BYREDO Gypsy Water

En ole useampaan vuoteen käyttänyt hajuvettä ja ainoa tuoksuni on ollut Chanelin kevyesti parfymoitu Hair Mist -hiussuihke, jonka käytin loppuun huonetuoksuna. Hajusteeton kosmetiikka on parasta, mutta joskus on ihana tuoksua hyvältä ja ostin itselleni BYREDO* Gypsy Water -tuoksusarjan suihkusaippuan ja vartalovoiteen.

Byredo Gypsy Water kokemuksia suihkusaippua vartalovoide Omakotivalkoinen

Suihkusaippua ja miedosti hajustettu vartalovoide ovat hienovarainen tapa tuoksua hyvältä, niistä ei jää iholle voimakasta tuoksua eikä vieruskaverille koidu tuoksuhaittaa. Olen todella tarkka siitä etten aiheuta kanssaeläjille hajusteista johtuvia oireita, kuten päänsärkyä, huonovointisuutta tai tukkoisuutta, siskollani kun on sekä migreeni että hajusteyliherkkyys, ja sen myötä olen itsekin perehtynyt asiaan ja siirtynyt käyttämään lähes pelkästään hajusteettomia tuotteita niin kosmetiikassa kuin siivouksessakin.

Byredo Gypsy Water kokemuksia suihkusaippua vartalovoide Omakotivalkoinen

Puhtaus ei tuoksu, oli kyseessä ihminen tai koti. Saunanraikas lämmin iho tuoksuu ehdottomasti parhaalta, mutta silloin tällöin haluan hemmotella aistejani hyväntuoksuisilla tuotteilla. Hajuvesien ja hajustettujen pesuaineiden käytön lopettamisen jälkeen oma hajuaistini on selvästi parantunut ja melkeinpä jokainen hajuvesi on minulle nykyisin liian voimakas. Suihkusaippua ja vartalovoide ovat kevyemmin tuoksuvia ja tuovat juuri sen verran tuoksua iholle että sen itse huomaa.

Coco Chanel aikoinaan totesi että oikea määrä tuoksua on sen verran että sen aistii halatessa, muttei kätellessä. Tämä on loistava ohje, jota itsekin noudatan. Hyvältä tuoksumisen salaisuus on myös se, ettei yhdistele eri tuoksuja sekaisin. Shampoo, hiuslakka, kasvo- ja vartalovoiteet, vaatteissa käytetty pesu- ja etenkin huuhteluaine sotkevat hajuvesien pikantit aromit ja pahimmillaan luovat sellaisen sekametelisopan että pahaa tekee.

Byredo Gypsy Water kokemuksia suihkusaippua vartalovoide Omakotivalkoinen

Tuoksumaailman olisi hyvä olla mahdollisimman yhtenäinen ja siksi itse pesen hiukset hajusteettomilla tuotteilla ja pyykit hajusteettomalla pesuaineella. Hiuslakkaa käytän hyvin harvoin ja käytössä on Osiksen peruslakka, jonka tuoksu on kevyt ja hieman maskuliininen. Makealta tuoksuvat hiustuotteita saavat aikaan huonon olon, enkä vahvoistakaan tuoksuista pidä ja siksi esim Tigin tuotteet ovat nykyään ehdottomasti nounou – niiden keinotekoisen makeasta esanssisuudesta saan päänsärkyä ja öklöttävän olon.

BYREDON tuoksuja kävin tuoksuttelemassa useaan otteeseen ennen kuin olin varma valinnastani. Gypsy Water* miellytti nenääni eniten, ollen varsin sukupuoleton tuoksu samaan tapaan kuin Calvin Kleinin CK One. Muitakin hyviä tuoksuja valikoimassa on ja ensi kerralla saatan valikoida jotakin muuta.

BYREDO on vuonna 2006 perustettu moderni eurooppalainen tuoksuvalmistaja. Pohjoismaisesta selkeydestä poiketen BYREDOn ylellisissä tuotteissa on perustaja Ben Gorhamin intialaistaustan ansiosta myös etnisiä vaikutteita. Ainutlaatuisen markkina-aseman vakiinnuttaneen yrityksen avainsanoja ovat luovuus, taide ja elämäntyyli.

Byredo Gypsy Water kokemuksia suihkusaippua vartalovoide Omakotivalkoinen

Koostumukseltaan BYREDOn suihkusaippua* on keskivertoa, se vaahtoutuu hyvin ja on riittoisaa. Vartalovoide* imeytyy kuivahkolle iholle nopeasti eikä pukemisen kanssa tarvitse viivytellä. Kaiken kaikkiaan olen oikein tyytyväinen ostoksiini ja käännyn BYREDOn puoleen varmasti myös toistekin tuoksutuotteita kaivatessani.

Lue lisää BYREDO-tuotteista: ➤ kicks.fi/byredo*

Iloista alkanutta uutta vuosikymmentä kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin Kicks.fi

11 kommenttia “BYREDO Gypsy Water

 1. Hyvä aihe! Itse kuulun myös tuoksuyliherkkiin jolle hajuvedet ja muut kosmetiikan tuoksut, siivousaineiden hajut, tupakka ja home ovat pahimpia vihollisia. Päätä alkaa särkeä, silmät vuotavat ja kurkkua kaihertaa. Ihmisten pitäisi ajatella muitakin paljon enemmän tuoksuja käyttäessä ja tupakkaa tupsutellessa. Kaikki sairaudet eivät näy päällepäin ja jollekin tavalliselta tuntuvat asiat voivat olla jopa hengenvaarallisia.

  1. Laura: Tuoksuyliherkkyys ja -allergiat ovat lisääntyneet viime vuosina ja omassa lähipiirissäni myös migreeniä ilmenee todella paljon. Itsekin kärsin välillä todella kovista päänsäryistä, mutta migreenidiagnoosia ei ole enkä toistaiseksi ole kokenut tarpeelliseksi tutkituttaa asiaa sen enempää. Minulla syy on mitä luultavimmin niska- ja selkäperäistä.

   Mitä vähemmän käyttää tuoksuvia tuotteita, sen paremmaksi hajuaisti tuntuu muuttuvan. En voisi enää kuvitella suihkivani tiettyjä hajuvesiä joita ennen käytin jopa päivittäin. Vartalovoide on paras tapa saada tuoksua iholle, jos sellaista kaipaa. Se tuoksuu miedommin kuin suihkemuotoinen hajuvesi ja on hienovaraisempi myös kanssaeläjille, kun tuoksupilvi ei leiju ympärillä. 🙂

   Siskoni saa todella pahan päänsäryn ja huonon olon jos jollakulla on voimakkaita hajuvesiä tai muita tuoksuja. Sen vuoksi myös tietyt kosmetiikkaliikkeet ja osastot ovat pois laskuista, ei pysty menemään sisälle voimakkaiden ja toisiinsa sekoittuneiden tuoksujen takia.

 2. Hei! Olen kovasti odottanut kuvia juhlistasi. Minkälaista syötävää pitopalvelu loihti? Oliko hintansa väärti? Entä millaiselta tuo mekko näytti päälläsi. Yms. muuta kivaa, mitä lukijoillesi voisit tarjota tuosta illasta.

  1. Päivi: Ensi maanantaina on tulossa postaus uudenvuoden juhlista ja mekostakin. 🙂 Pitopalvelun antimet olivat herkulliset, mentiin yksinkertaisella menulla ja pääosin kevyellä sormiruoalla. Tikkuja, dippejä, salaattia ja hieman makeaa. Joulun jälkeen olimme kaikki aivan ähkyssä ja vieraiden toiveena oli jotain raikasta, kevyttä ja ei-missään-nimessä-suklaata. Pitopalvelun vaihtoehdoista kokosin mieluisan setin herkkuja ja vain salaattia jäi juhlista yli, kaikki muu meni parempiin suihin. 😀

 3. Ihanat pullot! Pakko kyllä sanoa, että Osiksen lakka on kyllä todella hirveän tuoksuinen hiuslakka ja aiheuttaa satavarmasti päänsäryn minulle 🙁 ei ehkä sopivin hajuherkälle.

  1. Maija: Minusta hopeiseen pikkupulloon pakattu Osis-lakka tuoksuu kohtuullisen neutraalilta ja haihtuu hiuksista nopeasti. Käytän lakkaa tosin niin vähän, ainoastaan päällimmäisten hiusten silottamiseen jakauksen kohdalta tai kun laitan otsahiukset taakse, joten voi olla että vähäisen käyttömäärän takia tuoksu ei tunnu voimakkaalta. Tuoksuttomia hiuslakkoja olen kokeillut kahdelta eri merkiltä ja niissä oli niin voimakas “tuoksuttoman tuotteen haju” että pahaa teki. Vähän kuin LV pyykinpesuneste suoraan pullosta nuuhkittuna mutta potenssiin viisi. Kukkaistuoksuja tai makeutta en kestä yhtään, tykkään miehekkäämmistä tuoksuista ja tuo hopeinen Osis on sopiva siihen. Vaihtoehtoja olisi varmasti parempiakin, mutta niin monta huonoa lakkaa olen ostanut että lopetin etsimisen Osiksen kohdalla ja olen siinä pitäytynyt jo monta vuotta. 😀 Minipullo lakkaa kestää minulle melkein vuoden. 😀

 4. Hei, tuollainen ilmava naulakkoratkaisu on varmasti järkevä sinun eteiseesi 🙂
  Millainen kuramatto sinulla on talvisin eteisessä käytössä? Olen itse yrittänyt etsiä käytännöllistä, mutta kaunista ja sellaista on vaikeaa löytää, olisiko sinulla vinkkejä? 🙂

  Odotan kuvia myös uudenvuodenjuhlista ja kuvia valmiista remppakohteesta, siellä on varmaan saatu jo kalusteetkin paikoilleen? Lasiseinästä odottelen myös lisäpostausta, onko huone jo sen sisäpuolelta valmis?

  Miten kylpyhuoneremontti etenee? 🙂

  1. Maija: Meillä ei ole kuramattoa ollenkaan. Kerrostalossa asumisen hyvä puoli on se että käytävästä löytyy isot matot joihin saa jalat pyyhittyä eikä hiekkaa ja kuraa siksi tule sisälle paljoakaan. Bambulattia kestää kosteutta puulajeja paremmin joten pieniä lätäköitäkään ei tarvitse pelätä eikä olla heti kuivaamassa. Jos kuramaton tarvitsisin, haluaisin sen olevan valkoinen, sillä mustaa ei meillä kotona ole muualla kuin takeissa, kahvinkeittimessä ja tytön huoneessa. Valkoisia kuramattoja en ole nähnyt missään, joten Pappelinan muovipunosmaton laittaisin oven eteen ja joskus sellainen meillä olikin. Nyt tuo matto on kylpyhuoneen ovensuussa, kooltaan 60x90cm. 🙂

 5. Moikka!
  Kannattaa laittaa harkintaan viimeinenkin hajuttomuuden esteen saareke.
  Jälkiviisana on hyvä sanoa; Kun joku tuoksu oireiluittaa ollaan jo lähellä sairastumista monikemikaaliyliherkyyteen. Ja se on jotain mitä ei kenelläkään toivo. Esim. Kaupassa käynti, kuntosalit, uimahallit. Läheiset. Kun missään ei kestä. Kemikaali humala ja krapula🥵

  1. Katja: Nuo hajusteyliherrkkydet ovat pahimmillaan aivan kauheita, siskollani on paljon ongelmia asian tiimoilta ja esim julkisissa kulkuneuvoissa matkustaminen on hänelle todella vaikeaa. Myöskään tiettyihin kauppoihin ei voi mennä (eikä mielellään edes ovensuuhun) sillä eri tuoksujen sekoitukset laukaisevat hänellä päänsäryn joka pahimmillaan saa aikaan oksentelya jne. Sivusta olen tätä kärsimystä seurannut ja sen myötä myös itse alkanut miettimään hajusteiden haittoja. Puhdas ihminen tai koti ei tosiaan tuoksu miltään ja suurin osa meidän kosmetiikka- ja siivoustuotteista on hajusteettomia tai hyvin luonnonmukaisia kuten Befree ja Ordinary. 🙂 Itsekin saan helposti päänsärkyä ja pahimpia ovat makeat kukkaistuoksut, etenkin Tigin hiustuotteet haistan jo kaukaa. Niiden parissa aikoinaan tein töitä ja rakastin kaikkia niitä toffeisen sokerisia ja imeliä tuoksuja, mutta nykyisin tekee pahaa. Mitä vähemmän hajusteita käyttää, sen paremmaksi ja herkemmäksi hajuaisti muuttuu ja sen helpommin myös saa oireita kuten päänsärkyä ja ellottavaa oloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *