Japandi – Sisustustrendi, joka valloittaa maailman

Japandi on sisustustrendi, jossa japanilainen ja pohjoismainen muotokieli yhdistyvät toisiinsa, tuoden sisustamiseen täysin uudenlaista tuntua ja tunnelmaa. Kiinnostuin tästä toisiaan tasapainottavasta selkeyttä ja laadukkuutta yhdistelevästä tyylittelystä jo pari vuotta sitten ja olen suurella mielenkiinnolla seurannut miten tämä pelkistettyä kauneutta vaaliva minimalistisesti mielenkiintoinen ja maanläheinen sisustustrendi on kasvattanut suosiotaan sisustajien keskuudessa.

Japandi sisustus trendit Nikari Periferia pöytäryhmä
Japandi sisustus trendit Nikari Arte hyllystö

Japandi = Japanese scandinavian

Terminä japandi kuulostaa ja tuntuu suussani hassulta ja itse olisin ehkä yrittänyt keksiä tilalle muunlaisen nimen kuvaamaan skandinaavisen japanilaista sisustusta. Englannin ääntämyksellä se soi kivemmin, mutta supisuomalaisittain sanottuna japandi on mielestäni vähän jäykkä ja väkinäinenkin. Onneksi nimi ei miestä pahenna, joten annetaan sen olla ja siirrytään jutustelemaan mielummin japandin sisällöstä. 🙂

Japandi sisustus trendit Nikari HOME XL DEC
Japandi sisustus trendit Nikari Linea tuoli

Minimalistinen & luonnonläheinen

Japandi-tyylissä eniten ulospäin näkyy muotoilun selkeys, viimeistelyn tarkkuus ja materiaalien laadukkuus. Minimalistinen ja luonnonläheinen sisustus on harmoninen sekoitus vaaleaa skandinaavisuutta ja japanilaisille ominaista selkeäpiirteisyyttä ja tarpeellisuutta. Molemmissa sisustustyyleissä aito puu ja puunsävyt ovat vahvasti läsnä – japanissa bambu ja tammi ovat tällä hetkellä suosittuja vaihtoehtoja, meillä skandinaaveilla tammen lisäksi suositaan saarnia, koivua sekä pitkän tauon jälkeen myös tummempia hunajaisia puunsävyjä.

Japandi-sisustus voi olla hyvin pelkistetty sekä runsaampikin, tavaramäärä ei ole kovinkaan suuressa merkityksessä vaikka yleisesti ollaankin tarkkoja siitä että jokaisella kalusteella ja tavaralla olisi jonkinlainen funktio. Japanilaiset ovat jo kautta aikojen osanneet arvostaa väljyyttä ja avaruutta, meillä pohjoismaiden asukkailla sisustaminen on paljon runsaampaa.

Japandi sisustus trendit Nikari Alvar tarjotin
Japandi sisustus trendit Nikari Olohuone

Kaunis ja kotoisa

Japanilaiset yksityiskohdat tuovat perinteiseen skandinaaviseen vaaleaan sisustukseen kotoisuutta. Omassa kodissani japanilaiset vivahteet syntyvät bambulattiasta, matalasta futon-sängystä, harmonisen vaaleasta väripaletista, modernista lasiseinästä, arkitarvikkeiden sisällyttämisestä osaksi sisustusta sekä vähemmän on enemmän ajatusmallista, joka ei siis tässä tapauksessa ole yksi yhteen minimalismin tai ”älä-omista-mitään”-aatteen kanssa, vaan tarkoittaa enemmänkin harkittuja hankintoja ja etenkin kalusteiden arvostamista. En suinkaan kumartele täällä kotona kiittelemässä kalusteitani, mutta sellainen syvällisempi arvostus ja kiitollisuus niiden olemassa olosta on läsnä.

Japandi sisustus trendit Nikari Scandinavia
Japandi sisustus trendit Nikari Separat tilanjakaja

Kotimaisista designbrändeistä Nikari on tällä hetkellä japandi-trendin kuumin nimi ja kaikki postauksen kuvissa näkyvät tuotteet löydät Finnish Design Shopista*.

Huomenna jatketaan trendien ja sisustusinspiraation merkeissä ja luvassa on kattava trendiraportti, jonka koostin yhteistyökumppanilleni vuoden vaihteessa – pysykää siis kuulolla! 🙂 Ihanaa iltaa kaikille!

Kuvat: Nikari, *sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *