Muumin päivä – Erikoiserä leimattuja klassikkomukeja

Kaupallinen sisältö: Iittala*

Tänään liputetaan ensimmäistä kertaa rakastettujen Muumien luojan Tove Janssonin ja kotimaisen taiteen kunniaksi. Liputuspäiväksi valittiin sisäministeriön suosituksen mukaisesti Tove Janssonin syntymäpäivä 9. elokuuta ja Muumin päiväksi nimetty merkittävä kunnianosoitus on noussut otsikoihin myös maailmalla.

Muumin päivä Tove Jansson 9.elokuuta erikoiserä Arabia Muumimukeja tarjous

Ensimmäistä virallista Muumin päivää ja Muumien 75-vuotisjuhlaa juhlistetaan tänään ympäri Suomen ja esimerkiksi Arabia on julkaissut erikoiserän juhlavuoden leimalla varustettuja klassikkomukeja. Iittalan verkkokauppa tarjoaa tänään sunnuntaina 9.8.2020 kaikki pohjaleimalliset klassikkomukit osta 3, maksa 2 -juhlaedulla, koskien myös rajallisen erikoiserän mukeja.

Katso Muumi-erikoistuotteet ja kampanjaedut täältä: → iittala.com/muumi*

Muumin päivä Tove Jansson 9.elokuuta erikoiserä Arabia Muumimukeja tarjous
Muumin päivä Tove Jansson 9.elokuuta erikoiserä Arabia Muumimukeja tarjous

Muumien äitinä tunnettu Tove Jansson oli kirjailija, taidemaalari, pilapiirtäjä ja sarjakuvataiteilija. Ensimmäinen Muumi-teos julkaistiin vuonna 1945 ja Muumi-hahmot ovat seikkailleet 75-vuotisen retkensä aikana mm. kirjojen sivuilla, televisiossa, elokuvateattereiden laajakankailla, pussilakanoissa, astioissa, leluissa, koulutarvikkeissa ja vaatteissa.

Nyt jo kolmekymppinen pikkusiskoni oli lapsena hurja Muumi-fani ja itsekin tykkäsin Muumeista. Oma suosikkihahmoni oli Aliisa ja leikimme siskon kanssa Muumilaakson tarinoiden tahdissa pitkin pihoja, minä leikkiluudalla lentäen ja siskoni pienen laukun kanssa hame päällä Niiskuneitinä perässä sipsuttaen. 🙂 Myös Nipsusta ja Hemulista tykkäsin ja Nuuskamuikkusen elämänfilosofoita muistan muutamia edelleen. Hattivatteja en pelännyt, toisin kuin siskoni, sillä minusta ne näyttivät leivittämättömiltä kalapuikoilta joita äitini seitistä aina valmisti. 😀

Janssonin Muumit ovat meidän perheen elämässä mukana nyt jo neljännessä sukupolvessa, perheemme tulokkaan ottaessa vasta ensiaskeliaan Muumien maailmaan. Monet asiat ovat vuosikymmenten aikana muuttuneet, mutta Muumit ovat ja pysyvät.

Olisi ihana kuulla sinun muumimuistoistasi ja mikä Muumihahmoista on ollut lempparisi?

Kuvat: Fiskars Group / © Moomin Characters ™


Lue myös: → Muumibuumi – Limited by Stockmann

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *