6 vinkkiä miten peset autosi itse ja säästät rahaa!

Kaupallinen yhteistyö: Sinituote Oy / KUNGS

Auton peseminen omin käsin on huomattavasti hellävaraisempaa kuin automaattipesulaan ajaminen ja pitemmällä tähtäimellä se säästää myös selvää rahaa. Kävimme siskoni kanssa eilen pesemässä hänen autonsa KUNGS-autonpesutuotteita hyödyntäen ja haluamme rohkaista kaikkia autoilevia naisia tarttumaan omatoimisesti harjanvarteen. Poimi parhaat autonpesuvinkkimme postauksesta ja hyödynnä myös -15% erikoisetusi!

6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen

KUNGS – Vain parasta autollesi!

Säännöllisesti pesty auto säilyttää arvonsa ja laadukkailla välineillä auton peseminen sujuu helposti ja vaivattomasti aivan kuten kotisiivouskin. Pesutarvikkeet maksavat itsensä nopeasti takaisin, etenkin jos perheessä on useampi auto. Kotimaisen Sinituotteen omistama KUNGS on Pohjoismaiden johtava autotarvikesarja, joka on kehitetty erityisesti Suomen ankariin ja vaihteleviin sääolosuhteisiin. KUNGS-tuoteperhe sisältää kaiken tarpeellisen auton huoltamisesta pesuun, kiillotukseen sekä sisätilojen puhdistukseen, ja sen kotimaisuusaste on vahva – merkittävä osa tuotteista kantaa kotimaisesta alkuperästä kertovaa avainlipputunnusta.

Tutustu ja tilaa KUNGS-tuotteet suoraan kotiin: ➤ sinituote.fi/kungs

6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen

Pesupaikan ja -aineen valinta

Valitse pesupaikka aina varjosta, jottei autoon kohdistu suoraa auringonvaloa, joka kuivattaa pesuaineen nopeasti auton pintaan. Tämä saa aikaan läikkiä, jotka saattavat “palaa” kiinni samaan tapaan kuin ikkunalasille käy suorassa auringonpaisteessa suoritetussa pesussa.

Ympäristöystävällisen shampoopesun voi omakotitaloasuja suorittaa halutessaan omalla pihalla, mutta muissa taloyhtiöissä autonpesu on aina luvanvaraista ja asiasta tulee kysyä talo- ja asuntoyhtiön isännöitsijältä. Itsepalvelu-pesuloita löytyy kuitenkin runsaasti ympäri Suomen ja useiden huoltoasemien yhteydessä sekä kauppakeskusten parkkihalleissakin sellaisia on käytettävissä muutaman euron hintaan, mikä on erinomainen ratkaisu etenkin kaupunkiasujille.

Erityisen tärkeää on muistaa että autoa ei saa pestä missä tahansa ja aina tulee selvittää tonttiomistajan lupa pesemiselle. Myös pesuaineiden pääsyä luontoon tulee välttää ja suosittelemmekin siskoni kanssa valitsemaan mahdollisimman luonnonmukaisen pesuaineen, joka on varustettu ympäristömerkein.

6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen

6 vinkkiä miten peset autosi itse

1. Esihuuhtelu ja -pesu

Huuhtele auto aina ennen pesua edeten likaisimmasta kohdasta puhtaampaan eli yleensä alhaalta ylöspäin. Huuhtele tämän jälkeen vielä koko auto ylhäältä alaspäin toistamiseen. Esihuuhtelu on erittäin tärkeää, jottei pinnalle jäisi kiinteää likaa naarmuttamaan autoa. Jos auto on hyvin likainen, suihkuta ensin esi- tai liuotinpesuaine auton kuivaan pintaan. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele aine pois. Erityisesti kesäaikaan hyönteisten jälkiä kannattaa liuottaa hetken.

6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen

2. Pesuaineen annostelu – Älä laita liikaa!

Annostele pesuaine valmistajan ilmoittaman ohjeen mukaan KUNGS-paineruiskupulloon tai autonpesuämpäriin, jossa on hiekkasihti pohjalla. Hiekkasihti on erityisen tärkeä, sillä se estää pesuvedessä olevan hiekan ja roskien pyörimisen harjan tai sienen mukana takaisin auton maalipinnalle.

6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen

3. KUNGS – Tehokas ja hellävarainen

Aloita peseminen autonpesuharjalla tai pesusienellä laajoin pyörivin liikkein, edeten alue kerrallaan ylhäältä alaspäin. Pese huolella auton kaarevat muodot ja peilien ympäristö, jotta niihin ei jää pesemättömiä kohtia.

KUNGS-mikrokuitusienen kääntöpuolen verkkomainen pinta on mainio hyönteissieni tuulilasin ja ajovalojen puhdistamisessa. Mikrokuitusieni imee itseensä runsaasti vettä, joten auton pesu käy nopeasti ja vaivattomasti. Hankalissa muodoissa, kuten vanteissa, joustava pesusienen ja mikrokuitusuikeroiden yhdistelmä on ulottuvuudeltaan erinomainen. Mikrokuitusieni on siskoni suosikki ja paikallisen huoltoaseman henkilökuntakin vakuuttui sienen tehokkuudesta erityisesti tahmaisten hyönteisten poistamisessa.

Huuhtele auto runsaalla vedellä osissa aina yhden alueen pesun jälkeen, jottei pesuaine ehdi kuivumaan pintaan. Tämä on tärkeää etenkin silloin jos peset autosi ulkona. Pese tuulilasi tarvittaessa lasinpesuaineella, huuhtele vedellä ja kuivaa halutessasi täydellisen ja raidattoman kuivaustuloksen tuottavalla Aqua-Away-kuivaimella.

6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen

4. Vanteiden puhdistus

Pese vanteet vanteiden pesemiseen tarkoitetulla pitkävartisella vanneharjalla tai vannesienellä. Huuhtele huolella.

5. Loppuhuuhtelu

Anna autollesi loppuhuuhtelu ylhäältä alaspäin.

6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen

6. Kuivaa – älä kuivata!

Kuivaa auto huolellisesti, sillä auton pinnalle jääneet vesipisarat voivat muodostaa linssin, joka voimistaa auringonsäteitä haalistaen maalipintaan ikävän näköisiä jälkiä. Myös kovasta tai kalkkipitoisesta vedestä saattaa jäädä maalipinnalle pisarajälkiä ja huolellisella kuivauksella pidät autosi maalipinnan uudenveroisena.

Käytä kuivaamiseen hellävaraista Aqua-Away -kuivainta, joka sopii sekä tasaisten että kaarevien pintojen kuivaamiseen mukaillen kuivattavaa pintaa täydellisesti.

Viimeistele auto Super Dry -autonkuivauspyyhkeellä tai mikrosäämiskällä, joka imee jopa viisi kertaa painonsa verran vettä. Super Dry -pyyhe on reilun kokoinen, miellyttävän pehmeä käyttää ja sopii kaikille auton ulkopinnoille – tuulilasille, ajovaloille ja maalipinnalle.

Aloita auton kuivaaminen puhtaimmista kohdista, jottet vie likaa tai hiekkaa pyyhkeen mukana helmoista tai vanteista puhtaalle maalipinnalle.

HUOM! Jos aiot pesun jälkeen vielä vahata auton, käy tarkasti läpi myös ovien ja listojen reunat, luukkujen aukot sekä muut pienet yksityiskohdat, jottei niistä valuva vesi laimenna vahaa.

6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen

Katso pesuvinkit videolta!

Katso alta siskon kanssa kuvaamamme autonpesuvideo ja näe miten yksinkertaista ja helppoa auton peseminen on! Hyvillä välineillä kaikki on helpompaa ja autokin kiittää! 🙂

6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen
6 vinkkiä miten peset auton itse KUNGS autonpesutuotteilla Omakotivalkoinen

Alekoodi -15% kaikesta!

Sinituote tarjoaa teille nyt -15% erikoisalennuksen kaikista verkkokaupan tuotteista koskien siivousvälineitä, pyykkitelineitä, silityslautoja, SINI Ruuviton-kylpyhuonetelineitä, Ole Hyvä -tuotesarjan puhdistusaineita, Savu-savustuspusseja, imurin pölypussimallistoa sekä tietysti KUNGS-autonhoitotarvikkeita. Lunasta alennuksesi verkkokaupassa koodilla OKV15, alekoodi voimassa 17.5.2020 asti!

sinituote.fi

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Lue myös: ➤ Ruuviton seinähylly keittiöön ja kylpyhuoneeseen2 kommenttia “6 vinkkiä miten peset autosi itse ja säästät rahaa!

  1. Aika monessa pesuhallissa omien välineiden käyttö on kielletty. Polettikoneen idea on juurikin se, että hallista maksetaan tavallaan vuokraa polettien muodossa, eli kone käy koko ajan kun sun auto on siellä. Joskus katselin pesuhallin jonossa, kun joku pappa alkoi kaikessa rauhassa vaihtaa kumisaappaita jalkaan ja kaivaa takaluukusta ämpäreitä ja sieniä. Ja jono vaan kasvoi. Onneksi vartija kävi sanomassa ja muutkin pääsivät pesulle.

    1. Q: kyllä ainakin Shellillä saa pestä omilla aineilla. Yhdellä poletilla saa tietyn aikaa vettä ja harva siellä haluaa aikaansa viettää enemmän kuin on pakko. Siskon kanssa meillä meni kaksi polettia, yksi esihuuhteluun ja toinen loppuhuuhteluun. Pesussa meni noin 10 minuuttia ja itsepalvelupesutiloja on kaksi, joiden lisäksi on myös tietysti automaattipesu. Ei ole koskaan pitkää jonoa vaikka huoltoasema on yksi Helsingin vilkkaimmista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *