3 vinkkiä miten viihtyä ja rentoutua kotona

Nyt kun kaikki aika tulee vietettyä kotosalla, on ollut vaikea rentoutua ja ladata omia akkuja. Ensin tehdään työt ja koulutehtävät kotona pöydän ääressä näyttöpäätettä tapittaen, sitten vaihdetaan kuulumiset näyttöä näpyttäen. Iltaisin pitäisi pystyä jollakin tavalla nollaamaan tilanne ja saada työasiat pois mielestä, mutta sepäs onkin helpommin sanottu kuin tehty. Vapaa-aika ei tunnu ollenkaan samalta kuin ennen, puhumattakaan kokonaisesta viikonlopusta, joka kulkee hitain minuutein eteenpäin aivan kuten torstai tai tiistai ennen sitä.

Makuuhuone leffat tietokoneelta rentoutumisvinkki

E-kirjoja ja laatusarjoja

Myös puheenaiheet ovat vähissä ja viihdesivustotkin tuuttaavat ulos lähinnä julkkisten koronakuulumisia – kuka kärsii tylsyydestä ja kuka on jumissa ulkomailla… ja minne ovat kadonneet myös kaikki hauskat jutut esimerkiksi kissavideoiden tai muiden hassutuksien muodossa? Tilanne on yleisesti ottaen todella vakava ja jokainen meistä tuskailee nyt samojen asioiden äärellä – suurin kysymys lienee kuinka kauan tämä kestää?

Mitä tekemistä kotona on jäljellä kun lautapelit on pelattu ja lapsetkin ovat piirtäneet ja askarrelleet kyllästymiseen asti? Ulkona voi piipahdella lenkillä ja keinumassa, mutta sekin on niin rajattua ettei huvia moneksi viikoksi riitä. Kaveritreffit on meillä lopetettu jo aikaa sitten ja ainoat kontaktit ulkomaailmaan tapahtuu puhelimella.

Meillä ratkaisu on e-kirjat, elokuvat ja sarjat, joita olemme ahmineet koko viikon tytön kanssa – kun elämä on täysin pysähdyksissä, voimme eläytyä seikkailuihin leffojen ja kirjojen välityksellä ja unohtaa hetkeksi itsemme.

BookBeat e-kirjat äänikirjat lukuvinkki Omakotivalkoinen
BookBeat lukulistallamme juuri nyt!

Lue ja kuuntele 2 viikkoa maksutta – Tuhansia ääni- ja e-kirjoja BookBeatista

E-kirjapalvelu BookBeatista olemme tytön kanssa lukeneet ja kuunnelleet jo monta kirjaa. Minulla on menossa hulvattomasti kuvattu ja aiheeltaan ajankohtainen Kohta voi vähän kirpaista, joka kertoo päiväkirjamaisesti nuoren lääkärin Adam Kayn kokemuksista potilastyössä. Todella koukuttava ja monilta osin myös opettavainen tositapahtumista kertova kirja on mitä parhainta ajanvietettä.

Aloittelin myös Zoey Arielle Poulsenin The joy of minimalism -äänikirjaa, jonka lisäksi olen työn lomassa kuunnellut motivaatiopuheita ja meditoivaa sisältöä.

Tytöllä on lukukierroksessa parhaillaan Soturikissat-kirjasarja, josta hän tekee myös koulun äidinkielen läksynsä – opettaja antoi nimittäin tehtäväksi lukea jokin kirja, mistä tyttö sitten koostaa lyhyen yhteenvedon kirja-arvostelun tapaan mielipiteitään tarinan kulusta ja juonesta kertoen. Ongelmaksi muodostui se että kirjastot ovat kiinni ja lähes kaikki kirjakaupat sijaitsevat kauppakeskuksissa, joita nyt välttelemme. BookBeatin tuhansien kirjojen valikoimasta löytyy onneksi myös lasten- ja nuortenkirjoja, joiden avulla pärjätään lukuläksyjen toteuttamisessa vaikka koko loppuvuosi jos niikseen tulee. 🙂

Kokeile BookBeat -palvelua 2 viikkoa maksutta tästä: ➤ bookbeat/kampanja*

Viaplay uutuusleffat ja sarjavinkit Omakotivalkoinen

Meidän perheen viikonloppukirjasto

Viaplay uutuusleffat ja sarjavinkit Omakotivalkoinen

Leffavuokraamon puolella saatavana myös elokuvateatterien uutuudet!

Katso 2 viikkoa maksutta – Elokuvateatteri kotisohvalla

Käymme säännöllisesti elokuvateatterissa katsomassa uutuusleffoja, mutta tuokin harrastus on nyt tauolla. Onneksi Viaplay mahdollistaa meille leffaholisteille elokuvateatterielämyksiä uutuuselokuvien muodossa. Tällä hetkellä Viaplaysta löytyy elokuvateatterilevitykseen juuri tulleet The invisible man ja Emma, joista molemmat aion katsella.

Vuokrapuolelta löytyy myös monta muuta ihan uunituoretta elokuvaa, kuten Joker, Jennifer Lopezin tähdittämä Hustlers ja Will Smithin ylistetty Gemini man, joka ensimmäisenä maailmassa hyödyntää täysin uudenlaista efektitekniikkaa.

Viaplayssa on tuhansia elokuvia ja sarjoja ja jos et vielä ole nähnyt esimerkiksi Bohemian Rhapsodya niin kipin kapin katsomaan – aivan huikea elokuva! ♥︎

Katso ja kokeile Viaplayta 2 viikkoa maksutta tästä: ➤ viaplay/kampanja*

Elisa Viihde Ivalo sarjamaratooni

Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat kotimaista huippua!

Kokeile kuukausi maksutta – Elisa Viihde + Aitio

Elokuvien ja sarjojen maailmaan ja tapahtumiin uppoutuminen on täydellinen tapa rentoutua. Tässä elämäntilanteessa se on melkeinpä myös ainut keino unohtaa hetkeksi oman elämän pienuus ja ongelmat. Ennen vanhaan tuli katseltua perinteistä televisiota ja laitettua itselle muistutuksia tärkeistä tv-ohjelmista, mutta vanha tapa on hävinnyt arjen ja elämän pyörteissä jo aikaa sitten. Nykyisin meillä katsotaan kaikki ohjelmat ja elokuvat suoratoistopalveluiden välityksellä silloin kun omiin aikatauluihin parhaiten sopii. Viime aikoina parhaimman valikoiman on tarjonnut Elisa Viihde.

Elisa Viihteen omia alkuperäissarjoja on ollut ilo katsella ja kansainvälisestikin arvioituna ne ovat erinomaisia. Ivalo ja Kaikki synnit ovat parhaimpia kotimaisia sarjoja, joita olen koskaan katsellut. Samaan kategoriaan nostan myös Helppo elämä -sarjan, jos joku sen vuosien takaa vielä muistaa. Elisa Viihde on kasvattanut valikoimaansa nyt entisestään ja uutuuksien joukosta löytyy katseltavaa koko perheelle jännäreistä animaatioihin.

Kokeile Elisa Viihde + Aitio -viihdepakettia kuukausi maksutta tästä: ➤ elisaviihde/kampanja*

Luojan kiitos meillä on olemassa e-kirjat ja suoratoistopalvelut, jotka ovat saatavana kellon ympäri ilman että pitää lähteä minnekään. Kyllähän sitä ennenkin osasi iloita näistä mukavuuksista, mutta vasta tällä viikolla niiden tarpeellisuus on minulle konkretisoitunut.

Hauskoja elokuvia katsellessa olemme tytön kanssa nauraneet vedet silmissä ja juuri niinä hetkinä kaikki asiat ovat hyvin. Oma arki unohtuu hetkeksi eikä ole huolta huomisestakaan. Iltaisin katselemani rikosjännärit ja katastrofielokuvat ovat vuorostaan olleet hyvää vertaistukea. Vaikka kotona seinät välillä tuntuvatkin kaatuvan niskaan, yritämme parhaamme mukaan sopeutua tilanteeseen ja nauttia uudenlaisen arjen pikkuruisista iloista, kuten leffoista ja lukemisesta.

Ei ole helppoa meillä kenelläkään, mutta selviämme kyllä kun puhallamme kaikki suomalaiset nyt yhteen hiileen! ♥︎

*sisältää kaupallisen linkin.


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “3 vinkkiä miten viihtyä ja rentoutua kotona

  1. Meillä siinä mielessä hieman parempi asetelma kun asumme omakotitalossa ja täällä muutenkin riittää ulkoilureittejä, ilman että tarvii kohdata muita ihmisiä. Omalla pihalla voi puuhata kaikenlaista, tehdä pihatöitä ja pelailla pihapelejä. Voi istuskella terassilla sitten kun ilmat vähän tästä vielä lämpenee. Meillä nuorisolla on kaikkein tympeintä se, kun ei voi tavata kavereita. Ovat sen verran isoja että kaverit on todella tärkeitä. Onneksi heitä varten on some?
    Ihanaa kevättä teille ja yritetään pysyä terveenä❤️

    1. MarjaK: Omakotitalot on kyllä tässä tilanteessa aivan huippuja, on omaa pihaa ja pääsee myös puutarhahommia tekemään. <3 Kerrostalossa ei samaa iloa ole mikä tietysti harmittaa mutta minkäs teet. Tytöllä vielä siitepölyallergiakin oireilee niin ollaan suosiolla oltu kotosalla kun ei voi tietää onko allergia ainut syy vai onko jotain muutakin taustalla. Raskastahan tämä on meille kaikille mutta yritämme parhaamme ja sinnittelemme kiltisti kotosalla toivoen että pahin on ohi toukokuun loppuun mennessä. <3 Onneksi on some ja nuoriso onkin aktiivisesti vaihtanut kuulumisia whatsupin kautta ja videopuheluilla, oma tyttö tuntuu kestävän toistaiseksi tätä tilannetta paremmin kuin minä ja hyvä niin. 😀

      Tsemppiä ja aurinkoista mieltä teidän perheelle! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *