Hyvän unen vinkit – Kokemuksia Familon joustinsängystä

Kaupallinen yhteistyö: Familon

Familon Ultra -joustinsänky päätyineen on city-yksiön helmi! Nyt sukelletaan pintaa syvemmälle hyvän unen salaisuuksien äärelle ja ääneen pääsee myös city-yksiön ihana asukas Johanna, joka kertoo kokemuksistaan Familonin 5-vyöhykkeellisestä joustinsängystä!

Familon Ultra joustinsänky kokemuksia hyvä unenlaatu yksiön sisustus parisänky makuualkovissa Omakotivalkoinen

Rakenteellinen tuki – parempi uni

Tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat heikentävät elämänlaatua merkittävästi. Itsekin lannerangan alueen rappeumasta kärsivänä tiedän miten tukalaa arki voi jäykän ja kipuilevan selän kanssa olla, jos unenlaatu kärsii. Lisäksi toistuva heräily ja muut unihäiriöt herkistävät kivulle ja noidankehä on valmis alkamaan.

Vanha, kulahtanut tai napakkuudeltaan epäsopiva patja pahentaa ja jopa aiheuttaa selkäoireita ja esimerkiksi liian pehmeä patja saattaa aiheuttaa jännitettä alaselän alueelle. City-yksiön sisustuskohdetta asustava asiakkaani kärsii samankaltaisista selkävaivoista kuin minä ja tärkein kriteeri Familon Ultra -joustinsängyn valintaan oli pitkällisen tuotekehityksen tuoma korkea laatu ja 5-vyöhykejärjestelmän rakenteellinen ja yksilöllinen tuki.

Familon Ultra -joustinsängyn 5-vyöhykejärjestelmä tukee vartaloa ja sen kaaria juuri sieltä mistä pitää, varmistaen yksilöllisen nukkumismukavuuden kaikissa nukkuma-asennoissa. Familonin 5-vyöhykepussijousisto joustaa hartioiden kohdalta ja kannattelee lantion seutua, mikä estää lantion liiallisen vajoamisen patjaan ja pitää selkärangan luonnollisen suorassa asennossa jopa kyljellään nukkuessa.

Vyöhykkeellisen pussijousiston alla on aiempaa napakampi ja korkeampi Familon Bonnel -alajousisto, ja lisäplussana sängyn pintaosasta löytyy Antislip-liukuestekangas, joka pitää sijauspatjan visusti paikoillaan joustinpatjan päällä. Kaikki pienimmätkin yksityiskohdat on mietitty valmiiksi Familonin hyvän unen ammattilaisten toimesta!

Tutustu Familon Ultra -joustinsängyn ominaisuuksiin lisää täällä: ➤ familon.fi/ultra-joustinsänky

Familon Ultra joustinsänky kokemuksia hyvä unenlaatu 5-vyöhykejärjestelmä tukee selkää Omakotivalkoinen
Familon Ultra joustinsänky kokemuksia hyvä unenlaatu yksiön sisustus parisänky makuualkovissa Omakotivalkoinen

Pieni koti suurilla unelmilla

“Suuren elämänmuutoksen myötä iso piha ja suuret neliöt vaihtuivat pieneen kaupunkiyksiöön, jonka sisustukseen kaipasin apua. Olen lukenut Oma Koti Valkoinen –sisustusblogia jo vuosia ja kysyin bloggaajaa apuun. Pidän hänen minimalistisesta sisustustyylistään ja tavastaan sisustaa, ja hänen viime vuonna blogissa julkaisemansa sisustusprojekti teki minuun vaikutuksen.”

Sisustusta suunnitellessani tavoitteeni on tehdä asiakkaan toiveista totta! Pienessä yksiössä isotkin haaveet voivat olla mahdollisia ja makuualkovin upea parisänky ja hotellimainen tunnelma on siitä erinomainen esimerkki.

Kodin kauniin sisustuksen ohella haluttiin panostaa myös uniergonomiaan ja Familonin näyttävällä sängynpäädyllä varustetun joustinsängyn lisäksi myös peitot, tyynyt ja lakanat ovat Familonin valikoimasta.

Lue myös postaussarjan 1.osa: ➤ Makuualkovin sisustus hotellityyliin

Familon Ultra joustinsänky kokemuksia hyvä unenlaatu yksiön sisustus parisänky makuualkovissa Omakotivalkoinen

Familon – Syvää ja hyvää unta!

Moni ei tule ajatelleeksi että myös tyynyllä voi olla osuutta selkäkivun syntyyn. Liian korkea tai matala tyyny saattaa aiheuttaa alaselän kipuilua vartalon ohjautuessa epäfysiologiseen asentoon, jossa selkäranka kiertyy tai taipuu. Vääränlaisesta tyynystä johtuva virheasento aiheuttaa kiputuntemuksia nivelten painereseptoreissa ylivenymisen vuoksi. Nukkuessa selkärankaan kohdistuva kevytkin venytysvoima on haitaksi, sillä pitkäkestoisena se aiheuttaa jäykkyyttä ja kipuja.

Tyyny tulisi valita vartalotyypin, patjan pehmeyden ja pääasiallisen nukkuma-asennon mukaan. Korkea tyyny sopii parhaiten kylkinukkujalle, litteä vuorostaan selällään ja vatsallaan nukkujalle. Myös hartialeveys vaikuttaa tyynyn valintaan ja harteikkaampi selällään nukkuja saa ergonomialtaan paremman asennon hieman korkeammalla tyynyllä.

Familonin vinkit oikeanlaisen tyynyn valintaan:

 • Kyljellään nukkuvalle sopii korkeampi tyyny
 • Selällään tai vatsalla nukuttaessa riittää matalampi tyyny
 • Harteikkaampi tarvitsee korkeamman tyynyn kuin kapeaharteinen, jotta pää ja niska saavat tarvitsemansa tuen.
 • Pehmeällä patjalla nukkuessa hartiat painautuvat syvemmälle alustaan, jolloin matalampi tyyny riittää.
 • Vartalon tueksi valitaan lisätyyny tarpeen mukaan.
Familon Ultra joustinsänky kokemuksia hyvä unenlaatu yksiön sisustus parisänky makuualkovissa Omakotivalkoinen

“Olen nukkunut Familon-joustinsängyssäni uusien tyynyjen kera nyt 8 viikkoa ja kaikki selkävaivat ovat kadonneet. Herätessä niska ei tunnu jäykältä, eikä ennen vaivannutta alaselän kipua enää ole. Huomasin muutoksen voinnissani jo kolmannen sängyssä nukutun yön jälkeen ja lisäksi yöhikoilu on hävinnyt, vaikka kesän helteet nostivat sisälämpötilaa parilla asteella. Nukun syvää ja hyvää unta, aivan kuin hotellissa ja olen herännyt monena aamuna virkeänä jo ennen kellon soimista.”

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu useasta palapelin palasesta ja tärkeimmät niistä ovat henkinen jaksaminen, oikeanlainen ravinto, sopiva liikuntamuoto ja -määrä sekä hyvä uni. Pienikin askel oikeaan suuntaan otettuna johdattaa joskus perille, kuten sanotaan.

Tutustu Familonin sänkymallistoon täällä: ➤ familon.fi/sänkymallisto

Familon Ultra joustinsänky kokemuksia hyvä unenlaatu yksiön sisustus parisänky makuualkovissa Omakotivalkoinen

Hyvän unen vinkit

Hyvä uniergonomia on onnistuneen tyyny- ja patjavalinnan yhtälö! Niiden on tuettava vartalon luonnollista asentoa, jotta keho saa lepoa ja pääsee palautumaan päivän rasituksista yöunen aikana. Kun aamulla herätessäsi koet olosi virkeäksi eikä kehoasi kolota, on uniergonomia todennäköisesti kunnossa. Jos tunnet väsymystä ja voimattomuutta, selän- tai niskanalueen jäykkyyttä, tai huomaat herääväsi öisin asentoa vaihtaaksesi, on nukkumisergonomian tarkistaminen tärkeää oman hyvinvoinnin lisäämiseksi.

1. Rauhoita makuuhuone levolle! Karsi tilasta mahdollisuuksien mukaan kaikki ylimääräinen aktiviteetti pois, jotta mieli saa rauhassa orientoitua nukkumiseen ilman visuaalisia ärsykkeitä.

2. Panosta laadukkaaseen patjaan! Korkealaatuinen patja tukee rakenteellisesti nukkujan luonnollista asentoa ja mukautuu asentoa vaihtaessa, vähentäen painetta selkärangassa ja tukielimissä. Sano siis hyvästit selkäjumeille ja aamukankeudelle!

3. Valitse oikeanlainen tyyny! Omaa kehoa ja nukkuma-asentoa tukeva tyyny parantaa unenlaatua merkittävästi.

4. Säädä makuuhuoneen lämpötila unelle optimaaliseksi! Neurologi, unilääketieteen asiantuntija Christopher Willerin mukaan unen kannalta paras huonelämpötila on 15-19°C. Tämän on Australian yliopiston (UniSa) tekemissä tutkimuksissa todettu nopeuttavan nukahtamista, buustaavan aineenvaihduntaa ja parantavan unihormoni melatoniinin tuotantoa, joka taistelee myös ikääntymisen merkkejä vastaan.

Familon Ultra joustinsänky kokemuksia hyvä unenlaatu yksiön sisustus parisänky makuualkovissa Omakotivalkoinen

Pienten uniin – Lasten tyynyt, peitot ja patjat -20%

Myös lasten uniergonomia on tärkeää ja lapset tarvitsevat hyvää unta kasvaakseen ja oppiakseen uusia asioita. Patjan tuki ja sängyn puhtaus ovat tärkeitä niin vauvoille, leikki-ikäisille, kuin koululaisillekin, ja Familonin valikoimasta löydät turvalliset lasten ja vauvojen vaahtomuovipatjat, petauspatjat, kosteussuojat, tyynyt, peitot, sekä pussilakanat. Lasten- ja vauvanpeitot ovat päivittyneet uusien EU-turvallisuusstandardien mukaisiksi ja tarjoavat luomu-unta yhdessä pehmoisten tyynyjen ja puuvillalakanoiden kanssa.

Familon kampanjoi hyvän unen puolesta ja nyt saat -20% alennuksen valikoiduista normaalihintaisista lastentuotteista 31.8.2020 asti + ilmaisen toimituksen postin noutopisteeseen yli 90 euron ostoksiin. Tutustu Familonin monipuoliseen valikoimaan ja panosta sinäkin hyvään uneen:

FAMILON.FI

Ihanaa päivää kaikille!

Lue myös: Tyylikäs Familon Ultra -tuoteperhe5 kommenttia “Hyvän unen vinkit – Kokemuksia Familon joustinsängystä

 1. Moikka. Mulla samoja vaivoja ja olen nyt ostamassa uutta sänkyä. Kiinnostaisi just toi setti, minkä tohon ihanaan city-yksiöön laitoit. Voitko antaa tarkemmat tiedot hintoineen. Kiitos.

  1. Mervi: Miehelläni on myös tämä sama Familonin sänky ja omaakin nukkumakokemusta siis löytyy. 🙂 Joustinpatjan 5-vyöhykejärjestelmä tukee todella hyvin selkää ja etenkin kun tykkään nukkua kyljeltään, olen huomannut että uni on parempaa enkä heräile yöllä kuten kotona toisenlaisella patjalla nukkuessa. Minulla lannerangan rappeuma vaivana ja eron miehen sängyssä ja omassa sängyssä patjalla nukkumisessa huomaa todellakin. 😀

   Tässä city-yksiössä on 2kpl 80x200cm kokoista joustinsänkyä rinnakkain ja niiden päällä 7cm paksu yhtenäinen 160x200cm kokoinen sijauspatja:

   2kpl: https://www.familon.fi/fi/tuote/familon-ultra-joustinsanky-5-vyohyke-1962/?utm_source=omakotivalkoinen_blogi&utm_medium=blogipostaus&utm_campaign=city-yksio

   1kpl: https://www.familon.fi/fi/tuote/familon-ergo-smart-sijauspatja-1773/?utm_source=omakotivalkoinen_blogi&utm_medium=blogipostaus&utm_campaign=city-yksio

   Lisäksi kokonaisuuden kruunaa upea sängynpääty, jonka ansiosta yksiön makuusoppi näyttää superhyvältä. ♥︎
   https://www.familon.fi/fi/tuote/familon-sangynpaaty-parivuoteeseen-1066/?utm_source=omakotivalkoinen_blogi&utm_medium=blogipostaus&utm_campaign=city-yksio

   Käy lukemassa myös aikaisempi postaukseni, josta löydät yksikohtaisempaa infoa sängyn ominaisuuksista:
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2020/06/28/pienen-makuuhuoneen-sisustus-tyylikas-familon-ultra-tuoteperhe/

 2. Olisin kiinnostunut petarista, mutta sitä ei ole nettikaupassa. Osaatko auttaa? Millainen sisus siinä on ja onko päälyskangas pestävissä? Mistä sen voi ostaa? Laitoin kysymyksen myös Instaan, kiitos jos ehdit auttamaan.

  1. Karoliina: Vastasinkin sinulle IG:n puolella jo. 🙂 Laitoin Familonille tiedustelun kyseisestä sijauspatjasta, joka yksiöön valittiin. Mieheltä löytyy Ergo Smart -mallin sijauspatja, joka myös 7cm paksu ja äärimmäisen hyvä, kumpaakin suosittelen lämpimästi!

   https://www.familon.fi/fi/tuote/familon-ergo-smart-sijauspatja-1773/?utm_source=omakotivalkoinen_blogi&utm_medium=blogipostaus&utm_campaign=city-yksio

   Molemmissa sijauspatjamalleissa päällinen on irroitettavissa ja pestävissä 60°C. Täyteenä toisella puolella on profiloitu lämpöön ja painoon reagoiva älypehmuste ja toinen puoli on sileä. Itse tykkään enemmän profiloidusta puolesta. 🙂

   1. Karoliina: Familonilla selvittelevät asiaa Ultra-sijauspatjaan liittyen ja huomenna varmasti näkyy tuote nettikaupassakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *