DIY – Penkkiprojekti

Kirppikseltä elokuussa bongaamani Artekin ritiläpenkkiä muistuttava kaksitasoinen sivupöytä on saanut uuden ilmeen kolhut silottavan pakkelin ja puhtaanvalkoisen maalipinnan muodossa. ♥︎

DIY 80-luvun huonekalu kunnostus 2020-luvulle valkoinen kalustemaali ritiläpenkki sivupöytä Omakotivalkoinen

Kyselin teiltä lukijoiltakin vinkkejä pöydän alkuperään liittyen ja useampi osasi kertoa sen olevan kotimaisen Alastekin tuotantoa ja heidän 80-luvulla valmistamaan eteiskalustesarjaan kuulunut sivupöytä.

Pöydän jalkojen pohjassa on pyöreät reiät ja veikkaan että pöydässä on ollut joko pyörät tai sitten kyseessä on jonkinlainen pinottava modulaarinen malli. Jos pöytä olisi ollut Askon vanhaa tuotantoa, jota myös muutama veikkasi, en olisi tarttunut maalipensseliin.

Hyllylevyllä varustettu Alastekin pikkupöytä on täyttä puuta ja sitä oli ihanan helppo kunnostaa ja maalata. Hyllylevyn poistamalla pöydästä tuli penkkimäisempi ja valkoisena se on minusta todella kaunis – raikas tuulahdus kasaria modernisoituna. 🙂

DIY 80-luvun huonekalu kunnostus 2020-luvulle valkoinen kalustemaali ritiläpenkki sivupöytä Omakotivalkoinen

Lopputulos on aivan ihana ja tästä tulee nyt alkuun meidän olohuoneeseen sivutaso Artekin oikean ritiläpenkin rinnalle. 🙂 Nyt voin sanoa että kotona on jotakin aidosti vanhaa, ehkä jopa vanhempaa kuin minä, vaikka henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että kirppisaarteet ovat samalla tavalla uusia ostajalleen kuin uustuotannon antimet. Sympaattista kuitenkin mietiskellä missähän kaikkialla tämä kirppisaarteeni onkaan mahtanut reissata. 🙂

Kivaa iltaa kaikille!


Lue myös: ➤ Ajan patinoima ritiläpenkki

6 kommenttia “DIY – Penkkiprojekti

  1. mä olen käyttänyt kerran clasun maalia ja aivan kuraa eli tämän jälkeen marssin oikeaan maalikauppaan enkä osta huonolaatuista paksua paskaa, jonka pintakin on ihan susi

    1. ilaa: Minä olen aivan toista mieltä, Clasun kalustemaali on toiminut joka kerta ja sillä olen todella paljon maalannut. Maalin koostumuksesta tykkään myös ja oikeilla välineillä maalipinta on todella hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *