Keittiön säilytysratkaisut – EPOQ

Kaupallinen yhteistyö: Epoq / Gigantti

Täydellinen keittiö on subjektiivinen asia, johon vaikuttaa ennen kaikkea keittiön käyttäjän tavat ja tarpeet. Ulkoisesti upealta näyttävä keittiö ei välttämättä tarjoakaan kokkaajalle tarpeeksi toiminnallisuuksia tai säilytystilaa ja uutta keittiötä suunnitellessa kannattaakin kalusteovien ja värien sijaan keskittyä ensimmäisenä miettimään kokonaisuutta, kodinkoneiden sijainteja sekä säilytystilan tarvetta ja määrää.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Epoq – Pieni keittiö, suuri sydän!

Alusta asti rakennettavan upouuden talon pohjaratkaisussa voidaan jo suunnittelun alkuvaiheessa huomioida kaikki keittiöltä toivottavat ominaisuudet ja poikkeuksellisetkin haaveet, mutta vanhaa kotia remontoidessa raamit usein ovat jo valmiina ja niiden muokkaaminen saattaa olla mahdotonta, hyvin rajallista tai taloudellisesti kannattamatonta. Vantaalla sijaitsevassa sisustusremonttikohteessa jouduttiin tekemään kompromisseja, mutta niistä huolimatta kokonaisuudesta saatiin toimiva ja toiveiden mukainen.

Keittiön viemäröintejä ei ollut mahdollista siirtää, eikä kodin pohjaratkaisun takia keittiön laajentaminenkaan tullut isossa mittakaavassa kyseeseen. Kaksikerroksisen kodin alakerta on vain reilut 40m2, sisältäen keittiönurkkauksen lisäksi olohuoneen, eteisen, wc:n, portaikon sekä tuulikaapin. Tuohon yhtälöön piti tietysti saada mahtumaan myös ruokailutila, joten haasteilta ei vältytty ja kompromisseja piti tehdä.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia Integra ovimalli nosto-ovikaappi moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Rakkaudesta ruoanlaittoon!

Ruoanlaittoa rakastava pariskunta toivoi Epoq-keittiöönsä mahdollisimman paljon säilytystilaa, joka ei kuitenkaan saanut liiaksi hallita keittiön ulkoista habitusta. Perinteisiä yläkaappeja he eivät olisi tahtoneet, mutta säilytystilan optimoimisen ja arjen toimivuuden takia suosittelin heille vaakasuuntaan avautuvia nosto-ovikaappeja, joista onneksi innostuivat. Näin saimme vesi- ja viinilaseille, kupeille sekä mukeille säilytyspaikat käden ulottuville heti vesipisteen läheisyyteen ja keittiön alalaatikot saatiin hyödynnettyä muihin säilytystarpeisiin.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Ulosvedettävällä vesiputkella varustettu Blanco-hana sekä syvä Blanco-tiskiallas helpottavat isojen kattiloiden ja uunivuokien tiskaamista.

Vetolaatikoilla maksimoit säilytystilan

Allastason puolella tiskikoneen vieressä sijaitsee tilava allaskaappi ja sen vieressä on kahden rinnakkaisen laatikoston verran säilytystilaa astioille, aterimille ja muille arjen tarpeellisille keittiövälineille. Säilytyksen osalta jokaiselle tavararyhmälle mietittiin jo suunnittelun yhteydessä oma paikkansa, jotta ”käden ulottuvilla” termi tulisi toteen kaikissa keittiön funktioissa ja askareissa.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

60cm leveään aterinlaatikkoon mahtuu runsaasti täytettä ja saksillekin löytyi oma lokeronsa.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Lautaset ja kulhot 60cm leveässä vetolaatikossa, laatikkomatto estää lautasia liukumasta.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Keittiövälinelaatikossa mittalusikat ja -kipotkin pysyvät siististi järjestyksessä.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Jokaiselle kulholle ja siivilälle on tässä keittiössä oma paikkansa.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Alimmista laatikoista löytyy harvemmin tarvittavia keittiövälineitä.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Keittiön kolmio – Vältä ylimääräisiä askeleita

Vastapäisellä seinällä keskitytään ruoanvalmistukseen ja liesitason, kalusteuunin sekä -mikron ympäristöstä löytyvät niin ruoka-ainekset, kuin padat ja pannutkin – kaikki käden mitan päästä. Jo suunnitteluvaiheessa säilytystilaa miettiessäni huomioin kokkaajan liikeradat välttääkseni turhien askelien ottamista. Pienellä heiluriaskeleella kaikki mahdollinen veitsistä, leivinpapereista, kattiloista, kauhoista, mausteista ja muista kuivaruoka-aineksista ovat kokkaajan ulottuvilla ja vesipistekin on vain yhden käännöksen päässä selän takana. Vesipiste ja induktiolevy on lisäksi sijoittu siten, että pariskunta mahtuu samaan aikaan puuhastelemaan kapeassa keittiössään – toinen voi paistaa pihvejä ja toinen huuhtoa salaattia ilman törmäilyä.

Jos keittiön toiminnot jakaantuvat vastakkaisille puolille, kannattaa keittiösuunnittelussa käyttää apuna kolmioajattelua. Keittiön kolme tärkeintä funktiota ovat vesipiste, kylmäkoneet sekä uuni/liesi. Jos mahdollista, suosittelen sijoittamaan nämä funktiot kolmion kärkiin niin että liikkuminen keittiössä kokkaillessa ja siivotessa sujuisi mahdollisimman kevyin askelein. Remonttikohteessa kolmio muodostuu liesitasosta / uunista, vesipisteestä ja jääkaappipakastimesta.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Liesitason vierestä löytyy kaikki ruoanlaiton tärkeimmät varusteet, kuten kauhat ja veitset.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

60cm leveään vetolaatikkoon mahtuu mausteita reilusti.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Epoq keittiömallistosta löytyy runsaasti lisävarusteita, kuten mm. kuvan maustepurkkiteline.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Alusmaton ansiosta kattilat eivät kolise vetolaatikkoa avatessa / sulkiessa.

Paikka kaikelle ja kaikki paikallaan

Liesitason alla sijaitsevat mausteet ovat helposti ja nopeasti saatavilla. Induktiolevyn kanssa tälläinen ratkaisu on mahdollinen, sillä levy ei kuumene alapuolelta eikä näin ollen kärvennä laatikon sisällä olevia tavaroita tai mausteita.

Kattilat, pannut ja uunivuoat ovat omissa vetolaatikoissaan ja mausteiden lisäksi myös veitset, kauhat ja sekoituslastat löytyvät sieltä missä niitä eniten tarvitaan eli uunin ja lieden läheisyydestä. Kuivaruoka on jakaantunut kahteen isoon laatikkoon ja jopa muovisille säilytysrasioille saatiin ikioma paikka.

Uunin alta löytyy matala laatikko uunipeltien ja patalappujen säilyttämiseen. Vetolaatikoissa säilytetään myös kakku- ja piirakkavuokia, sekä kaikenlaista pientä tarpeellista, kuten foliota, leivinpaperia ja servettejä.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Uunipeltien ja pannulappujen ikioma piilopaikka.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Myös uunivuoat ovat saaneet oman laatikon.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Leipomista rakastavan unelma – piirakka- ja kakkuvuoat omassa laatikossaan!

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Keittiöstä löytyy omat laatikot leivinpapereille, folioille, paistopusseille, serveteille, pakastuspusseille, pilleille jne.

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Jopa muovirasioille saatiin oma laatikko ja järjestys pysyy yllä kuin itsestään!

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Yksi laatikko jäi jopa tyhjäksi… Säilytystilaa saatiin mahdutettua pieniin neliöihin lopulta enemmän kuin tarpeeksi.

Kaunis ulkoa, toimiva sisältä!

Panosta kaappien sisälle asennettaviin mekanismeihin, ulosvedettäviin hyllyihin, laatikonjakajiin ja muihin mukavuuksiin, joiden avulla saat maksimoitua kaiken säilytystilan hyötykäyttöön. Kokonaan ulosvedettävien vetolaatikoiden täyttöaste on perinteistä hyllykaappia suurempi ja perimmäisiinkin purkkeihin ja pakkauksiin pääsee käsiksi vaivatta.

Epoq-keittiömallistosta löytyy runsaasti erilaisia lisävarusteita haastaviinkin tarpeisiin, tutustu valikoimaan täällä: ➤ gigantti.fi/epoq

Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu
Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu
Eskaro pesunkestävä pintamaali leittiöön Safira7 Omakotivalkoinen sisustusremontti
Gigantti Epoq keittiöremontti kokemuksia säilytysratkaisut moderni keittiö omakotivalkoinen sisustussuunnittelu

Varaa maksuton suunnitteluaika!

Haaveiletko keittiöremontista tai kodinhoitohuoneen uudistuksesta? Varaa maksuton suunnitteluaika Gigantin Epoq-keittiöasiantuntijalle lähimpään myymälääsi ilman sitoutumuksia. Tutustu materiaaleihin, väreihin ja toiminallisuuksiin ammattilaisen avustuksella ja tee sinäkin unelmistasi totta!

Vielä ehdit! Kun tilaat kokonaisen keittiön 10.11.2019 mennessä, saat -33% alennusta* sekä maksuttoman toimituksen unelmiesi keittiölle! Tutustu myös ajankohtaisiin kodinkonetarjouksiin, lue lisää täältä:

gigantti.fi/epoq

Inspiroivaa viikonloppua kaikille!

*Alennus ei koske työtasoja eikä altaita. Yksi ilmainen toimitus/asiakas. Ilmaisen keittiötoimituksen arvo 149 €. Kampanjaa ei voi yhdistää muihin keittiötarjouksiin.

Lue myös: ➤ Epoq – Upeat ennen ja jälkeen -kuvat


Seuraa myös Instagramissa 

3 kommenttia “Keittiön säilytysratkaisut – EPOQ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *