Täydelliset farkut – Levi´s Mile High Super Skinny

Täydellisten farkkujen löytäminen on yhtä vaikeaa kuin neulan etsiminen heinäsuovasta – sovittaminen kun ei useinkaan riitä, vaan farkkujen istuvuuden huomaa kunnolla vasta käytössä. Kankaassa käytetyn elastaanin ansiosta farkut ovat päällä nykyisin mukavammat kuin entisaikaan. Huonona puolena on kuitenkin se, että omaa kokoa on vaikea arvioida, eikä myyjän suositus ylitiukoista farkuista mene aina nappiin sekään. Lisäksi housujen mitoitus vaihtelee suurestikin eri merkkien ja mallien välillä. Ikävä kyllä myös tuotantoerissä saattaa olla eroavaisuuksia, kuten Zaran lempifarkkujen kanssa sain syksyllä huomata…

Levis mile high farkut musta asupostaus omakotivalkoinen

Mikä tekee farkuista täydelliset?

Täydelliset farkut istuvat jokaisesta kohdasta kuin mittatilaustyönä tehdyt nahkahansikkaat. Ne muotoilevat vartalon kaaria ja kurveja puristamatta ja saavat pepun näyttämään hyvältä. Vyötärön pitää olla sopivalla korkeudella vartalon mittasuhteisiin nähden ja hyvä olisi jos istuessa ja kumartuessa ei tarvitsisi erikseen korjailla housujen asentoa vyölenkeistä retuuttamalla.

Täydellisiä farkkuja on äärimmäisen vaikea löytää. Useimmat farkut joita elämäni aikana olen omistanut ja käyttänyt ovat olleet jostakin kohtaa vääränlaiset. Lähes kaikki farkkuni ovat aina olleet lahkeista liian pitkiä ja suurimmassa osassa myös vyötärökaistale on jäänyt löysäksi ja lötköttämään alaselän puolelta. Kapeahkolanteinen ja reitevä on vaikea yhdistelmä farkkukaupoilla, sillä lantiolta ja vyötäröltä sopiviin farkkuihin ei mahdu reidet, ja ne mihin reidet mahtuu on lanteilta ja vyötäröltä löysiä. Sama ongelma ilmenee lanteikkailla, joilla hoikat sääret – lantiolta istuvat farkut saattavat olla kunnon pussihousut reisien kohdalta. Onneksi siis on olemassa joustavuuden mahdollistava elastaani, vaikkakin siinä on yhtä paljon huonoja puolia kuin hyviä, mitä tulee elastaanin käyttöön vaateteollisuudessa noin yleensä.

Korkeavyötäröinen farkkumalli sopii useimmille ja saa aikaan kauniin kurvikkaan siluetin. Korkealla vyötäröllä voi huijata itselleen kapeamman näköisen uuman ja pitemmät sääret. Vyötäröäkin tärkeämpi tekijä on kuitenkin takataskujen sijainti. Taskujen tulisi sijaita keskellä takamusta tai pari senttiä keskilinjaa ylempänä, jolloin taskut saavat aikaan pyöreän pakaran illuusion. Liian alhaalla olevat taskut saavat takapuolen valahtamaan ja näyttämään litteämmältä ja roikkuvalta. Liian ylhäällä olevat taskut ovat vuorostaan… hmm… härskit. 😀

Levis mile high farkut musta asupostaus omakotivalkoinen

Kurveihin mukautuvat farkut

Monta vuotta käytin Zaran korkeavyötäröisiä pillifarkkuja, mutta syksyllä uutta paria ostaessani huomasin että kankaan materiaali on muuttunut ja housujen istuvuus huonontunut. Farkuista oli tehty jäykemmät ja lahkeista kapeammat, enkä meinannut saada edes jalkaterää ulos lahkeensuusta pukeakseni ne jalkaan. Kävin läpi massiivisen sovistusrumban ja kauppojen sovituskopit tulivat tutuiksi. Tilasin useita eri merkkisiä ja kokoisia farkkuja myös nettikaupoista kotiin sovitettavaksi ja luojan kiitos päädyin kokeilemaan myös Levi´s Mile High -mallin farkkuja*, sillä niistä löysin uudet luottofarkut itselleni, vaikken Leviksestä (ysärikammo :D) merkkinä oikein innostunut.

Ensimmäisten Leviksieni kanssa olin alkuun tosi varovainen ja pitkitin pesua viimeiseen saakka, jottei musta väri haalistuisi. Tytön Leviksille ei pesuissa kuitenkaan mitään tapahtunut, joten uskaltauduin pesemään myös omani 30°C pesuohjelmalla puhtaaksi. Nyt pesukertoja on takana jo useita eikä farkuissa näy käytönmerkkejä oikeastaan ollenkaan. Pesen farkut noin parin viikon välein ilman huuhteluainetta ja aina nurin päin, sekä kuivaan narulla kuivausrummun sijaan. Rumpukuivaaminen kuluttaa vaatteita todella paljon ja lyhentää etenkin mustien farkkujen käyttöikää. Farkuille riittää päivän päätteeksi pelkkä tuuletus, jolloin pesukertoja voi harventaa. Samoja farkkuja en tietenkään kahta viikkoa putkeen jalassani pidä ja sen takia omistankin nyt kolmet pikimustat Levi´s Mile High Super Skinny Jeans -farkut*. 🙂

Levis mile high farkut musta asupostaus omakotivalkoinen

Joustavat ja ryhdikkäät

Uusien luottofarkkujeni myötä käytin viimeiset Zaran lempifarkkuni maalaushousuina lastenhuoneen muutosprojektin yhteydessä, jonka jälkeen vein ne Lindexin lumppujätekeräyslaatikkoon. Zaran farkkuja en enää harmikseni voi ostaa enkä myöskään suositella, sillä materiaalimuutoksen myötä niiden parhaat ominaisuudet ovat historiaa. Levi´s Mile High sen sijaan saa minulta täydet 10 pistettä, etenkin lahkeenpituuden osalta joita on saatavana 28-36 haarukassa lyhyestä pitkään. Mainittava on kuitenkin että Mile High -farkkumallin lahkeet ovat hieman pitempiä kuin muilla merkeillä. Mile High´n pituus 28 vastaa todellisuudessa muiden merkkien 30-pituutta.

Minulla on jalassani 24/28 kokoiset farkut, joissa lahje ylettää juuri oikeaan kohtaan nilkan ja jalkapöydän kaarteeseen. Housujen istuvuus on täydellinen ja farkut tuntuvat jalassa todella mukavilta. Mistään kohtaa ei purista tai kiristä, vyötärö istuu nätisti eikä vatsa mene mykkyrälle istuessa. Täydet pisteet 10/10! 🙂

Levis mile high farkut musta asupostaus omakotivalkoinen

Levi´s Mile High -farkkuja on saatavana useissa eri väreissä ja kulutuspesuissa mustasta harmaaseen ja tummansinisestä hyvin haaleansiniseen. Leviksen Mile High Super Skinny farkkuja löytyy kaupoista hyvin vaihtelevasti, mutta jos kiinnostuit tästä mallista niin laajin valikoima on nettiselailun perusteella tällä hetkellä Booztilta*, mistä itsekin yhdet farkut lokakuussa ostin kun muualta en kokoani löytänyt. 🙂

Kivaa perjantaita ja alkanutta viikonloppua kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

16 kommenttia “Täydelliset farkut – Levi´s Mile High Super Skinny

 1. Mikä siinä onkin, että myyjät yrittävät aina tyrkyttää liian pientä kokoa? ”tää meidän tuote on niin huono että löpsähtää kuitenkin”

  Itse en kyllä pesisi farkkuja 30 asteessa. Niillä kuitenkin istutaan ties missä metron penkeillä.

  1. Q: elastaanilla on tapana löystyä käytössä joten siksi usein suositellaan ostettavan hyvinkin piukat pöksyt. Kaikki housut eivät kuitenkaan löysty samalla tavalla ja minulla on paritkin farkut olleet sellaiset makkarankuoret ettei meinannut veri kiertää jaloissa. Ei auttanut käyttö eikä huuhteluainekaan ja pakko oli laittaa hyväkuntoiset ja uudenveroiset housut eteenpäin pienemmälle ihmiselle kun eivät itselleni mahtuneet kivuttomasti.

   Minulla kaikki takit ovat pepun alle enkä istu metrossa kesähelteitä lukuunottamatta koskaan farkuissa. Penkit ovat lisäksi muovia joten en ole huolissani pöpöistä. Enemmänkin epäilyttää istua bussin penkeille tai ratikkaan jossa pehmusteet ja kangas, eikä aina päälle päin näe onko penkki esim pissitty. 😀 Kerran kävi niin että istuin penkille johon joku oli lirittänyt ja oma takapuoli kastui toisen eritteistä. Silloin itkin ja raivosin, todella karmaiseva kokemus. Sen jälkeen en ole istunut pehmustetulle penkille edes elokuvateatterissa ennen kuin olen kädellä kokeillut ja painanut penkkiä. 🙂

 2. Osaatko sanoa kokoluokituksesta, Gina trikotilla farkut kokoa 27 niin vastaako leviksissä samaa kokoa?

  1. Laura H: Gina Tricotin farkkuja en ole vuosikausiin ostanut, mutta kaupassa kokeilin 24-tuuman farkkuja ja ne oli aikalailla samaa kokoa kuin nämä Levikset. Ginan farkkumalli oli se korkeavyötäröinen perusmalli mustana.

  1. Nina: ole hyvä! 🙂 Toivottavasti ovat sinullekin hyvät ja löydät luottofarkut. 🙂

 3. Oi mahtavaa mulla ollut juuri nämä farkut ostoslistalla. Kun tuntuu, että aina vaan farkut valuu ja niitä saa olla repimässä ylös. Näitä en pääse muuten kokeilemaan, kun tilaamalla. Osaatko sanoa kuinka näissä koot pitää paikkansa? Ja pitääkö tosiaan valita suht piukka koko? Hyvältä näyttävät kyllä sinun päällä.

  1. Terhi: näissä leviksissä on vyötärö tosi hyvällä korkeudella ja sen takia voi huoletta kyykkiä ilman että housut valahtaa. 🙂

   Leviksien koko tässä mallissa vastaa mielestäni hyvin ketjuliikkeiden tuumakokoja H&M farkkuja lukuunottamatta jotka ovat tosi pientä kaavoitusta. Gina Trikotin ja Cubuksen pillifarkuissa koko on samaa luokkaa kuin Leviksissä. Zaran farkuissa xs vastaa aikahyvin tota 24-tuumaa. Tiger of Swedenin farkuissa 24 on hieman pienemmän tuntuinen mutta saattaa johtua siitä että elastaania on Tigerin farkuissa vähemmän. Toivottavasti tästä oli apua. 🙂

  1. Katja: Materiaali on 85% puuvilla, 9% polyesteri, 6% elastaani. Se pitää muuten mainita, että Levis-merkki on aitoa nahkaa joten jos eettisistä syistä välttelee eläinperäisiä materiaaleja niin silloin ei nämä housut käy. Nyt vasta tuli tuo mieleen kun katsoin pesulapusta materiaalin. 🙂

 4. Hei Miia ja kaikki muutkin farkku ystävät.
  Farkkuja ei todellakaan kannata pestä liian kuumassa saatikaa liian usein. Tyttäreltäni opittu niksi; jos ei voi tuulettaa ulkona kun liian kosteaa tms ja farkut kaipaavaat sitä kuitenki, laita muovipussiin ja pussi tiukasti kiinni (jätä kuitenkin vähän ilmaa pussiin) ja pussi housuineen pakastimeen. Avot, johan on raikkaat farkut taas käytössäsi 🙂 Toimii.

  1. Taba: Tuo on loistava niksi, samaa harrastan välillä minäkin. 🙂 Itse pesen farkut (ja muitakin vaatteita) 30°C lämpötilassa, olen huomannut että värit pysyvät hyvänä ja musta mustempana pitempään kuin 40°C pesussa. Huuhteluaine on myös sellainen jota en missään nimessä suosittele käyttämään jos farkuissa tai vaatteissa on yhtään joustoa. Elastaani etenkin menettää palautusmikykynsä ja farkut alkavat pussittaa sekä takamuksesta että polvista jo parissa tunnissa.

   Tuo pakastaminen on mainio niksi, kiitokset vielä kommentistasi! Sillä tuulettuu farkut puhtaaksi ja pöpötkin kuolee pois. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *