Raikas sisustus – Tehostevärinä vihreä

Minimalistinen vaaleansävyinen sisustus näyttää helposti valjulta, jos kontrasteja ei ole lainkaan. Musta ja erilaiset harmaansävyt ovat pelkistetyn skandinaavisen sisustustyylin klassikkovalintoja, jotka yhdessä valkoisen ja muiden vaaleiden sävyjen kanssa luovat tilaan syvyyttä. Kontrastina voi käyttää myös värejä ja meidän kotona mustan tilalla onkin nykyisin pelkästään vihreää. Valkoista vasten kirkkaiden värien hehku voimistuu ja pieninä ripauksina yleisilme säilyy minimalistisena ja vaaleana.

Raikas sisustus tehosteväri vihreä sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Raikas sisustus tehosteväri vihreä sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Elävöitä sisustus viherkasveilla

Vihersisustaminen on absoluuttisesti mahtavin konsti minkä tahansa tilan elävöimiseen. Viherkasvit sopivat kaikenlaisiin tyyleihin ja mitä pelkistetympi sisustus on, sen korostetummin viherkasvit nousevat sisustuksesta esille. Postauksen kuvat ovat hyvä esimerkki siitä miten pienikin lipastonurkkaus herää eloon – jos viherkasvien tilalla olisi vaikkapa mustia sisustusesineitä, puuttuisi hehku kuvista kokonaan.

Sisustamisessa viherkasvit ovat helppoja. Sisustusesineitä täytyy aina jonkin verran sommitella, jotta lopputulos näyttäisi hyvältä, mutta viherkasveja voi rennosti ripotella pitkin kotia ja ne näyttävät aina yhtä hyvältä – lattialla, hyllyllä, tasolla ja amppelissa, yhdessä ja erikseen.

Vihreän rinnalle voi lisätä muitakin värejä ja paljasta kanvaasimaista valkoista yleisväritystä vasten etenkin kirkkaat sävyt kuten pinkki, oranssi, keltainen, punainen ja turkoosi näyttävät extraherkullisilta.

Raikas sisustus tehosteväri vihreä sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Raikas sisustus tehosteväri vihreä sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Unelmien limoviikuna odottaa

Piipahdin tänään kukkakaupassa ja menetin sydämeni 2,5 metriselle limoviikunalle, joka oikein tuuheana kaupan nurkassa minua tervehti. 🙂 Olisin ostanut sen heti mukaani, mutta en saanut autokyytiä näin lyhyellä varoajalla järjestymään. Viikonloppuna onneksi on uusi reissu edessä ja pakettiautokyyti valmiiksi sovittuna. En malta odottaa että pääsen hakemaan kasviherran kotiin, on nimittäin superupea yksilö joka tullessaan tekee olohuoneen sisustuksesta täydellisen! ♥︎

Iloista iltaa kaikille & huomiseen!

Lue myös: ➤ 5 värikästä sisustusvinkkiä4 kommenttia “Raikas sisustus – Tehostevärinä vihreä

  1. Hei! Osaatko kertoa, mistä saa noita asuntomessukohteen 39 vaatehuoneen hyllyssä olevia mustia säilytyslaatikoita. Niissä on pieni nauhanpätkä, ehkä nahkaa, josta ne saa helposti vedettyä ulos hyllystä vaikka ovat juuri hyllyyn sopivan korkeita.

    1. Arja: kysyin asiaa kohteen perheeltä ja kertoivat että sisustussuunnittelija oli ne Clas Ohlsonilta ostanut. 🙂

    1. Katja: ei ole kumpaakaan. Peikonlehdestä ehdin nappaamaan pari pistokasta, viirivehka kupsahti yhden viikonlopun aikana eikä siitä enää eloon herännyt. Lehdet alkoi roikkua ja kukka lakastui ruskeaksi. Kokeilin multaa pohjaa myöten sormella joka ei ollut märkä, enemmänkin liian kuiva. Annoin vettä ja päivää myöhemmin kasvin lehdetkin alkoivat rusehtaa mutteivät olleet kuitenkaan kuivia. En tiedä mitä sille tapahtui, saiko muka liikaa aurinkoa (epäilen), vai oliko syy kuivahtaminen. Facebookissa kasviharrastajien ryhmässä sanottii että Plantagenin monet kasvit kuolevat vaikka hoitaisi oikein, en osaa sanoa onko tässä mitään perää mutta mitään selkeää syytä viirivehkan kupsahdukselle en keksi. Just eilen viimeksi mietin miten paljon harmittaa että se meni menojaan. 🙁 Peikonlehdessä ongelma oli harsosääski ja mullanvaihtokaan ei auttanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *