Vuosikatsaus vaatekaappiin 2020

Olen tänä kesänä muuttanut pukeutumistyyliäni hieman naisellisemmaksi mekkojen, hameiden ja korkkareiden muodossa. Farkutkin ovat toki jalkaan päässeet ilmojen vähän viilennyttyä, mutta tennareiden sijaan korkkareiden ja ballerinojen parina. Uusia kenkiä ja vaatteita olen ostanut alennusmyynneistä sekä kirppikseltä ja nyt näette miten olen saanut kasvaneen vaate- ja kenkämäärän mahtumaan samaan pieneen tilaan.

Vaatekaapin järjestys pystyviikkaus kengät laatikostossa Omakotivalkoinen

Sukkahousuhamsteri

Ostan sukkahousut yleensä aina isona satsina alennuksesta tai ota 3 maksa 2 -tyylisellä edulla. Stockmannin kesäalesta ostin kolmet Wolfordin mustat sukkahousut -60% alennuksella ja Lindexin tasaraha-laarista löysin kasan vaalean beigejä ja monen kesäiholle liian vaaleita sukkahousuja. Jotain hyvää siis siinäkin, että olen vaalea kesät talvet. 😀

Laatikosta löytyy sukkien ja sukkahousujen lisäksi myös paksumpi villakangastakkini ja muutama laukku. Tästä laatikossa löytyi aiemmin myös ohuempi villakangastakkini, kunnes otin sen käyttöön viikko takaperin. Vielä käytössä olevat eteisnaulakosta löytyvät nahkatakki sekä trenssi päätyvät aikanaan tähän laatikkoon paksun villakangastakin tilalle kun ilmat kunnolla kylmenevät. Tiivistä tulee mutta mahtuvat varmasti sulassa sovussa olemaan. 🙂

Vaatekaapin järjestys pystyviikkaus kengät laatikostossa Omakotivalkoinen

Pystyviikkaus säästää tilaa

Uusien mekkojen, hameiden ja kaksien housujen takia varsinainen vaatelaatikkoni on ahdettu lähes täyteen. Pystyviikkaus on ainoa keino saada näin suuri määrä vaatetta mahtumaan pieneen tilaan niin, että vaatteita pystyy vielä poimimaan ilman sotkua.

Pitkähihaisten ja lyhythihaisten paitojen väliin laitoin kartonkisen kassin, jonka Chanelin kosmetiikkaostosten yhteydessä joskus sain. Kassissa säilytän alusvaatteita, jotka viikattuna mahtuvat todella pieneen tilaan.

Vaatekaapin järjestys pystyviikkaus kengät laatikostossa Omakotivalkoinen

I ♥︎ Wolford

Wolfordista on tullut yksi suosikkimerkeistäni ja kesäalesta ostamani polvimittaisen mekon ja nahkalegginsit säilytän Wolfordin omissa laatikoissaan silkkipaperiin käärittyinä. Laatikot vievät turhan paljon tilaa, mutta ovat minusta ihanat.

Wolford-vaatteiden laatu on aidosti huipputasoa ja muutaman kuukauden aktiivisen käytön perusteella uskon ja luotan siihen, että korkeampi hinta todellakin kumuloi pitkää ikää. Haluan panostaa käyttöä haalistumatta ja virttymättä kestäviin vaatekappaleisiin, joiden elinikä olisi mahdollisimman monia vuosia.

Vaatekaapin järjestys pystyviikkaus kengät laatikostossa Omakotivalkoinen

Korkokenkiä ja ballerinoja

Vuoden alussa omistin vain yhdet korkkarit enkä ainoitakaan ballerinoja. Kuten yläpuolella olevasta kuvasta näette, on tilanne sittemmin muuttunut radikaalisti ja yksi kokonainen laatikko on täynnä lomittain aseteltuja kenkiä.

Kirppikseltä olen tehnyt loistavia löytöjä ja lisäksi bongailin kesäalesta naurettavan edullisesti useammatkin nahkaiset kengät, kuten Wondersin ballerinat 25€:lla ja Tory Burchin kokomustat ballerinat 99€:lla. Tuollaisia aarteita en kerta kaikkiaan voinut ohittaa ja nyt on kenkiä useamman vuoden ja vuodenajan tarpeisiin. 😀

Keväällä kotona päivät läpeensä istuessani päätin että kun kesä koittaa ja sosiaalinen elämä jälleen aktivoituu, haluan panostaa pukeutumiseen ja käyttää korkkareita vielä kun voin. Vaivainen nilkkani ja lannerangan rappeumasta oikeaan jalkaan säteilevät hermohäiriöt aiheuttavat välillä kipua, mutta ihmeen hyvin jalat ovat kestäneet jopa 8 tunnin korkkaripäivät ja jalkajumppailun avulla olen saanut krampitkin katoamaan lähes kokonaan.

Syksyksi haluaisin vielä korolliset nilkkurit ostaa, mutta oikeanlaista mallia ei vielä ole tullut vastaan enkä niitä aktiivisesti etsikään. Löytyvät kun löytyvät, jos löytyvät. 🙂

Vaatekaapin järjestys pystyviikkaus kengät laatikostossa Omakotivalkoinen

Kahdet uudet tennarit

Stockan alepöydästä löysin kesällä myös Vagabondin lempparitennarini korkeammalla platform-pohjalla varustettuna ja lisäksi tytölle ostamani parin euron keinonahkaiset nauhoilla varustetut tennarit päätyivät minun kaappiini (eivät kelvanneet tytölle). Näitä olen käyttänyt kauppareissulla ainoastaan kerran, mutta pidän ne nyt toistaiseksi jemmassa jos tyttö vaikka muuttaa myöhemmin mielensä. Kengät eivät ole kovin hyvät jalassa, mutta menevät paremman puutteessa jos tulee akuutti kenkätarve.

Vaatekaapin järjestys pystyviikkaus kengät laatikostossa Omakotivalkoinen

Täyttöasteen maksimointia

Päälläni parhaillaan olevia vaatteita ja eteisnaulakossa roikkuvia takkeja ja kenkiä, sekä reppua ja laukkuani lukuunottamatta tähän Muuramen senkkiin mahtuu aivan kaikki. Kengät vievät eniten tilaa ja haluaisin löytää litteitä laatikoita, joihin saisin sujautettua kengät sivuttain. Näin saisin korkkarit pinottua päällekkäin ja voisin yhdistää kaksi kenkiä sisältävää laatikostoa yhteen. Sukkahousut ja alusvaatteet saisivat tällöin kokonaan oman laatikon.

Vaatekaapin järjestys pystyviikkaus kengät laatikostossa Omakotivalkoinen

Takit ja kengät eteisessä

Eteisessä näyttää parhaillaan tältä… minun ja tytön takit sekä päivittäin käytössä olevat kengät täyttävät naulakon. Kolme takeista ja kahdet kengistä on tytön, loput minun. Lisäksi eteisen ikkunan vierestä vasemmalta puolelta löytyy tarrakoukussa roikkuvat laukku ja reppu. Tytön koulureppu vuorostaan on aina hänen huoneessaan tuolin selkänojalla.

* * *

En ole laskenut vaatteideni ja kenkieni yhteislukemaa, mutta veikkaan että määrä on jotakuinkin 120kpl kaikkineensa. En ole asettanut itselleni muita rajoja, kuin sen että ostan uutta pääosin vain tarpeeseen ja säilytystilan pitää riittää sellaisenaan. Korkokenkien kanssa mopo lähti vähän käsistä ja nyt välttelen kirppiksien ja kenkäosastojen koluamista hetken. 😀

Kivaa lauantaita kaikille!

Lue myös: ➤ Vuosikatsaus vaatekaappiin 2019 – Capsule wardrobe 365 

4 kommenttia “Vuosikatsaus vaatekaappiin 2020

 1. Varsin maltillinen määrä vaatteita & kenkiä edelleen….herätti taas (kovasti tarvittavan) innostuksen kaappien järjestelyyn, kuten tämänkaltaiset postauksesi yleensäkin. Minulla on myös tapana hamstrata kerralla tai parilla enemmän sukkiksia, yleensä syksyllä 3+1 päiviltä tai hullareilta tarjouksesta. Niillä sitten yleensä pärjää talven. Tosi ärsyttävää nimittäin, jos mekon pitäminen estyy kun ei löydy sukkiksia.

  1. Tuuli: Kiitokset kommentistasi. 🙂 Vaatteita ja kenkiä on enemmän kuin vuosiin, mutta määrä on silti vielä maltillinen ja ennen kaikkea mahtuu vanhaan tilaan. Tavoite olisi löytää muutamia paitoja vielä tämän vuoden aikana, joissa toivottavasti laatu olisi sellainen joka kestää ahkeraa säännöllistä viikoittaista käyttöä ja pesua pitempään kuin vuoden tai kaksi. Ihme kyllä, Lindexiltä 2017 ostamani tencelistä valmistetut t-paidat ovat edelleen käytössä ja todella hyvässä kunnossa. Samanlaista kun pitkähihaisena vielä löytyisi. 🙂

   Vaatteiden määrääkin tärkeämpää on laatu, mutta aidosti laadukkaita vaatteita on vaikea löytää. Hintakaan ei aina korreloi laadun kanssa ja käytössä sitten selviää onko hitti vai huti.

   Sukkahousujen kanssa olen samaa mieltä, ärsyttävää jos sukkikset ovat hukassa tai huomaa jalkaan laittaessa että niissä on reikä. 😀 Mustat paksummat sukkikset kestävät yleensä ehjänä ja siistinä vuoden ellei parikin, materiaalista ja laadusta riippuen. Ohuita ihonsävyisiä sukkiksia varaan yleensä tähän syksyyn isomman satsin ja kesäalesta lähes joka vuosi löydän pilkkahintaan vaaleita sukkiksia, jotka eivät yleisesti ottaen kesän ruskettamalle iholle sovi ja kerrankin on jotain hyötyä siitä etten rusketu kovin helposti. 🙂 näillä sukkiksilla pärjään taas vuoden eteenpäin.

 2. Hei,

  kiitos tästä, tämä tosiaan herättää innon siivota omatkin kaapit kuntoon.

  Miten säilytät tyttären vaatteet? Entäpä tuulivaatteet, pipot, hanskat jne.? Tuntuu, että vaikka kuinka karsii, vaatetta riittää vuodenaikojen vuoksi kauhean paljon. Jumppavaatteet, bikinit, asusteet ja muut vastaat ovat myös haasteellinen säilytettävä. Itsekin kun rakastan siistejä pinoja ja värikoodattuja rivejä, kaipailen vinkkejä 🙂 Harmittavasti monet inspiraatiovideot tuntuvat tulevan maista, jossa pärjää kevyellä vaatetuksella ja henkilöiltä, jotka eivät liiku aktiviisesti.

  1. AMN: tytöllä on vaatteet samalla tavalla Muuramen laatikostossa kuin minulla. Hänellä tosin vaatteita kaksi laatikollista, ulkovaatteita yksi ja kenkiä vain yksi. 🙂

   Meillä eteisessä on yleensä vaan sellaiset vaatteet ja asusteet, joita kulloinkin sään mukaan käytetään. Loput viikkaan pestyinä ja puhtaina laatikostoon.

   Tytöllä on pipot ja tumput valkoisessa pahvilaatikossa laatikostossa. Näin ne pysyvät siististi paikoillaan eivätkä leviä hujan hajan kun takkeja vaihdellaan laatikon ja eteisen välillä. Bikinit ovat alusvaatteiden kanssa samassa paikassa ja lähinnä siksi että vievät niin vähän tilaa eikä meillä ole erikseen pakattu kesä-ja talvivaatteita pois. Kaikki ovat siis viikattuna laatikostossa vuoden ympäri ja etualalla on aina ne mitä milloinkin aktiivisesti käytetään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *