Syysiloa – Värikkyyttä ilman vaivaa

Olen pohjimmiltani syysihminen ja rakastan niitä hetkiä kun luonto alkaa värjäytyä punertavaksi, illat pimenevät ja kynttilästä näkee vain liekin lepatuksen, muiden ääriviivojen häivyttyessä hämärään. Loppusyksyn sateiden ja tuulten riepoteltua ruskan värjäämät lehdet levälleen maahan, alkaa maisema ankeutua ja silloin värien ilokkuutta todellakin tarvitaan…

Uunikasvikset maistuvat taivaallisen hyvältä omakotivalkoinen
Uunikasvikset maistuvat taivaallisen hyvältä omakotivalkoinen
Syksyinen kattaus syntyy luonnonantimista omakotivalkoinen

Rakastan sisustuksessa valkoista väriä edelleen yli kaiken, mutta yksinään se ei syksyn synkkyyttä riitä piristämään. Väripilkkuja on onneksi helppo sisällyttää osaksi tavallista arkea – luonnosta poimitut ja kirjan välissä kuivatut ruskan sävyttämät lehdet, iloisen väriset kynsilakat, väsymystä häivyttävä kauniin sävyinen huulipuna, värikkäät ruoat ja kauniisti lautaselle asetellut ruoka-annokset ovat aidosti ilo silmälle, eivätkä vaadi suurta vaivaa tai rahallista panostusta. ♥︎

Syksy Timberland saappaat ruska omakotivalkoinen
Valkoinen keittiö värikkäät yksityiskohdat
Kasvissosekeitto maistuu koko perheelle omakotivalkoinen

Kesällä syödään salaattia ja talven tullessa kotimaiset satokauden kasvikset ovat erinomaista eliksiiriä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Kasviskeitot ovat säiden kylmettyä suurinta herkkuani ja viikonloppuna aion kokeilla ensimmäistä kertaa punajuurikeiton tekemistä. Jos smetanalla vauhditettu pinkki soppani onnistuu toivotunlaisesti, jaan Valion reseptistä pienesti muokkaamani oman version myös teidän kesken – jos soppani epäonnistuu, ollaan yhdessä ihan hyshys että koskaan edes mainitsin asiasta. 😀

Tunnelmallista torstai-iltaa kaikille & huomiseen!

Ps. Ensimmäisen kuvan uunijuurekset ovat maailman nopein ja helpoin arkiruoka. Heität vaan pakastealtaasta löytyvän valmiin uunijuuressekoituksen leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, lisäät muutaman nökäreen kunnon voita, ripauksen suolaa sekä muita lempimausteitasi, ja nostat koko komeuden 200°C uuniin noin 20 minuutiksi. Toimii sellaisenaan sekä pihvin kylkiäisenä.


Lue myös: ➤ Inkiväärinen kasvissosekeitto

4 kommenttia “Syysiloa – Värikkyyttä ilman vaivaa

    1. Johannes: Kannattaa kokeilla, minulla oli tuossa Finduksen Provence uunijuurekset ja lisäksi paistoin pannulla pihvit ja tein punaviinikastikkeen. 🙂

  1. Paljon herkullisempi ja terveellisempi vaihtoehto on leikata kuorelluset potut suikaleiksi, öljytä ja maustaa, 30 minsaa uunissa.
    Nämä ”findusreseptit” ovat aika väsyneitä 😱

    1. Just saying: Aina ei jaksa eikä ehdi kuorimaan ja suikaloimaan kaikkea alusta alken itse enkä lainkaan häpeile sitä että ostan välillä puolivalmisteita, jotka nopeuttavat kokkailua. Pelkät perunat eivät muutenkaan pitemmän päälle jaksa innostaa, sillä syömme perunaa monessa muodossa muutenkin. Juureksista meillä tykätään koko perheen voimin ja silloin tällöin Finduksen kaltainen valmis sekoitus on erinomainen ratkaisu – mielummin Findus ja nopeampi kokkaus, kuin pizzeriasta tilattu pizza tai muu eines. 🙂

      Jokainen tekee valinnat tietysti omalla tavallaan, toiset nauttivat kokkailusta ja kokevat sen rauhoittavaksi, minä arvostan vuorostani erilaista kiireettömyyttä, enkä ole kiinnostunut suorittamaan meidän arkea – näitäkin nimittäin näkee, että pilkotaan porkkanaa ja perunaa poru kurkussa pitkän työpäivän jälkeen ja mietitään miksi arki on niin kamalan raskasta. Joskus on hyvä oikaista mutkia suoremmaksi ja siksi pakastealtaan juuressekoitukset ja valmiiksi pilkotut kasvikset ovat mahtava asia! Hyväntuulinen äiti on varmasti pitkässä juoksussa kivempi juttu kuin päivittäinen pilkkominen, kuoriminen, kypsentäminen ja muu keittiössä “raataminen”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *