Uusi keittiö – Lue Jannan & Oton haastattelu

Kaupallinen yhteistyö: Epoq / Gigantti

Parhaat päivänsä jo aikaa sitten nähnyt pieni ja pimeä keittiö vuosimallia 1985 muuntautui remontin myötä koko kodin sydämeksi ja kiintopisteeksi ruoanlaittoa rakastavalle pariskunnalle Jannalle ja Otolle. Keittiöremontin suunnittelijana tavoitteenani oli tehdä heidän unelmistaan totta budjetin sallimissa rajoissa ja nyt pääsette lukemaan pariskunnan ajatuksia keittiöremontin onnistumisesta haastattelun muodossa.

Epoq keittiö remontti kokemuksia Gigantti sisustusremontti omakotivalkoinen

Keittiö – Suunnitelmasta toteutukseen

Remonttikohteen keittiö oli monella tapaa haasteellinen suunniteltava. Pieneen 240 x 260cm kokoiseen ikkunalla ja lämpöpatterilla varustettuun nurkkaukseen piti saada mahtumaan monenlaisia toimintoja ja toiveita. Muutamista asioista oli pakko tinkiä tilanpuutteen ja budjetin takia, mutta rajoitteista huolimatta keittiöön saatiin mahdutettua kaikki tarpeellinen.

Keittiön toivottiin olevan mahdollisimman avaran ja valoisan näköinen ja siksi runkojen ja kalusteovien väriksi valittiin valkoinen. Musta kaapisto olisi ollut mustien kodinkoneiden ja kivitasojen kanssa upea yhdistelmä, mutta keittiön pienen koon ja itään avautuvan ikkunan huomioiden kokonaisuudesta olisi tullut aivan liian tumma. Näin ollen värityksestä rakentui klassinen ja ajan hammasta kestävä mustavalkoinen, jota asukkaat voivat maustaa keittiötarvikkeiden, -tekstiilien, yrttien, maustepurkkien ja hedelmäkorien muodossa helposti vuodenaikojen ja fiilisten mukaan.

Epoq keittiö remontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Keittiöremontti toteutettiin avaimet käteen -asennuksella ja lopputulos on upea!

Keittiöremontin hinta

Jannan ja Oton koko kodin remonttibudjetti oli 25 000 euroa, josta keittiön osuus oli sähkö- ja putkitöineen sekä asennuksineen maksimissaan 15 000 euroa. Kodinkoneisiin tahdottiin panostaa ja ne veivätkin leijonan osan keittiöön varatusta summasta.

Keittiöremontin kapelimestarina ja suunnittelijana minulle oli tärkeintä huolehtia siitä että budjetissa pysytään ja tämä myös toteutui. Gigantin kanssa solmitun Epoq-yhteistyösopimuksen myötä Janna ja Otto saivat luonnollisesti alennusta unelmakeittiöstään ja sen ansiosta pystyin mahdollistamaan heille lähes kaikki toivomansa mukavuudet kivitasoja myöten budgetin rajoissa.

Keittiöremontin kokonaishinta vaihtelee suuresti ja riippuu keittiön koosta, toivotuista ominaisuuksista, remontin laajuudesta, sähkö- ja putkityön määrästä ja nikkarointikyvyistä. Tämän kokoisen kaiken kattavan keittiöremontin hintahaarukka kieppuu niinkin isossa haitarissa kuin 5000€ – 25 000€. Arvioisin että edullisemmilla kodinkoneilla ja lisävarusteilla, laminaattitasolla ja itse asennettuna Jannan ja Oton Epoq-keittiön kustannus olisi ollut sähkö- ja putkitöineen noin 6500€.

HUOM! Muista aina varmistaa että remonttitöistä ja asennuksesta huolehtiva yritys / toiminimi kuuluu ennakkoperintärekisteriin! Tämä vaaditaan kotitalousvähennyksen saamiseksi.

Valkoinen keittiö Epoq stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen

Jannan ja Oton keittiösuunnittelman inspiraationa toimi minun EPOQ-keittiöni, joka valmistui vuonna 2014.

Miksi EPOQ keittiö?

Olimme lukeneet Miian kirjoittamaa Oma Koti Valkoinen –blogia jo monta vuotta ja seurasimme aikanaan hänen oman keittiöremonttinsa etenemistä. Ihastuimme hänen valkoiseen Epoq-keittiöönsä ja päätimme että kun oman remonttimme aika koittaa, haluamme ehdottomasti Epoq-keittiön. Uskaltauduimme kysymään Miiaa avuksi keittiön suunnitteluun ja lopulta tilasimme koko kodin sisustussuunnittelun häneltä”, Janna ja Otto kertovat.

Tutustu Epoq-keittiömallistoon ja ajankohtaisiin etuihin täällä: ➤ gigantti.fi/epoq-keittiö

Sisustusremontti raksaprojekti talo Epoq keittiö Gigantti Omakotivalkoinen

Kohteeseen valittiin kalusteurallinen Epoq Integra -ovi, kaunis lankkulattia ja musta kivitaso.

Millaisia toiveita teillä oli?

Vuonna 1985 valmistuneen kotimme vanha keittiö oli pahasti rapistunut ja huonokuntoinen. Heti alusta asti oli selvää että keittiö kannattaa remontoida kokonaan lattiasta kattoon, jotta saamme nauttia huoltovapaudesta mahdollisimman pitkään. Haaveita ja toiveita oli kertynyt pitkä lista, joista Miian avustuksella poimimme esille tärkeimmät. Pienikokoiseen ikkunalla ja lämpöpatterilla varustettuun keittiöön oli haasteellista saada kaikkea toivomamme mahtumaan ja mm. ajatus keittiösaarekkeesta oli tilanpuutteen vuoksi pakko unohtaa. Tilan asettamista rajoitteista huolimatta keittiöstä löytyy kaikki meille tärkeä ja tarpeellinen… ja vähän enemmänkin”, Janna jatkaa hymyillen.

Ennen suunnitelman tekemistä keskustelin Jannan ja Oton kanssa heidän toiveistaan ja tavoistaan. Ruoanlaittoa ja leipomista rakastavina kulinaristeina he toivoivat uuden keittiön olevan ennen kaikkea helppohoitoinen, käytännöllinen ja ajaton. Kodinkoneisiin ja kivitasoon haluttiin erityisesti panostaa ja lisäksi taso- ja säilytystilaa toivottiin mahdollisimman paljon. Perinteisiä yläkaappeja he eivät olisi tahtoneet, mutta säilytystilan optimoimisen ja arjen toimivuuden takia suosittelin heille vaakasuuntaan avautuvia nosto-ovikaappeja, joista lopulta innostuivat. Näin saimme vesi- ja viinilaseille, kupeille sekä mukeille säilytyspaikat käden ulottuville heti vesipisteen läheisyyteen ja keittiön alalaatikot saatiin hyödynnettyä muihin säilytystarpeisiin.

Jannan ja Oton toiveita:

 • Musta side-by-side jääkaappipakastin jääpalakoneella ja vesihanalla
 • Musta lasinen liesituuletin ja mustat kodinkoneet
 • Mikro ja astianpesukone ehdottoman tärkeät!
 • Uuni vyötärön korkeudelle
 • Uunissa oltava itsepuhdistus eli pyrolyysitoiminto
 • Runsaasti säilytystilaa
 • Riittävästi laskutilaa
 • Helppohoitoinen kivitaso
 • Mahdollisimman valoisa ja tilavan tuntuinen
 • Ei perinteisiä yläkaappeja
 • Hyvä valaistus
 • Saareke olisi ihana
 • Aamiaiskaappi, jotta kaikki pienkoneet eivät ole esillä viemässä tasotilaa
 • Kustannustehokas kokonaisuus – järkiratkaisuja, jotta pysytään budjetissa
5 vinkkiä keittiöremontin toteuttamiseen Epoq Gigantti Omakotivalkoinen

Valmis keittiösuunnitelma.

Epoq keittiö remontti kokemuksia Gigantti sisustusremontti Omakotivalkoinen

Keittiön mustavalkoinen värimaailma ja kestävät pintamateriaalit ovat ajattomat ja näyttävät yhtä hyvältä vielä 10 vuoden kuluttuakin.

Mikä on uudessa keittiössä parasta?

Keittiössämme parasta on kaikki! Olemme todella tyytyväisiä keittiön ulkonäköön, säilytystilan määrään ja helppohoitoisiin pintamateriaaleihin. Myös kodinkoneet ovat tuoneet meille paljon iloa, LG:n InstaView Side-by-Side -jääkaappipakastimeen mahtuu valtavasti ruokaa ja induktiolieden sekä laadukkaan kiertoilmauunin ansiosta kokkaaminen on paljon nopeampaa kuin ennen. Keittiö on kokonaisuutena meille täydellinen, juuri sellainen josta haaveilimme ennen remonttia!” Otto ja Janna toteavat yhteen ääneen.

Lue myös: ➤ Keittiön säilytysratkaisut

Epoq keittiöremontti kokemuksia Gigantti Bosch Serie 8 Carbon Black sisustusremontti omakotivalkoinen

Bosch Serie 8 Carbon Black -malliston kiertoilmauunissa on kätevä pyrolyysitoiminto, jonka ansiosta uuni puhdistaa itse itsensä. Saman sarjan mikrossa lämpövastukset ovat pohjassa ja näin ruoka lämpenee ja kypsyy tasaisesti.

Epoq keittiöremontti kokemuksia Gigantti mausteiden säilytys sisustusremontti Omakotivalkoinen

Mausteet ovat kätevästi käden ulottuvilla induktiolevyn alla. Epoq-keittiövalikoimasta löytyy runsaasti erilaisia lisävarusteita, joiden avulla keittiön käyttömukavuus on optimaalinen.

Millaisia innovatiivisia toimintoja keittiöön valittiin?

Halusimme panostaa erityisesti kodinkoneisiin ja ihastuimme LG:n älytoiminnoilla varustettuun ultramoderniin side-by-side -jääkaappipakastimeen. Kylmälaitteessa on vesihanan ja jääpalakoneen lisäksi ainutlaatuinen InstaView-oviluukku, jonka ansiosta näemme jääkaapin sisällön ilman, että ovea tarvitsee avata. Tämä erikoisuus säästää sähköä ja tuo myös arkeemme luksuksen tuntua. Erikoisempana ratkaisuna mainitsisin myös meidän aamiaiskaapin. Emme halunneet säilyttää kaikkia kodin pienkoneita esillä tasotilaa viemässä ja aamiaiskaapin ansiosta kahvinkeitin, vedenkeitin ja leivänpaahdin ovat aina käden ulottuvilla mutta silti katseelta piilossa,” Janna kuvailee.

Epoq keittiöremontti kokemuksia Gigantti LG InstaView Side-by-side jääkaappipakastin musta sisustusremontti omakotivalkoinen

LG:n jääpalakoneella ja vesipisteellä varustetusta InstaView Side-by-Side jääkaappipakastimesta löytyy älytoimintoja. Koputtamalla oven lasiin näet jääkaapin sisällön ilman oven avaamista. Tämä säästää energiaa.

Epoq keittiö remontti kokemuksia Gigantti Blanco Linus hana ulosvetoputki antrasiitti sisustusremontti omakotivalkoinen

Blancon tyylikkäässä antrasiitin sävyisessä Linus-hanassa on ulosvetoputki, joka helpottaa tiskaamista. Blanco Delago -allas on keskivertoa syvempi ja uunipellit mahtuu pesemään helposti ilman roiskeita.

Jos saisitte aloittaa keittiöremontin alusta, mitä tekisitte toisin?

Olisimmepa tehneet keittiöremontin jo aikaisemmin! Pitkään sitä mietimme mutta lykkäsimme projektia aina kiireeseen ja uskallukseen vedoten. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa helpommasta arjesta ja paremmasta ruoasta nauttiminen. Vanhaa keittiötä ja huonokuntoisia kodinkoneita ei ole tullut ikävä”, Janna ja Otto nauravat.

Katso alla olevalta videolta keittiöremontin eri vaiheet ja näe omin silmin miten vanhasta syntyy uutta ja kaunista!

Epoq keittiö remontti kokemuksia Gigantti sisustusremontti omakotivalkoinen

Vinkit keittiöremonttiin

Suunnittele keittiö huolella

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Listaa ylös kaikki tarpeesi ja toiveesi – laittamalla ne tärkeysjärjestykseen saat paremmin hahmotettua mihin asioihin kannattaa panostaa ja mistä vuorostaan voi pihistää budjetissa pysymiseksi. 

Asettele keittiön toiminnot kolmioksi

Jos keittiön toiminnot jakaantuvat vastakkain, kannattaa keittiösuunnittelussa käyttää apuna kolmioajattelua. Keittiön kolme tärkeintä funktiota ovat yleensä vesipiste, kylmäkoneet sekä uuni/liesi. Jos mahdollista, suosittelen sijoittamaan nämä funktiot kolmion kärkiin niin että liikkuminen keittiössä kokkaillessa ja siivotessa sujuisi mahdollisimman kevyin askelein. Remonttikohteessa kolmio muodostuu liesitasosta / uunista, vesipisteestä ja jääkaappipakastimesta.

Värimaailman valinta

Keittiötrendien joukosta löytyy monia aikaa kestäviä ja loistavia innovaatioita, mutta myös sellaisia juttuja jotka kannattaa suosiolla jättää väliin. Värimaailmaa suunnitellessa trendikkyys on toki merkittävässä asemassa, mutta ajattomuus on mielestäni tärkeintä. Keittiöremontti on niin mittava ja arvokaskin projekti, ettei sellaiseen mielellään ryhdy ihan nopeasti uudelleen. Siksi kannattaakin pyrkiä katsomaan jo valmiiksi tulevaisuuteen ja huomioida valinnoissa 10 vuoden sykli – millaista keittiötä katselet ja käytät tyytyväisenä vielä 10 vuoden kuluttua!

Sopivasti säilytystilaa

Vanha sanonta kuuluu ettei kaappitilaa ole koskaan tarpeeksi, mutta minä uskallan olla eri mieltä. Kaappitilaa on hyvä olla juuri sen verran mitä toimiva arki vaatii, muttei yhtään enempää. Tilantuntu on osa viihtyisyyttä ja sellaisessa keittiössä on ikävä kokkailla, jossa kaapit hönkivät niskaan. Säilytystilaa on oltava riittävästi, mutta varmuuden vuoksi ei kannata keittiökaappeja asentaa – jokainen kaappi täyttyy kyllä aikanaan takuuvarmasti, oli tarvetta tai ei. Panosta kaappien sisälle asennetaviin mekanismeihin, ulosvedettäviin hyllyihin, laatikonjakajiin ja muihin mukavuuksiin, joiden avulla saat maksimoitua kaiken säilytystilan.

Tee unelmistasi totta!

Ruoanlaittoa ja leivontaa rakastavalle kokkailun pitää olla kuin keinahtelevaa tanssimista eri toimintojen välillä, ilman että keittiössä tarvitsee tehdä taikatemppuja. Usein juhlia järjestävälle vuorostaan laskutilan määrä nousee tärkeysjärjestyksessä korkealle, ja sanoisin että myös viinikaappi saattaisi kiinnostella jääkaappiviinin sijaan. Lapsiperheessä taasen turvallisuus on ehdottomasti huomioitava sekä kodinkoneiden sijoittelussa että säilytystilassa. Gigantin keittiösuunnittelijan avulla saat juuri sellaisen keittiön josta unelmoit!

Täältä löydät kaikki Epoq-keittiöremonttiin liittyvät blogipostaukseni uusimmasta vanhimpaan ➤ omakotivalkoinen/epoq

Sisustusremontti ruokailutilan haasteet ruokailuryhmä Omakotivalkoinen
Epoq keittiö remontti kokemuksia Gigantti Integra svart musta sisustusremontti Omakotivalkoinen

Epoq Integra ovi on upea myös mustana.

Jannan ja Oton haastattelu julkaistaan myös Gigantin sivuilla ja vinkkaan siitä teille erikseen myöhemmin. Käy sillä välin lukemassa jo julkaistut asiakaskokemukset Epoq-keittiöremonttiin liittyen ja poimi hyvät vinkit talteen.

➤ epoq-asiakastarinat

Leppoisaa lauantaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

6 kommenttia “Uusi keittiö – Lue Jannan & Oton haastattelu

 1. Ihmettelen sellaista,että Janna ja Otto mainitsevat tuossa “Olisimmepa tehneet keittiöremontin jo aikaisemmin! Pitkään sitä mietimme. Siis olin siinä uskossa että tämä asunto oli juuri ostettu ja remontti suoritettiin ennen kuin he muuttivat asuntoon, mutta olen ilmeisesti käsittänyt väärin.

  1. Hilima: Heidän piti remontoida keittiö jo vanhassa kodissaan useampi vuosi sitten, mutta siihen eivät uskaltautuneet. Tähän viitataan tuolla lauseella. Keittiöremontti on kodin remontoista arvokkaimpia ja kynnys lähteä remontoimaan on korkea. Sen lisäksi että koti on mullin mallin parhaassakin tapauksessa vähintään viikon pari, saattaa eteen tulla lisäksi yllätyksiä kuten tässäkin kohteessa saatiin huomata. Budjetista lipsuu helposti jos ei ole riittävästi kokemusta taustalla. Minä varasin suoraan asennustyöhön ylimääräistä sillä tiesin että pienikin ylläri nostaa kuluja – tässä kohteessa yllätyksenä tuli viemäröinnin surkea tila ja ilmastointikoneen moottorin sekä -putkiston täydellinen uusiminen. Nyt kun heillä on yksi keittiöremontti takana, on kynnys jatkoremontointiin matalampi. 🙂

 2. Keittiö on upea! Ainoa asia minkä olisin tehnyt toisin on, että olisin laittanut yläkaapit myös toiselle puolelle ja niiden alle integroidun liesituulettimen. Koska keittiö on kuitenkin suht kompakti mitoiltaan, arvostaisin enemmän säilytystilaa kuin että massiivinen musta liesituuletin vie koko seinäpinnan. Ymmärrän, että yläkaapittomuuden tarkoitus on lisätä tilantuntua mutta silloin valkoinen liesituuletin olisi ollut parempi minun silmääni. Esim. Mian omassa keittiössä se on hieno yksityiskohta mutta ei liian hyökkäävä.
  Laatikot säilytystilana ovat kyllä kätevät ja tässä keittiössä on todella panostettu kodinkoneisiin. Ne ovat arjen luksusta, jotka varmasti maksavat itsensä takaisin. Keittiö on upea kaiken kaikkiaan ja vastaa omistajien toiveita, kun lukee heidän toivelistaansa ennen remonttia.

  1. Tiina: pahoittelut myöhäisestä vastauksesta.

   Kyseisessä keittiössä on runsaasti säilytystilaa, vaikkei se ehkä ulospäin näytä siltä. 🙂 Tässä kohteessa säilytystilaa on jopa tyhjillään, eli enemmän kuin tarpeen. Asukkaat eivät tahtoneet alunperin yläkaappeja ollenkaan, mutta käytännöllisyyden takia Allastason puolelle sellaiset laitettiin. Keittiö on todella kapea ja itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että keittiön pitkulaisuus korostuisi entisestään jos molemmin puolin olisi yläkaapit. Lisäksi tuo liesituuletin oli heidän unelmansa jonka kokivat tärkeäksi ja tälläisellä kombinaatiolla sain heidän haaveensa todeksi mahdollisimman käytännöllisellä tavalla. 🙂

   Kodinkoneet olivat heille kaikista tärkein osa keittiöremonttia ja ne toimivat koko suunnittelun pohjana. Tuossa keittiössä todellakin kelpaa kokkailla! 🙂

 3. Tullaanko tätä sisustusremppaa koskaan näkemään esiteltynä valmiina muuten kuin tämän keittiön osalta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *