Puinen ruokapöytä – Tammea & valkoista

Kolusin läpi ikivanhoja blogipostauksiani koostaakseni teille myöhemmin kuvavertailuja lasiseinän vaikutuksista ennen ja jälkeen -materiaalin muodossa. Vastaani putkahti lähes 6 vuotta vanhoja kuvia meidän tammisesta ruokapöydästä ja voi miten tykkäänkään tästä kuvien tunnelmasta – ihan pakko jakaa nämä nyt teillekin nähtäväksi, koska uusia lukijoita on tullut tuhansittain ja monikaan ei ehkä tätä vaihetta ole nähnyt… 🙂

Skandinaavinen sisustus ruokailutila ruokapöytä tammea Hay Hee Omakotivalkoinen
Skandinaavinen sisustus ruokailutila ruokapöytä tammea Hay Hee Omakotivalkoinen
Skandinaavinen sisustus ruokailutila ruokapöytä tammea Hay Hee Omakotivalkoinen

Sisustussilmäni on näistä ajoista kehittynyt ja monta pientä asiaa tekisinkin nyt toisin. Epätäydellisyyksistään huolimatta ruokailunurkkaus oli kotoisa ja kivalla tavalla raikas sekä modernin vähäeleinen. Joskus sitä yllättyy ja tulee inspiroineeksi itse itseään… eikä muuten nuo Ikean Lack -hyllytkään yhtään huonolta seinällä näyttäneet. 🙂

Iloista tiistaita kaikille!

Lue myös: ➤ Skandinaavista tammea sisustukseen


Seuraa myös Instagramissa 

12 kommenttia “Puinen ruokapöytä – Tammea & valkoista

  1. Vanhassa parempi: No todellakin, remontti tuntuu toki kotoisalta mutta odotan kyllä kuumeisesti jo sitä että pääsen laittamaan kaikki palikat paikoilleen. 🙂 Kesän korvalla jo aloin valmistautua remonttiin ja nyt ollaan jo niin maaliviivoilla ettei todeksi meinaa uskoa. 😀

   1. Tarkoitin kylläkin nykyistä minimalistista sisustustasi, josta ei enää paljoa lämpöä ja kotoisuutta löydy. Toki lattia on ihana, mutta se ei yksinään riitä.

    1. Vanhassa vara parempi: Tämä on makuasia, minä luonnollisestikin tykkään enemmän uudesta tyylistä sillä enhän olisi muutoksia muuten tehnyt. Jää kuitenkin seurailemaan, muutoksia on sisustukseen luvassa ja kenties uudenlainen tunnelma miellyttää silmää enemmän. 🙂

 1. Voi, minä niin muistan nämä kuvat. ❤️ Onko tästä jo lähes 6 vuotta aikaa?! ? Olen seurannut blogiasi melkein alusta saakka ja edelleen olen vakkarilukijasi. ? Nuo Ikean hyllyt oli tuolloin minusta yksi parhaista asioista kodissasi. Nyt veikkaan, että uusi paras asia on tuleva lasiseinä ja sauna tietysti myös. ? En malta odottaa, että näytät valmiit kuvat remontin jälkeen. Inspiraatio on varmasti taattu! Ihanaa joulun odotusta! ?

  1. SatuS: No niimpä, miten voi noin kauan jo olla mennyt tuosta… 🙂 Nuo hyllyt olivat todella kivat, muistan että haaveilin sellaisesta seinärakenteeseen upotetusta ”kiinteästä hyllystä” joita vanhoissa taloissa paljon näkee. Siitä sitten sain idean että toteutan idean ilman upotusta ja tuli kyllä ihana. 🙂

   Ensi viikolla pitäisi lasiseinän saapua ellei posti- ja tukilakko myöhästytä, peukut pystyyn että lasiseinä saapuisi. 🙂

 2. Olen seuraillut blogiasi jo pidempään, ja aloitin myös lukemaan postauksiasi ihan alusta lähtien. Nyt olen menossa juurikin tuossa kauniissa tammipöytävaiheessa. Sinulla on todellakin mahtava sisustussilmä! Olen itsekin huomannut oman sisustussilmäni kehittyneen, mutta kehitystä on vaikeaa konkreettisesti havaita. Nyt jäi kiinnostamaan, mitä tekisit nyt sisustaessasi toisin jos pääsisit hyppäämään tuohon tammipöytähetkeen?

  1. Kati: Kaunis kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Positiivinen palaute lämmittää mieltä! <3 <3

   Omaa kehitystä ei huomaa kuin menneisyyteen katsomalla, oikeassa olet.

   Jos palaisin aikakoneella tuohon hetkeen ja minulla olisi vapaat kädet tehdä muutokset taikasauvaa heilauttamalla, vaihtaisin pöydän pienempään malliin ja valitsisin hieman vaaleamman tammen sävyn. Tuolit laittaisin vaihtoon, neljä samanlaista tuolia haluaisin pöydän ympärille ja mahdollisesti jokin linjakas ja kevyt malli ilman yhtenäistä isoa selkänojaa. Jotakin ilmavaa ja kevyttä, joka keventäisi pienen ruokailunurkkauksen ilmeen, nuo Hay Hee tuolit voisin ehkä pitää ja kaksi samanlaista lisää. 🙂 Hyllyille laittaisin enemmän viherkasveja ja vähemmän muuta tavaraa. Salaattikulhon ottaisin ensimmäisenä pois, hyllyt saisivat olla puolityhjillään jotta seinä ei olisi liian täynnä. Valaisimen vaihtaisin myös, pöydästä riippuen voisin kuvitella esim kaksi Artekin kultakelloa rinnakkain, tai sitten yksittäinen sirolinjainen valaisin joka ei liiaksi peittäisi hyllyjä taakseen. 🙂

 3. Joskus viisi vuotta sitten aloin seurata blogiasi, mutta silloin sinulla oli muistaakseni jo Ikean pyöreä pöytä. Tuo kokonaisuus on näyttänyt kivalta, ihan tredikkäältä näyttäisi vieläkin. Ehkä pöydät ovat keventyneet niistä ajoista tai jykevöityneet, jos ajattelee lankkupöytiä. Itse kyllästyin kaikkiin puisiin kalusteisiin jokunen vuosi sitten, mutta nyt niitä voi jo katsella, varsinkin saarnia tai muuta hyvin vaaleaa. Taitaisi olla aikamoinen kynnys tuoda puuta omaan kotiin, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Odotan kyllä innokkaasti kuvia uudistuksista.

  1. Raili: Äkkiä vuodet on kyllä vierineet, tuostakin jo monta monta vuotta aikaa. 🙂 Vaaleita puunsävyjä tykkäisin pienesti tuoda kotiin, mutta ruokapöytä saattaisi olla jo vähän liikaakin. Tuoleja olen saarnin sävyssä katsellut ja muutamia pienempiä juttuja, joita voi siirrellä helposti huoneesta toiseen tarpeen ja fiiliksen mukaan. Lisäksi kun on tuo bambulattia niin pitää tarkasti harkita ettei käy niin että eri sävyisiä puukalusteita alkaa olla liikaa – kalusteita kun ei ihan hirveästi muutenkaan meillä ole. 🙂

 4. Kaunis pöytä. Kysyisin, että tuleeko lasiseinään verhot eteen joilla saa yksityisyyttä parisuhteen kannalta ja myös valoisuutta vähemmälle kun tulee kevät ja kesä ja niiden mukana yöttömät yöt?

  1. Ninni: Ainakaan nyt toistaiseksi ei ole tulossa verhoja. Katson asiaa uudelleen keväällä miltä näyttää, onko tarvetta vai ei. Jos verhot tulisi, olisi ne motoroidut ja puhelimen sovelluksella / kaukosäätimellä säädettävät valkoiset sileät rullaverhot ilman vekkejä tai kuviointia. 🙂 Ikkunoissa olevat sälekaihtimet blokkaavat ulkoa tulevan valon kohtuullisen hyvin, ja minua valoisuus ei haittaa. Pystyn itseasiassa nukkumaan paremmin valoisassa kuin pimeässä, mikä varmasti on monesta outoa ja hassua. 😀 Kaikista parhaat unet on keskikesällä kun nukkumaan voi mennä valoisaan aikaan ja herätessäkin on valoisaa. Tämä marraskuu-joulukuu on kaikista pahinta kun on aina pimeetä, menee rytmi aivan sekaisin kun tuntuu että olisi ilta koko ajan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *