Minimalistinen & puhtaanvalkoinen astiasto

Olen etsinyt täydellisen muotoista puhtaanvalkoista astiasarjaa pitkään ja monen hutiostoksen jälkeen kahdesti jo vetänyt vesiperän löytämällä sellaisen astiaston, jonka tuotanto on joko lopetettu tai saatavuus muulla tavoin hyvin rajallinen. Sanotaan että kolmas kerta toden sanoo ja se taitanee olla totta, sillä minimalistinen puhtaanvalkoinen astiasto on viimein löytynyt…

Minimalistinen astiasto puhtaanvalkoinen SERAX Base Piet Boon

Hollantilaisen Piet Boon Studion Seraxille suunnittelema Base-astiamallisto* on täydellinen korvaaja Skagerakin Nordic-sarjalle, josta kirjoittelin teille TÄÄLLÄ saatavuusongelmia harmitellen. Sekä Base- että Nordic-astioissa ulkopinta on samettisen mattapintainen ja kiiltävä lasitus löytyy vain astioiden sisäpinnalta. Muotoilu on molemmissa pelkistetty, soveltuen sekä skandinaaviseen että japanilaiseen minimalistiseen tyyliin ja vastaavan juuri sitä tyyliä ja arjen kaunista yksinkertaisuutta mitä olen etsinyt. ♥︎

Serax Piet Boon Base astiasto puhtaanvalkoiset lautaset kulhot

Serax Base Piet Boon -astiastoon iskin silmäni Stockmannin tavaratalossa, josta löysin satunnaisia kappaleita eri kokoisia lautasia ja kulhoja. Stockan verkkokaupasta* onneksi löytyi lisää vaihtoehtoja. Tavaratalosta ostin 4kpl ruokalautasia ja nettikaupan kautta tilasin 4kpl kulhoja ja 4kpl matalia lautasia – parhaillaan odottelen että posteljooni ehtisi polkemaan pakettini perille. 🙂

Serax Piet Boon Base astiasto puhtaanvalkoiset lautaset kulhot

Keitto- ja puurokulhoksi soveltuvien Serax Base -kulhojen* halkaisija on 16cm ja korkeus 6cm. Näistä meillä syödään aamupuuron, -jogurttien ja keittojen lisäksi myös sellaiset ruoat, jotka vaativat korkeareunaisemman lautasen.

Syvä Serax Base -ruokalautanen* on kompromissien summa – halkaisijaltaan 20cm ja korkeudeltaan 3cm lautanen soveltuu leipälautaseksi, ruokalautaseksi sekä hätätapauksessa myös keittoruoalle. Tätä lautasmallia ajattelin hyödyntää lisäksi myös tarjoilulautasena mikäli tarve vaatii.

Matala lautanen* on halkaisijaltaan 24cm ja korkeudeltaan 1,5cm. Päällekkäin kattaukseen aseteltuina näiden kolmen lautasen kombo näyttää upealta – en malta odottaa että pääsen kattamaan ensimmäisen kerran nämä pöytään!

Serax Piet Boon Base puhtaanvalkoinen astiasto minimalistinen skandinaavinen japanilaishenkinen

Olipa jännä muuten huomata että viime vuonna kirjoitin blogipostauksen Seraxin uuden Merci-astiamalliston lanseerauksesta ja samassa yhteydessä vain sivulauseessa mainitsin tuon Piet Boon Studion suunnitteleman Base-sarjan. Olisinpa silloin vähän tarkemmin niitä hypistellyt ja tiiraillut, mutta taisin olla niin Merci-malliston lumoissa että meni pasmatkin sekaisin. 🙂

Lue myös: ➤ Stockmann X Serax

Pakko antaa nyt pisteet Stockmannille siitä että nettikaupan kautta voi tilata myös sellaisia tuotteita, joita on jäljellä vain myymälöissä. Tällöin tilaus toimitetaan osissa ja myymälästä lähetetyt tuotteet tulevat omana pakettinaan. Tämä on ehdottomasti hyvä juttu ja positiivinen kehityssuunta!

Iloista iltaa kaikille ja huomiseen!

Kuvat: Serax.com, *sisältää kaupallisen linkin

10 kommenttia “Minimalistinen & puhtaanvalkoinen astiasto

  1. Noora: minusta on aika hyvin että tilapäisesti ostetut astiat ovat käytössä olleet 2,5 vuotta. 🙂 Silloin viimeksi olen astioita ostanut. Totta on että yli 8 vuoden aikana meillä on ollut Villeroy & Bochin New Wave, satunnaisia sekalaisia Marimekon Oiva astioita ja sittemmin Arabian Koko. Tästä helposti tulee ehkä sellainen mielikuva että koko ajan vaihtelen astioita. 🙂

   Tuo New Wave oli ainut jonka osalta aluksi ajattelin että se on elämänmittainen astiasto jota keräilen ja täydennän niin kuin aikuisten perheellisten ihmisten ”kuuluu”, mutta totesin että se on muodoltaan liian juhlava ja ylellinen. Tuolloin elettiin sitä vaihetta kun vahvasti uskoin että oma tyylini olisi sellainen greige-luksus-blingbling. Oli oikeasti tosi vaikea paikka julkisesti täällä blogissakin myöntää 2012 että mönkään meni enkä sittenkään viihdy tuollaisen sisustuksen keskellä vaikka yksittäisinä tavaroina kauniita olivatkin. Tästä moni suutahti minulle, koki että arvostelisin negatiivisesti heidän valintojaan vaikka kyseessä tosiaan oli vain se että tuon aikakauden tyyli ei lopulta tuntunutkaan omalta tai hyvältä.

   Sisutusta minimoidessa ja pelkistäessä korvasin osan astioista Marimekon Oiva-sarjalla, ja myöhemmin Arabian Kokolla. Eripari-astiat olivat alkuun hyvä ajatus mutta valkoisten väriero pisti silmääni ja korvasin Oivat Kokolla. Sittemmin lähdin etsimään valkoisempaa astiastoa jossa muoto yhtä yksinkertainen kuin Kokoissa. Tämä ei ollut helppoa ja vasta nyt olen löytänyt ja ostanut sellaiset lautaset ja kulhot joista voin varmuudella sanoa että niin kauan kuin ehjänä pysyvät niin ne meillä ovat. Harmina on ainoastaan se että niidenkin saatavuus on huono, jos kulho vaikkapa hajoaa niin uutta ei tilalle välttämättä saa mistään. Tuon riskin halusin kuitenkin ottaa koska Base on äärettömän kaunis ja 100% sellainen mitä olen etsinyt. Ohut posliini, kestää mikroa ja astianpesukonetta, lasitus sisäpinnalla, mattainen ulkoa, puhtaanvalkoinen. 🙂

 1. Ihan mielenkiinnosta kysäisen. Tuleeko sinulle enää kommentteja postauksiin vai onko ne sen tyylisiä, ettet tahdo julkaista.

  1. Anski: Tulee kommentteja blogiin edelleen, mutta kommunikointi on siirtynyt enimmäkseen Instagramiin ja Facebookiin. 🙂 Roskapostisuodatin suodattaa asiattomuudet puolestani, sinne joskus saattaa eksyä joitakin asiallisempiakin kommentteja ja niihin vastailen kun jos ja kun muistan käydä kurkiastamassa roskapostikommenttien kansion. Nyt ei sieltä silmään osunut mitään sellaista mikä ei olisi roskaa. Onko sinulta jäänyt jokin kommentti julkaisematta? Voin yrittää etsiä missä se mahtaa luurailla.

 2. Moikka! Ovatko nuo samankokoiset astiat keskenään pinottavia? Kauniit joka tapauksessa, mutta miten vievät tilaa säilytyksessä?

  1. Miia myös: Eivät pinoudu tukevasti, mutta pysyvät kyllä vetolaatikossa pinottuna päällekkäin ilman kolinaa ja kilinää. Tilaa vievät saman verran kuin aikaisemmatkin astiat, pinoan siis myös nämä vaikka niissä ei varsinaisesti pinottavaa muotoilua olekaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *