Perjantaipuskat makuuhuoneessa

En kerinnytkään eilen ripustushommiin, kuten olin kaavaillut, mutta tänään onneksi päivään mahtui sopiva rako amppelin virittelylle ja kuvaamiselle. Nyt amppeleita on molemmin puolin makuuhuonetta ja vielä kun löydän 2-3 valkoista teräsamppelia tai jonkinlaista tarjotinmaista viritelmää näiden rinnalle roikkumaan niin avot! 🙂

Viherkasvi amppelissa teräksinen ja moderni amppeli makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Viherkasvi amppelissa teräksinen ja moderni amppeli makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Viherkasvi amppelissa teräksinen ja moderni amppeli makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Viherkasvi amppelissa teräksinen ja moderni amppeli makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen

Yllä olevaan kuvaan yritin photoshopata pari viherkasvia havainnollistamaan haluttua lopputulosta, mutta korkeus ja kasvien ulkomuoto ei aivan täsmää ajatuksiani. 🙂 Idea on lyhykäisyydessään siis se, että viherkasvit roikkuisivat pelkästään katosta, jotta imurointi ja moppaus olisi makuuhuoneessa mahdollisimman nopeaa ja vaivatonta. Kaikkien kasvien ei välttämättä tarvitse olla edes alaspäin rönsyileviä, jokin tuuhea ylöspäin kasvavakin lajike voisi olla kivan näköinen tarjotin-tyylisellä hieman alempana ketjuista roikkuvalla alustalla…

Amppelihässäköiden lisäksi ostoslistalla on uusi peitto ja tyynyt, ja kenties myös lakanat. Löysin nimittäin aivan ihanan abstraktisti kuvioidun pussilakanasetin, jossa valkoisen rinnalla kahta eri vihreän sävyä, mutta jäin sitä vielä harkitsemaan… siispä maltan nyt mieleni, laitan ensin kasvit paikalleen ja vasta se jälkeen katson onko kuvioidulle pussilakanalle vielä tarvetta.

Mukavaa perjantai-iltaa kaikille!


Lue myös: Pistokkaiden juurrutus


 

8 kommenttia “Perjantaipuskat makuuhuoneessa

 1. Onpa kivan näköistä. Viherkasvit todellakin antaa raikkautta. Sinulla on ihana makuuhuone, ihanan valoisa.

  1. Pitju: etenkin valkoista vasten nuo vihreät oikein hehkuvat. Pieni peikonlehti tarttui mukaan kaupasta ja harkitsen parhaillaan olisiko se yksi amppelipaikan kasveista. Ainakin vuoden päivät se mahtuisi hyvin kasvamaan myös katosta roikkuen ennen kuin tarvitsisi laittaa sille tukikeppi… 🙂

 2. Hei Miia
  “Kevät” aikaansaa vihreän kaipuun täälläkin. Olen etsiskellyt simppeliä, modernia amppelia, mutta eipä meinaa löytyä mieleistä. Tuo sinun vanhempi malli näyttää aika kivalta. Umbran Triflora on mielenkiintoinen. Voisi varmaan käyttää erikseenkin ilman tankoa. Vahinko, että kehikot ovat joko mustia tai messingin värisiä. Etsintä jatkuu.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  1. Raili: Umbralla on yksi valkoinen amppeli, jossa yläosassa on hieman messinkiä. En saa mallin nimeä nyt päähäni, mutta ainakin K-raudasta löytyy parhaillaankin. K-raudassa on myös minun kolmion muotoisen amppelin mallinen ja lähes identtinen, kolmessa koossa saa ja hinta 7-10€ koosta riippuen. Valmistaja oli jokin kotimainen, löytyy K-raudan puutarhaosastolta ja nettikaupasta ruukut-osastolta. 🙂

 3. Nämä roikkuvat amppelit ovat niin kivoja,pojan huoneeseen etsin syksyllä. En löytänyt mieluista ja sitten unohdin koko asian. Myöhemmin ostin seinäamppelin joka oli heräteostos ja hutiksi meni. Seinällä se silti vielä roikkuu mutta täytyypä alkaa taas etsiä katosta roikkuvia :).

  1. Marine: K-Raudasta löytyy Esvi-amppeleita kolmessa koossa mustana ja valkoisena, on lähes identtinen minun amppeleiden kanssa. 🙂

   Myös Ferm Livingillä on ollut parikin kivaa mallia, mutta ne ovat ilmeisesti nyt kaikkialta loppuneet. Täytyy odotella millaisia uutuusmalleja kevät tuo tullessaan. 🙂

 4. Onko sinulla vielä käytössä casa stockmannin lakanat? Minä tykkään niistä enkä halua vaihtaa merkkiä ellei samanlaisia löydy.

  1. Pitju: Casan lakanat löytyy, ovat ihan huiput. Familonin Ultra Percale sarjan pussilakana ja tyynyliinat ovat myös loistavat, sellaisetkin löytyy omasta pedistäni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *