässä myös itselle hyvät mustat farkut.

  1. Emilia: molemmat on yhtä hyviä. 🙂 Karve Jeans farkut valmistetaan ekologisesti ja siitä extra-plussaa. Levi’s taas vuorostaan pyrkii kehittämään uusia keinoja muuttaa tekstiilituotantoa ekologisemmaksi ja yrityksellä on mahtava asenne – heti kun saavat kehitettyä valmiiksi uudenlaisen ekologisen kankaan, jakavat he avoimesti innovaationsa kaikkien muidenkin käyttöön. Kumpikin merkki on siis eettisesti hyvällä asialla. 🙂

   Istuvuus on molemmissa loistava ja Karvea tosiaan myydään vain Carlingsilla (on heidän oma merkki), joten piipahda ihmeessä myymälässä ja sovita molempia. 🙂

   Molemmissa musta väri on suoraan kankaan kuidussa, eli kestää mustana pitkään. 🙂

 3. On sulla jotenkin teennäinen tää blogi verrattuna tällaseen tavalliseen ihmiseen! Missä sun lasiseinä- ja kylppärijutut viipyy??

  1. Airiina: millä tavalla blogini on mielestäsi teennäinen? Minäkin olen kyllä ihan tavallinen ihminen, yhtään ei ole hellemmin elämä minua kohdellut vaikka julkista blogia kirjoitankin. Pyrin olemaan positiivinen ja vilpittömästi nautin siitä jos jokin asia sujuu hyvin tai fiilis on muulla tavoin loistava, enkä häpeile tuoda esille omaa hyvää mieltä. Se ei kuitenkaan tarkoita etten tietäisi miltä tuntuu olla väsynyt, surullinen tai pettynyt. Et avannut lainkaan teennäisyyden taustaa, joten oletan että viittaat sillä positiivisuuteen. Suomessa pitkään vallitsi sellainen mentaliteetti että hyvistä asioista ei kannata kertoa ääneen, sitä pidettiin ylimielisyytenä, mutta sosiaalinen media on muuttanut tätäkin ja nyt uskalletaan jakaa ilontunteita myös julkisestikin. Ei se ole teennäistä vaan aitoa siinä missä kaikki väsymyksestä, surusta, ongelmista ja vaikeuksistakin kertovat avautumiset ja kirjoitukset.

   Elämä ei kenelläkään meistä ole aina ruusuilla tanssimista, muttei myöskään tulisilla hiilillä kävelyä. Mitä pienemmistä asioista oppii iloitsemaan, sen onnellisempaa elämää elää. Surut pitää surra ja krooniset kivut ja sairaudet kärsiä, mutta muilta osin asenne ratkaisee, näin ajattelen. ❤️

   Mukavaa viikonloppua!

   1. Olipas siinä turha kommentti, tällainen tavallinen ihminen ymmärrä yhtään miksi pitää turhaan olla ilkeä ?
    Kiinnostaisi kuulla kans perusteluita teennäisyydestä?
    Hienosti Miia taas kerran jaksat vastata! ?

    1. Tiina: kiitos tsemppikommentistasi! ❤️ Näihin ns. kritiikkeihin on vaikea ottaa oikein kantaa kun ei avata asiaa kunnolla. Ihan varmasti joidenkin mielestä olen persoonana teennäinen ja ärsyttäväkin, sitä en kiellä, mutta olisi todella kiva voida vastata palautteeseen. Nyt en oikein saanut selville mikä on teennäistä, minä persoonana vai postaus, vai Tapani kirjoittaa. 🙂

 4. No onpas taas kommentointia ? Nimimerkkien takaa on niin helppo huudella. Jos palautetta halutaan antaa niin tehdään se rakentavasti. “Teennäinen” on aika laaja käsite, ei sinänsä ollenkaan rakentavaa kritiikkiä.. Mutta se ei tuossa tainnut päämääränä ollakaan, vaan tarkoitus taisi olla vaan pahoittaa toisen mieli. Jos blogin sisältö ei miellytä niin kannattaa varmaan etsiä muuta luettavaa, tai pistää itse paremmaksi ?

  Välillä näiden ilkeiden kommenttien lukeminen harmittaa jo ihan täällä ruudun toisella puolellakin, pakko oli vähän tulla avautumaan. Tulee paha mieli Miian puolesta. Kiitos Miia ihanasta blogistasi ja minun mielestäni ainakin blogisi on hyvinkin aito. Ja olen todella iloinen että sitä meidän lukijoiden iloksi kirjoitat ja kuvaat. Piristää aina päivää ☺️

  Ihanaa viikonloppua ☺️

  1. Liisa: haluan blogini olevan iloinen paikka, mutta myös aito ja realistinen, jonka takia päätin tuon kommentin julkaista. Soraääniä tottakai aina on, ne vaan harmittavan usein jäävät tälläisellä toteamuspohjalle johon ei pysty järkevästi vastaamaan. Olisi ollut kiva tietää mikä on kommentoijan mielestä teennäistä ja ehkä korjata harhaluuloja tai muulla tavoin oikoa erehdyksiä.

   Ymmärrän täysin että tuon kaltaisten kommenttien lukeminen on kurjaa, mutta koin että halusin hänelle vastata jotta ymmärtäisi ettei hyvin mennyt viikko ja hyväntuulinen postaus tarkoita ettei elämässäni olisi muuta kuin hattaraa ja ruusuntuoksua. 🙂

   Kiitos sinulle tsemppaavasta kommentistasi! ❤️❤️ ihanaa viikonloppua! ?

 5. Teennäinen, no enpä huomannut. Ennemminkin oli pilkettä silmäkulmassa, kiva asu ja hiukset tosi nätisti.

 6. Kiva kuulla hyvistä farkuista…mutta postauksen neule, myös kiinnostaa? Mistä löytyy, jos on laadukas ja hyvä muutenkin? Kiitos jo etukäteen!

  1. Annamari: neule on Cubuksen Farah -ribbipoolo ja laadultaan hintaansa huomattavasti parempi. Ostin ensimmäisen (harmaan) ribbipoolon jo vuosi sitten ja se on edelleen hyväkuntoinen eikä saumatkaan kierrä. En voi kuitenkaan sanoa että kyseessä olisi huippulaadukas tuote, en ole onnistunut vielä tähän päivään mennessä löytämään sellaista paitaa / neuletta, joka kestäisi aktiivista joka viikkoista käyttöä useita vuosia hyväkuntoisena mutta hintaansa nähden (19,95€) tämä on silti huomattavasti keskivertoa laadukkaampi. 🙂

 7. Hei!
  Voisin antaa myös hieman rakentavaa kritiikkiä.
  Musta on ihan kiva että sulla on positiivisia julkaisuja.
  Kaipaisin niihin kuitenkin enemmän elämänmakuisuutta. Nyt tuntuu että kerta toisensa jälkeen pyöritellään samoja asioita, huonekaluja jne.
  Jotenkin kliinisen ja steriilin oloista.
  Tässä sinulle toive: olisi kiva kuulla elämästäsi monipuolisemmin – ajatuksia elämästä, ajankohtaisista aiheista, matkustamisesta, ruoanlaitosta ja niin edelleen.
  Monesti tuntuu että blogissa nähdään myös vanhoja jo aiemmin nähtyjä kuvia ja aiheetkin saattavat toistua uudemman kerran hyvin samanlaisina.

  1. Maija: kiitos asiallisesta palautteestasi. 🙂

   Tämä syksy on ollut todella kiireinen enkä ole ehtinyt kotona olemaan kuten ennen. Lisäksi remontti aiheuttaa omat haasteensa eikä siksi tällä hetkellä ole mahdollista tehdä omaan kotiin liittyviä inspispostauksia. Sen sijaan olen kertonut blogissani ajatuksiani mm. kuluttamiseen liittyen, ja muutama ajatuksenvirta-postauskin on joukkoon mahtunut. Näissä nimeomaan kerron itselleni ajankohtaisista asioista ja ajatuksista. Otan ehdotuksestasi kopin ja katson josko saisin jotakin toteutettua. Seuraavaksi blogissa aletaan purkamaan sisustusremonttia ja myös oman kodin remonttijuttuja, joten mielenkiintoista sisältöä on tosiaankin luvassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *