14 parasta sisustusideaa – IKEA kevät 2020

Käväisin IKEAssa reilu viikko sitten ja nappasin reissullani muutamia kuvia jaettavaksi tänne blogiin. Kevään sisustustrendeissä luonnollisuus, vehreys ja ekologisuus ovat selvästi vallassa ja bongailin paljon inspiroivia sisustusideoita käytävillä ja mallikodeissa kulkiessani. Tässä kevään 2020 sisustustrendien kohokohdat IKEAsta!

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Bambuvalaisimet

Bambuvalaisimet ovat nyt todella suosittuja ja sen huomaa selvästi myös IKEAssa. Viime vuoden suosikkivalaisin SINNERLIG on saanut kovan kilpailijan uudesta KNIXHULT-valaisinsarjan riippuvalaisimesta. Valaistus ylipäänsä on asia, jonka merkitys sisustuksessa on noussut tärkeäksi. IKEA-tavaratalon mallikodeista voi havaita, että valaistuksella luotu tunnelma on sävyltään lämmin ja kotoisa.

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Lattiavalaisimet

Bambuinen KNIXHULT-valaisin putkahteli esiin joka puolelta. Tässä lattiamalli, jollainen sopisi myös meidän kotiin tuomaan japanilaishenkistä tunnelmaa. ♥︎ Lattialle asetetut näyttävät ja kookkaat valaisimet tuovat tilaan omanlaisensa tunnelman ja KNIXHULT on vain yksi monista vaihtoehdoista.

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Bambukalusteet

Nopeasti kasvava ja ekologinen bambu on maailmanlaajuinen hitti ja IKEAsta löytyy runsaasti erilaisia bambusta valmistettuja kalusteita ja tuotteita. Kuvan NORDKISA-avovaatekaappi on todella kivan näköinen ja se sopii myös tilanjakajaksi esimerkiksi yksiöön, jossa makuusoppi halutaan rauhoittaa muulta oleskelulta.

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Luonnolliset sävyt

Ja siellähän se SINNERLIG-valaisinkin pilkottaa! 🙂 Väreistä tummansininen ja vihreä olivat IKEAssa isossa roolissa mustan, bambun ja luonnollisten puunsävyjen ohella. Myös verhoilukankaissa on paljon luonnosta tuttuja sävyjä, tummaa ja vaaleaa vihreää, järvensinistä, beigeä ja ruskeaa.

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Viherkasvit ja vihreä

Viherkasvit ovat kirjaimellisesti valloittaneet kodit ja sisustajien sydämet, periaate tuntuu olevan mitä enemmän sen parempi ja tästä trendistä tykkään! Yllä olevassa kuvassa on kivasti koottu kasvikokoelma pyöreän maton päälle ryhmäksi, tätä ideaa voisin minäkin ehkä hyödyntää sillä muutoksella että matto olisi jonkinlaista juuttia tai muuta punosta. Kevään suosikkiväri vihreä on nostettu myös seinälle ja viime vuodesta poiketen seinämaalin sävy on hieman vaaleampi.

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Puulaatikot ja -korit

Yksittäisistä puuhyllyistä rakennettu hyllystö on kätevä kokonaisuus, jonka muotoa ja kokoa voi vaihdella tarpeen mukaan. Kuvan melko pieni säilytyskombinaatio ei vielä kaipaa ruuvikiinnitystä, mutta isommat ja etenkin korkeammat rakennelmat kannattaa kiinnittää toisiinsa turvallisuuden takia.

Puulaatikoita ja -koreja näkyi melkeinpä jokaisessa mallikodissa. Niitä löytyi sänkyjen alta, kaappien päältä, hyllyiltä, lattioilta, pöydiltä ja parvekkeilta. Kuvasta voit bongata myös muita trendielementtejä, kuten tummansinistä ja viherkasveja.

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Rottinkia ja rouheutta

Tämä kuva kiteyttää hyvin kevään 2020 trendit – rottinkia, vaaleita puunsävyjä, mustaa, luonnonmateriaaleja, viherkasveja, lämpöisyyttä ja runsautta. Vain bambuvalaisin puuttuu. 🙂

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Mustanruskeat kalusteet

Viherkasvit ovat vallanneet myös ruokailutilat ja pieniinkin mallikoteihin oli saatu sovitettua isoja kasveja. Mustanruskeat ja mustat kalusteet ovat edelleen trendikkäitä ja suosittuja – maalaisromanttinen ja huvilamainen tyyli on näyttävä ja tyylikäs tummana. Mustia kalusteita löytyi niin puisina, muovisina kuin metallisinakin ja trendikkäin yhdistelee mustaa vaaleiden puunsävyjen, vihreän ja sinisen kanssa.

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Mustikkametsässä – Kaunis kattaus

Kattauksissa runsaus ja luonnollisuus on avainsanat – pellavaa, puuvillaa, rautaa, juuttia, heinää ja metsäisiä elementtejä oli monessa eri kattauskohteessa. Tämä kuva kokoaa mielestäni todella kauniisti kevään suosituimmat elementit yhteen tuoden mieleeni mustikkametsän – niin nättiä! ♥︎

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Hunajaiset puunsävyt pihalla ja parvekkeella

Parvekkeiden ja puutarhojen sävymaailmassa näkee suurimman muutoksen viime kesään verrattuna. Pari vuotta trendien kärjessä keikkunut musta puu ja teräs on vaihtunut naturellimpaan väripalettiin ja korvaantunut punertavan sävyisillä puupinnoilla.

Yllä olevassa parveke-kuvassa näkee selvästi viitteitä 90-luvulta ja meidän parvekkeella oli samanlainen tunnelma vielä 2000-luvun puolellakin. Muistaakseni meidän pöytäryhmä taittotuoleineen oli kumipuuta ja sävynä oli juuri tuollainen hunajainen kirsikka, kuten IKEA:n mallikodin parvekkeellakin.

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Boheemi koti: Puu, bambu, rottinki, vihreä, musta ja sininen

Sisääntuloaulaan oli koottu kevään suosituimpia trendejä ja tuotteita. SINNERLIG-valaisimet oli ripustettu kolmen valaisimen rykelmäksi suuren pöydän päälle ja tämä idea on monistettavissa monilla muillakin IKEA-valaisimilla. Seinältä löytyy rennosti aseteltu rykelmä hyllyjä kevään väripalettia mukaillen, ja sohvassa verhoiluna trendikäs sininen sametti.

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Hygge-nurkkaus

Tila ei ole este kun hygge-nurkkauksesta on kyse! Pienistäkin mallikodeista sellainen löytyi ja yllä oleva kuva on hyvä esimerkki miten yksinkertaisesti hyggemäinen tunnelma saadaan aikaan – mukava tuoli, pieni sivupöytä, lukuvalaisin, pehmoinen torkkupeitto ja pino kirjoja… vain teekupponen jäi puuttumaan. 🙂

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Rentoa elämää

Oli virkistävää bongailla myös tämmöisiä rennomman arjen esimerkkejä. Kaiken ei aina tarvitse olla tiptop ja elämisen rentous saa näkyä. Tässä mallikodissa inspiroiduin eniten seinälle nostetusta sängyn sälepohjasta, jota voisi hyödyntää myös viherkasviseinän rakentamisessa.

Tämän tyylisiä mallikoteja oli muitakin ja mitä sivukorvalla muita asiakkaita kuuntelin, jakoivat ne mielipiteet selvästi kahtia – osa tykkäsi ja osa ei. Itse en näe viihtyväni kovin pitkään näin runsaasti rentoutuneessa kodissa, vaikka paljon kivoja yksittäisiä juttuja näistä iloisen sekaisista kodeista bongailinkin. 🙂

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Avovaatekaapit

Avoimet vaatekaapit ovat tehneet kunnon aluevaltauksen ja NORDKISA-sarja on yksi mielenkiintoisimmista ja upeimmista vaihtoehdoista. Tämä sarjan isoin avovaatekaappi on livenä todella upea ja jos joskus vielä päädyn siirtämään sänkyni olohuoneeseen ja toisinpäin, haluaisin hyödyntää tätä kalustetta tilan jakamisessa. Bambusta valmistettu NORDKISA-avovaatekaappi toimii näköesteenä päästäen silti valon kulkemaan läpi – rakastan! ♥︎

IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen
IKEA kevät 2020 sisustusinspiraatio sisustustrendit Omakotivalkoinen

Jotain valkoistakin IKEA:sta sentään löytyi ja kuvassa ELVARLI-sarjan moduuleista on rakennettu kaunis tilanjakaja olohuoneen ja keittiön väliin. Tämä on loistava idea jos avokeittiö-olohuoneeseen kaipaa vaihtelua ja selkeämpää tilajaottelua. Myös lastenhuoneissa tätä tilanjakoideaa voi hyödyntää, jos lapsia on samassa huoneessa kaksi.

Aurinkoista ja inspiroivaa sunnuntaita kaikille!

2 kommenttia “14 parasta sisustusideaa – IKEA kevät 2020

    1. anonyymi: Oli kyllä ihania ideoita, täytyy mennä uudelleen fiilistelemään kun kesän korvalla toivottavasti saadaan taas liikkua normaalimmin. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *