Makuuhuoneen pikasiivous alle vartissa

Pesen lakanat säännöllisesti viikon välein ja samassa yhteydessä imuroin, pyyhin ja moppaan myös kaikki muut pinnat. Minimalistisesti sisustetussa makuuhuoneessa se onnistuu alle vartissa, kun tavaraa ei tarvitse siirrellä pois siivoamisen tieltä.

Makuuhuoneen siivous vartissa minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen siivous vartissa minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen siivous vartissa minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Viikottain imuroin lattian ja listojen lisäksi patjan ja moppaan lattiat. Pyyhin myös ikkunan karmeihin, patteriin ja valaisimiin kertyneen pölyn ja tomutan sekä möyhin peiton ja tyynyt.

Parin kuukauden välein nostan patjan pois sängystä ja irroitan pari pohjarimaa päästäkseni imuroimaan huolella lattian myös sängyn alta. Kovin paljoa pölyä sinne ei pääse onneksi kertymään ja siksi parin kuukauden sykli riittää.

Suursiivous makuuhuone valkoinen koti sisustus
Suursiivous makuuhuone valkoinen koti sisustus
Perkaalipuuvillaiset hotellilakanat ovat arjen luksusta minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen siivous vartissa minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Lopuksi kastelen kukat ja laitan puhtaat vastapestyt lakanat takaisin sänkyyn. Puhtaassa ja pölyttömässä makuuhuoneessa on ihana nukkua. ♥︎

Ihanaa sunnuntaita kaikille!4 kommenttia “Makuuhuoneen pikasiivous alle vartissa

 1. Ei kai ihan tavis makkarin (irtotavaraa, tyynyjä yms.) siivoukseen tuon enempää aikaa (15 min.) kulu normiemännällä/isännällä?
  Onko ihmisillä yöpöydällä oikeassa elämässä tuollaisia vesisammioita? Minä ainakin pelkäisisin vahingossa huitaisevani tuon huitsin kuikkaan yöllä. Itselläni on yöpöydällä lähinnä sellaisia tarvikkeita joita joko illalla ennen nukahtamista, yöllä tai heti aamulla herätessäni tarvitsen. En ole järin innostunut myöskään katselemaan sängystä suoraan ulko-ovelle (näkyykö postiluukusta suoraan sänkyyn?), tahi keittiöön, olkoonkin että se on erittäin siistissä kuosissa.

  1. Nipsu: Kyllä suurimmalla osalla menee reilusti yli 15 minuuttia makuuhuoneen siivoamiseen lakanan vaihtoineen. Pölyjen pyyhintä, lattioiden, listojen ja patjan imurointi, lattioiden moppaus ja lakanat sänkyyn (poistoa ja pesua ei tarvitse laskea mukaan). Jokainen tietysti siivoaa omassa kodissaan miten parhaaksi kokee, lattialistoja ja valaisinta ei jokainen viikottain pyyhi / imuroi, eikä patjaakaan, eikä sellaiselle ehkä ole tarvettakaan.

   Minulla on sen verran iso sänky että huoletta voin laittaa tavaraa vaikka sängyn jokaiselle reunalle. 😀 Nukun keskellä sänkyä ja suht rauhallisesti eli tyynyt eivät ole aamuisin lattialla eikä peittokaan. Jos kovin runsaasti hyörii ja pyörii unissaan niin silloin ei kannata kukkia tai vesipulloa laittaa ihan sängyn vierelle, tytöllä tämä ei tulisi kyseeseen ollenkaan kun hän on sellainen yöhyrrä. 🙂

   Ei näy sängystä ovea eikä postiluukkua, keittiön saareke on sopivasti siinä välissä ja sulkee suoran näkymän sängyssä makoillessa. 😀

   Aurinkoista viikkoa ja kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *