Artek 81C ruokapöytä – Parhain kirppisaarteeni

Jäin aikoinaan harmittelemaan sitä etten ostanut Alvar Aallon kokovalkoista ruokapöytää, joka oli Artekin valikoimassa vuosina 2017-2018. Yli vuoden ajan minulla on ollut ostoilmoitus Tori.fissä Artekin kokovalkoisista ruokapöytämalleista 81A, 81B ja 81C, mutta kukapa sitä omastaan olisi tahtonut luopua ja lopulta unohdin itsekin koko ilmoitukseni. Viikonloppuna täysin puskista minulle tarjoutui mahdollisuus ostaa Artekin neliskanttinen kokovalkoinen 81C-ruokapöytä vuosimallia 2018 ja koska hintapyyntö oli todella edullinen, en mitenkään voinut jättää sitä ostamatta – saanko siis esitellä, tässä meidän uusi ihana pikkupöytä! ♥︎

Artek ruokapöytä 81C kokovalkoinen Alvar Aalto kirppislöytö Omakotivalkoinen
Artek ruokapöytä 81C kokovalkoinen Alvar Aalto kirppislöytö Omakotivalkoinen

Artek – Uusi uljaampi korkeus

Artekin ruokapöydät ja muutamat tuolimallit saivat uuden korkeuden vuonna 2017, jotta ne sopeutuvat entistä paremmin nykystandardeihin. Päätös korkeusmuutoksesta on tehty yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön kanssa. Silmämääräisesti korkeuseroa vanhan ja uuden tuolin tai pöydän välillä ei huomaa, mutta jos sinulla on jo vanhempaa Artekia ja haluat esimerkiksi lisätä tuoleja ruokapöydän ympärille, on tämä seikka hyvä ottaa huomioon. Meillä esimerkiksi on vanha A66-tuoli ja sille pari pitää etsiä kirppikseltä uustuotannon sijaan, jotta tuolit ovat keskenään saman korkuiset.

Artekin L-jalkakokoelman kaikki tuotteet valmistetaan edelleen tänä päivänä Artekin alkuperäisellä tehtaalla Turussa ja niissä käytetty puu on jopa 80 vuoden ikäistä. Alvar ja Aino Aallosta kertova elokuva julkaistaan syyskuun alussa ja odotan jo kieli pitkällä että pääsen leffaan sen katsomaan ja oppimaan lisää aikamme kuuluisimmasta muotoilijasta ja Suomen designhistoriasta.

Artek ruokapöytä 81C kokovalkoinen Alvar Aalto kirppislöytö Omakotivalkoinen
Artek ruokapöytä 81C kokovalkoinen Alvar Aalto kirppislöytö Omakotivalkoinen
Artek ruokapöytä 81C kokovalkoinen Alvar Aalto kirppislöytö Omakotivalkoinen

En tiedä vielä minne tämän pikkupöydän sijoitan, tällä hetkellä se on tuossa ruokapöydälle varatussa “virallisessa paikassa” ja ripustin Alvar Aallon suunnitteleman A110-riippuvalaisimen sen päälle fiilistelyn vuoksi. Olen pakahtua tästä kirppisaarteen aikaansaamasta ilosta ja olen myös äärettömän kiitollinen kirppismyyjälle, joka raaski omastaan luopua. ♥︎

Iloista alkanutta viikkoa kaikille!


Lue myös: ➤ Uutta Artekilta – Vitivalkoinen ja pikimusta pöytämallisto

12 kommenttia “Artek 81C ruokapöytä – Parhain kirppisaarteeni

 1. Moikka! Etkö sä juuri siirtänyt ruokapöydän siksi olohuoneeseen ettet tykännyt et se on keittiössä? Mun mielestä tossa on paras paikka ruokapöydälle!

  1. Petra: Siirsin, iso pöytä vie liikaa tilaa ja lasiseinä näyttää paremmalta kun sen edessä ei ole mitään massiivista. Muuramen Viisto -ruokapöytä on olohuoneessa (91x182cm) ja tämä pikkupöytä (75x75cm) tuossa missä ruokapöydän paikka tälle kodille on alunperin ajateltu. 🙂 En vielä tiedä mihin tuon pikkupöydän sijoitan, en ole ehtinyt miettimään mitään valmisratkaisua kun pöytä tuli yllärinä lauantaina. 😀 Oli kyllä niin hyvä tuuri, en muuta voi sanoa. <3

 2. Oletko vieraillut Alvar Aalto -museossa Jyväskylässä? Jos et, niin suosittelen! Kaupungissa järjestetään myös hänen arkkitehtuuriinsa liittyviä opastuksia näin kesällä.

  1. Roksu: Siellä en ole vieraillut. Täällä Helsingissä olen käynyt useammassakin kohteessa, Alvar Aallon kotitalo varsinkin oli vaikuttava näky ja siitä sekä ateljeesta löytyy postauksia täältä blogistakin:

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2015/09/03/designklassikoiden-alkulahteilla-alvar-aallon-ateljee/

   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2015/08/29/kylassa-alvar-aallon-kotona/

   En malta odottaa että elokuva syyskuussa julkaistaan. ❤️

 3. Pöytä on kiva ja ymmärrän ilosi sen löytämisestä, mutta en oikein ymmärrä, miksi pitää ostaa huonekalu, jolle ei ole paikkaa? Ostos vain ostamisen ilosta?

  1. Mari: en sanoisi tätä ostamisen iloksi vaan omistamisen iloksi. 🙂 Tälläistä aarretta en todellakaan voinut jättää väliin, en olisi koskaan toipunut siitä katumuksesta. 😀 En ole designkeräilijä, mutta tietyt asiat ovat sellaisia joille keksin käyttöä vaikka väkisin. Ei Artekin ritiläpenkkikään ole varsinaisesti tarpeellinen ja saattaa mennä viikkojakin kun se nököttää eteisessä vailla funktiota, mutta siltikään en siitä ikinä luopuisi. Myös Muuramen tasot, BEdesignin seinähylly ja meidän valaisimet kuuluvat samaan minulle tärkeään ryhmään, joista en ikinä eroa vaikka tarvetta ei olisikaan.❤️ Ihan kaikkea ei minimalistisesti sisustavankaan aina tarvitse ajatella järjellä, sydän saa olla mukana ja itselle tärkeitä asioita on hyvä omistaa vaikka vähän yli tarpeenkin jos se tuottaa suurta iloa ja tyytyväisyyttä. 🙂

 4. Tuo pöytä käy hyvin juuri tuohon paikkaan. Se toinen pöytä taitaa olla liian iso, kun olette tytön kanssa yleensä kaksin.
  Olisi kiva nähdä kuvia olohuoneesta niitä ei ole näkynyt aikoihin.

  1. Hilima: tuo pikkuruinen pöytä on kooltaan kuin tehty tuohon. Se on ollut lauantaista asti meidän ”aamupalapöytänä” 😂 Isompi pöytä on tuohon liian suuri, mahtuu toki mutta lasiseinä peittyy liiaksi omaan makuuni nähden. Tässä pienen pöydän ääressä en töitä tietenkään mahdu tekemään, mutta se ei haittaa koska tein vuokrasopimuksen toimistotilasta minne siirryn elokuussa työskentelemään. 🙂 Koronan myötä silmät todella avautui ja haluan kodista työstä vapaan zonen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *