MUJI – Minimalistiset ostokset

MUJI Helsinki -lippulaivamyymälä avautui marraskuussa ja valtasi samalla Kampin kauppakeskuksen 4.kerroksen kokonaan. Olen käynyt MUJI-myymälässä nyt kahdesti etukäteen tekemäni ostoslistan kanssa ja yhtä tilapäisesti loppunutta hammasharjapidikettä lukuunottamatta sain hankittua tarpeelliset tuotteet sortumatta heräteostoksiin – hyvä minä! 🙂

MUJI Helsinki ostoksia minimalistiset tuotteet kosmetiikka säilytyspurkit Omakotivalkoinen

Odotukseni MUJI-myymälän valikoimasta ja visuaalisesta ilmeestä oli korkealla ja kuukausikaupalla odottelin liikkeen avautumista nähdäkseni miten laaja tuoterepertuaari Suomeen on saatu. Huonekaluja ei ainakaan toistaiseksi ole täällä pohjolassa myynnissä kuin muutamia, mutten tullut kysyneeksi voiko nettikaupan valikoimaa erikseen tilata asiakkaan toiveesta. Japanin valikoimassahan on tietysti aivan kaikkea ruokapöydistä ja sohvista alkaen – luonnollisesti. 🙂

MUJI Helsinki ostoksia minimalistiset tuotteet kosmetiikka säilytyspurkit Omakotivalkoinen

MUJI on sellainen paikka jossa lompakon nyörit aivan liian helposti löystyy ja olen tosi iloinen että pystyin pysymään ostoslistani sisällössä. Olisihan sieltä helposti tarttunut mukaan vaikka mitä ihanaa, mutta kannoin kiltisti kassalle vain ne tavarat ja tuotteet joita alunperin lähdin ostamaan.

Ehdottomasti tärkein ostokseni oli herkän ja kuivan ihon kosteuttava hoitoneste. Kosteuttavaa kasvovettä ostin ensimmäisen kerran silloin kun MUJI ensimmäistää kertaa saapui Habitare-messuille 2017. Silloin ostin kevyemmin kosteuttavan tuotteen ja nyt valitsin voimakkaammin kosteuttavan High Moisture -kasvonesteen. Parin päivän käyttökokemuksen perusteella olen oikein tyytyväinen tuotteeseen. ♥︎

Lisäksi tarvitsin hellävaraisen kasvoputsarin ja Oil Cleansing -kasvojenpuhdistusöljy lähti kassan kautta kotiin. Tämäkin tuote on parin käyttökerran jäljiltä erinomainen, ei kuivata ennestään pintakuivaa ihoani, on hajuton ja mauton, ja puhdistaa hyvin jättämättä iholle öljyistä tuntua.

MUJI Helsinki ostoksia minimalistiset tuotteet kosmetiikka säilytyspurkit Omakotivalkoinen
MUJI Helsinki ostoksia minimalistiset tuotteet kosmetiikka säilytyspurkit Omakotivalkoinen

Kodin tavaraksi laskettavia tuotteita ostin kolme, jotka kaikki oli kirjattuNa ylös ostoslistalle sillä varauksella, että tuote täsmää nettikaupan tuotekuvaa. Akryylimuoviset MUJI-säilytyspurkit vanulapuille ja vanupuikoille olivat tarpeen ja kylpyhuone kaipaa muutenkin nyt raikastusta ja uudistusta sisustus- ja säilytystarvikkeiden muodossa. Vanupuikot ja -laput säilytin aiemmin niiden omissa myyntipakkauksissa laatikon uumenissa katseelta piilossa. Enää ei tarvitse jemmata mitään piiloon, sillä purkit sisältöineen näyttävät todella kauniilta – jos vanulapuista ja -puikoista näin voi ajatella. 🙂

Kaikista eniten odotin sitä että pääsen viimein ostamaan 600ml pumppupullon nestemäistä pyykinpesuainetta varten. Pienemmät 400ml pullot ostin 2017 ja ne ovat siitä asti olleet päivittäisessä käytössä shampoolla ja hoitoaineella.

MUJI Helsinki ostoksia minimalistiset tuotteet kosmetiikka säilytyspurkit Omakotivalkoinen

MUJIn vanupuikkoja en ostanut vaikka ne listalla olivatkin. Halusin nimittän etsiä hyppysiini ekologisia The Humble Co. -bambupuikkoja ja Sokokselta sellaiset sitten löytyi 1,90€ hintaan. Bambupuikot lisäksi näyttävät ihanalta läpinäkyvässä akryylipurkissa, joten onneksi Sokoksen valikoimassa näitä löytyy – vinkkinä muillekin!

MUJI Helsinki ostoksia minimalistiset tuotteet kosmetiikka säilytyspurkit Omakotivalkoinen

Hammasharjan vaihto oli ajankohtainen asia ja halusin testata monien kehumaa MUJI-hammasharjaa. Harjasta minulla ei ole mitään sen erityisempää sanottavaa – laadultaan ihan perustasoa ja toimii siihen mihin on tarkoitettukin eli hampaiden puhdistamiseen.

Ostin myös taitettavan kynsiviilan, joka pienikokoisena mahtuu mukaan myös reissuille minikokoiseen käsilaukkuuni. Tämä viila kestää käyttöä kertakäyttöisiä viiltoja huomattavasti paremmin ja onhan se myös minimalistisen estetiikankin kannalta hyvä ostos – iloa kynsille ja silmille. 🙂

MUJI Helsinki ostoksia minimalistiset tuotteet kosmetiikka säilytyspurkit Omakotivalkoinen
MUJI Helsinki ostoksia minimalistiset tuotteet kosmetiikka säilytyspurkit Omakotivalkoinen

Kuvassa vasemmassa reunassa oleva valkoinen mötikkä on silkkiä sisältävä hohkakivi, joka korvaa huonokuntoisen jalkaraspini. Hohkakivi on myös hellävaraisempi kuin perinteinen raspi ja sopii käytettäväksi myös karheille polville ja kyynärpäille.

Sellaiset olivat ostokset joista vilautuksen jo näytinkin Instagramin tarinavideolla.

Iloista alkanutta joulukuuta ja uutta viikkoa kaikille!

6 kommenttia “MUJI – Minimalistiset ostokset

 1. Kivoja ostoksia. Itse kävin tässä liikkeessä kaksi viikkoa sitten lauantaina, mutta en oikein päässyt siellä kunnolla katselemaan , koska kuljin siellä rattailla ihmispaljoudessa. 😅 Mielestäni se oli vähän sekava liike, kun se on tehty kokonaan neljänteen kerrokseen, eikä, että se olisi yhdessä isommassa liiketilassa. Se olisi ollut parempi. Mahtuuko noihin purnukoihin kaikki vanulaput niiden pakkauksesta? Minulla on tuommoinen pumppupullo kotonani. Pidin siinä astianpesuainetta, mutta en tykännyt siitä ollenkaan. Siitä ei aine lähde helpolla pois. Ihan kuin reikä olisi liian pieni verrattuna aineen paksuuteen. En uskalla ostaa enää niitä. Onko sinulla ne olleet hyviä käytössä?.

  1. Pitju: Porukkaa oli paljon nytkin, Black Friday vaikutti tosin ehkä asiaan. Jokusen hetken kestää että tajuaa miten tavarat on järjestelty, minulla kesti hetken sisäistää että ”ravintolan puolelta” voi tehdä myös tuoteostoksia ja astiat ovat ruokien takana. 🙂 Kannattaa ehdottomasti mennä uudelleen kun ensihuuma laantuu ja mahtuu paremmin katselemaan. 🙂

   Minulla pumppupulloissa on mm. Hoitoainetta joka on vielä paksumpaa kuin astianpesuaine. Ei ole mitään ongelmaa ollut. Onkohan sinulla se kosmetiikkapuolen pumppu siinä pullossa? Tuosta pullon omasta pumpusta tulee melkein liikaakin kerralla ja siksi en ihan pohjaan aina paina sitä. Kysypä asiasta kun asioit ensi kerralla, saattavat vaihtaa sen sinulle koska kyllä tuo pumppuosa tuossa on se paras juttu.

 2. Täytyypä kysäistä, kun seuraavan kerran pistäydyn siellä. Voipi olla jo tulevana perjantaina, kun siellä päin kuljen. Pääsen jopa ihan yksin sinne, jee…Täytyy kysyä tuosta pumpusta. Ihastuin muutoin siihen, mutta se pumppuosa on se ongelma. Kiitos, kun olet siellä ja ratkaiset pulman, kuin pulman tai ainakin minun tapauksissa. 😀

  1. Pitju: Käväisin Mujilla eilen ja kyselin asiasta. Heillä on pumppupulloissa kahta eri pumppumallia. Minulla on se kapeampi kärkinen malli minun pumppupulloissa, odotan haen sinulle linkin tähän;

   Tässä tämä malli mitä minulla on 400ml ja 600ml kokoisina:
   https://www.muji.com/fi/products/cmdty/detail/4550002867935

   Ja tässä tämä uudempi vaahtokorkillinen pullomalli, jossa isompi pumppu jonka käytöstä minulla ei ole omaa kokemusta.
   https://www.muji.com/fi/products/cmdty/detail/4945247506785

   Siskoni osti vahingossa tuollaisen vaahtokorkillisen pullon ja siinä ei tosiaan kaikki pesuaineet vaahtoudu vaan roikuu hassusti. Nestemäistä pyykinpesuainetta siihen laittoi ja kauhea sotku tuli pullonsuusta. Voisiko sinulla olla ehkä sama ongelma? Vai onko tuo kapeakärkinen peruspumppumalli? Vaihtavat varmasti uuteen sinun pumpun ja minullekin sanoivat että ehdottomasti viallinen vaan takaisin niin vaihtavat sen ehjään. 🙂

 3. Minulla juurikin se vaahtosi ja sotki pöydän. Hermostuin ja heitin sen menemään. Vuoden sitä kestin ja mitta tuli täyteen. 😩 perjantaina käyn ostamassa uuden. Voisin jopa ostaa pyykinpesuaineellekin omansa.

  1. Pitju: Varmasti on se “väärä” suutin siinä, just se vaahtoava eli sama jonka siskokin vahingossa osti. 😀 Eli se kapeampi kärkinen pumppupullo kannattaa ostaa, se on todella hyvä. Ne 400ml neliönmuotoiset pullot saattavat edelleen olla loppu, mutta litteää 400ml kokoista, neliskanttista 600ml isoa pulloa ja sitten 200ml minipulloja löytyy läpinäkyvänä, valkoisena ja harmaana. 🙂 Nestemäinen pyykinpesuaine on todella kätevä annostella pesukoneen lokeroon tuosta pumppupullosta, ei roisku yli eikä valu pullonkaulaa pitkin alas. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *