Näin luot rauhallisen sisustuksen makuuhuoneeseen

Makuuhuoneen raikas ja rauhallinen tunnelma on itselleni äärettömän tärkeää ja myös sisustuskohteissani noudatan ja suosittelen kolmen vaiheen selkiyttämissuunnitelmaa – panosta, karsi ja mausta. 🙂

makuuhuoneen sisustus valkoinen minimalistinen koti DIY penkki Omakotivalkoinen
makuuhuoneen sisustus valkoinen minimalistinen koti moderni amppeli Omakotivalkoinen
Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Näin luot rauhallisen sisustuksen makuuhuoneeseen

Parhaat unet saa sellaisessa makuuhuoneessa, jossa tunnelma on rauhoittava ja peti laadukas. Alla kolme tärkeintä asiaa, joita omassa kodissani sekä sisustamissani kohteissa noudatan.

1. PANOSTA: Panosta sänkyyn, patjaan, peittoon ja tyynyihin! Parhaimmat unet syntyvät laadukkaista ja omiin tarpeisiin mukautuvista petivaatteista ja patjasta. Itse suosin kotimaisia tuotteita ja arvostan myös allergiamerkintöjä. Hyvä sänky peittoineen ja tyynyineen maksaa itsensä takaisin hyvien yöunien muodossa, parantaen merkittävästi jaksamista ja elämäänlaatua.

2. KARSI: Älä käytä makuuhuonetta varaston jatkeena. Makuuhuoneet ovat usein melkoisia varastoja. Sängyn alla saattaa olla säilytyslaatikoita, sählymailoja, onkivapoja ja ylimääräisiä mattoja. Huoneen seinustoilla voi löytyä lipastoja ja senkkejä täynnä sekalaisia tavaroita ja vaatekaappeissakin piileskelee vähän sitä sun tätä harrastusvälineistä taiteltaviin varavuoteisiin ja vanhoihin elektroniikkalaitteisiin. Joillekin “poissa silmistä, poissa mielestä” voi toimia, mutta itseäni kaappien sekaisuus ja sekalaiset tavarakasat häiritsevät. Siksi suosittelenkin katsomaan josko säilytystilaa löytyisi kodin muista tiloista kaikelle sellaiselle, jota ei makuuhuoneessa tarvita / käytetä. Myös säilytyskalusteita voi siirtää esimerkiksi eteiseen, olohuoneeseen tai aulaan, ja näin makuuhuoneen saa visuaalisesti rauhoitettua ilman kustannuksia.

3. MAUSTA: Viherkasvi riittää somisteeksi. Yksi tai pari viherkasvia riittää pienessä ja keskikokoisessa makuuhuoneessa tuomaan sisustukseen viimeistelevyyttä. Pienet koriste-esineet, kauniit kirjapinot, valokuvakehykset ja koristetyynykasat keräävät pölyä ja ovat makuuhuoneessa mielestäni turhia. Makuuhuoneessa on tarkoitus levätä ja rauhoittua, ja mitä enemmän huoneessa on yksityiskohtia katseltavaksi (ja etenkin siivottavaksi), sen levottomampi huoneesta tulee. Siirrä siis valokuvat olohuoneen puolelle ja tarkastele irtotavaran määrää kriittisesti.

makuuhuoneen sisustus valkoinen minimalistinen koti diy penkki Omakotivalkoinen
makuuhuoneen sisustus valkoinen minimalistinen koti moderni amppeli Omakotivalkoinen
Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen

Tänään on ollut oikea onnenpäivä! Tein nettikirppikseltä loistavan designlöydön ja iltasella käväisin hakemassa aarteeni kotiin. Tähän designlöytöön liittyen on muitakin uutisia ja niistä huomenna teille kerron enemmän kuvien kera. Nyt fiilis on ihanan levollinen ja hypähdän kohta petiin peiton alle katselemaan Netflixistä ystäväni suosittelemaa Dark-jännäriä. 🙂

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

EDIT: Sunnuntai on vierähtänyt vauvantuoksussa 6 viikkoista pientä prinssiä nuuskutellen ja kertoilen teille kirpparilöydöstä sittenkin vasta maanantaina. 🥰

Lue myös: ➤ Makuuhuoneen suursiivous alle vartissa

* * *

Inspiroiduitko makuuhuoneen sisustuksesta? Tutustu tuotteisiin alla:

Marimekko minimaljakko*  |  Nukkuville-sänky*  |  Louis Poulsen -lattiavalaisin*  |  Artek-riippuvalaisin*  |  Familon-pussilakanasetti*

*sisältää kaupallisia linkkejä4 kommenttia “Näin luot rauhallisen sisustuksen makuuhuoneeseen

  1. Ehdottomasti liika krääsä pois makuuhuoneesta. Minulla on makuuhuoneessa sängyn yläpuolella neljän lapseni 1v kuvat eikä mitään muita kuvia. Pinnasängyn laitoin toissa päivänä pois, koska kuopus ei ole siinä nukkunut aikoihin. Minun huoneessani on tällä hetkellä sänky, 1 yöpöytä, vaaterekki muutamille henkarilla roikkuville vaatteilleni, joita omistan todella vähän. Niitä vaan, joita tykkään käyttää. Sitten on myös pieni sivuhylly, jossa on päällä pöytäpeili, pöytälamppu ja hajuvesi ja käsi ja jalkarasva. Yksi viherkasvi löytyy myös. Jalkalampun kun vielä saisin, niin sitten olisin tyytyväinen. Tykkään todella paljon sinun makuuhuoneestasi.

    1. Pitju: juuri näin, kaunis ja rauhallinen makuuhuone ei tarvitse suuria. ❤️ Tässä kodin tilassa ”vähemmän on enemmän” pitää aina paikkansa, oli sisustustyyli millainen tahansa. Omaa silmää ja sielunmaisemaa miellyttävät värit, hyvä sänky tyynyineen, tunnelmallinen valaistus ja muutama pieni mutta tärkeä yksityiskohta on mielestäni kaikki mitä tarvitaan. Isot koristetyynykasat ja muut koristeet voi ja kannattaa sommitella mielummin oleskelutilaan, siellä niistä on myös enemmän iloa. 🙂

    1. 11: Totta! 🙂 Itse en siihen kykene, yrittänyt olen monesti mutta niin vaan Netflix ja Yle Areena vetävät puoleensa ja niitä iltamyöhään ennen nukkumaan menoa katselen joko puhelimelta tai tabletilta. Myös e-kirjoja luen välillä sängyssä ja siinäkin puhelin on tarpeen. 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *