Leikkovihreä – Minimalistinen asetelma maljakkoon

Leikkovihreä on kukkakimppujen ja -asetelmien kehystäjänä tunnettujen oksien, lehtien, heinien ja ruohojen yleisnimitys. Minimalistinen, tyylikäs ja todella pitkäkestoinen kimppu syntyy jättämällä kukat kokonaan pois kokonaisuudesta ja täyttämällä maljakko pelkästään leikkovihreillä. Vaihtoehtoja on runsaasti ja omat suosikkini ovat näyttävä isoruskus ja veikeä käärmeenparta.

Leikkovihreä maljakossa on tyylikäs ja sisustuksellisesti minimalistinen ratkaisu
Leikkovihreä maljakossa on tyylikäs ja sisustuksellisesti minimalistinen ratkaisu

Leikkovihreä tuo iloa pitkään

Mahtipontinen isoruskus on kukkakimppujen ja asetelmien kunkku, jonka tanakat tumman sävyiset lehdet kehystävät herkkiä kukkia kauniisti ja tuovat kokonaisuuteen jämäkkyyttä. Tämä erittäin kestävä ja edullinen leikkovihreä on yleensä virkeästi pystyssä vielä silloinkin kun muu kimppu on jo lakastunut. Korkea isoruskus on kauneimmillaan koko pituudessaan ja soveltuu täydellisesti maljakoihin, kuten Marimekon Ming-maljakkoon*, joiden suuaukon halkaisija on pieni tai pienehkö.

Ruohon näköinen ja luikertelevainen käärmeenparta tunnetaan myös nimellä apinanruoho ja kauniisti kaartuvana se tuo maljakkoon eloisuutta. Käärmeenparta ei kestä maljakossa ihan niin pitkään kuin tuo isoruskus, mutta on erinomainen lisä ja tuo leikkovihreiden joukkoon rentoutta ja luonnetta.

Pienessä maljakossa voi juurruttaa viherkasveja tyylikäästi

Juurruta kasvi maljakossa

Toinen minimalistinen sisustuskikka on hyödyntää maljakkoja viherkasvien juurruttamisessa. Marimekon minikokoinen Flower-maljakko* on erinomainen juurikin tässä käyttötarkoituksessa ja siinä on nähty monenlaisia viherkasveja kasvattamassa juuriaan. Tällä hetkellä kasvamassa on jukkapalmu, joka onkin jo valmis siirtymään multaan. Myös kultaköynnöksia ja pikkiriikkisen peikonlehden olen siinä onnistuneesti juurruttanut vuosien varrella.

Isommatkin maljakot soveltuvat hyvin juurrutuspuuhiin ja etenkin jos omistaa maljakoita useampia, tai tarvitsee niitä leikkokimpuille harvakseltaan, saa maljakot tällä tavalla hyötykäyttöön pois kaapin perukoilta pölyyntymästä.

Leikkovihreä maljakossa on tyylikäs ja sisustuksellisesti minimalistinen ratkaisu

Vihersisustus on minimalistin pelastus

Ilman raikkaanvihreitä viherkasveja ja kimppuja meidän koti olisi todella tyhjän tuntuinen ja näköinen. Pelkkä valkoinen kaipaa mielestäni rinnalleen pientä säpäkkyyttä, jonka ei tarvitse kuitenkaan olla mustaa tai tummaa harmaata. Kirkkaat värit ja keskitummat puunsävyt (kuten tammi) riittävät mainiosti elävöittämään sisustusta ja tuomaan kontrastia isompaankiin huoneeseen.

Minimalistinen vaalea sisustus syntyy kätevimmin vihersisustuksen avulla ja oma kotini on siitä hyvä esimerkki – yksi viherkasvi tekee lipaston päällä saman vaikutuksen kuin kolme kaunista sisustusesinettä yhteensä. Monet viherkasvit puhdistavat myös ilmaa ja edustavat virkeyttä ja elinvoimaa, ja näista asioista tahdon kotonani nauttia. ♥︎

Seesteistä sunnuntaita kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin

Lue myös: ➤ 5 värikästä sisustusvinkkiä


5 kommenttia “Leikkovihreä – Minimalistinen asetelma maljakkoon

 1. Leikkovihreät semmoisenaan?
  Ehkä kuitenkin hakisin vaikka nipun lupiineja tai koiranputkia tien laidasta.

  1. Nipsu: lupiinit ovat kauniita mutta allergisoivat liikaa. Muutenkin kaupunkiolosuhteissa tienpientareiden äärestä poimiminen ei ole kovin viisasta, sillä koirat pissivät ja autot saastuttavat. 😊 Metsästä taasen en halua poimia mitään vaan antaa olla rauhassa, toivon ettei muutkaan metsäpoluilla kävellessään tärvele luonnon omaa symbioosia, ja osa luonnonkukista on lisäksi rauhoitettu. Kielosta en ole varma onko se enää, mutta siinä tuoksu on niin voimakas etten sisälle voi edes harkita. Siitepölyallergisen tytön takia pitää tarkkaan miettiä mitä kasveja ja kukkia hankkii ja minne niitä asettelee. 🙂

 2. Ihanan näköisiä juuri noin, kauniit maljakot! =) Yritin juurruttaa ananaksen yläosan vihreän tupsun, no sepä mätäni, vaix yritin vettäkin usein vaihtaa… Kivaa kesää sinulle Miia ja perheellesi <3

  1. Saikku: ananas on hankala, minulla kävi samoin. Jälkikäteen kysyin itseäni viisaammalta neuvoa ja hän veikkasi että vettä on ollut liikaa, ananas kuulemma tarvitsee vain tipan. En ole kokeillut toiste ja ananastakaan en ole raaskinut ostaa, kun ensimmäinen ja ainoa kerta yhteiseloa sen kanssa päättyi mädäntymiseen (sekä ananas että siitä nappaamani pistokas). 😂

   Aurinkoista kesää ja leppoisaa juhannusta! 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *