Raikkauden kaipuu & amppeliostoksia

Ulkona paukkuu pakkanen ja talvi on vasta kunnolla alkanut, mutta minulla ajatukset pyörivät jo keväässä. Kaipaan valoa, raikkautta ja energisoivia värejä. Sisustus kaipaa ripauksen jotakin uutta ja siksi värväsinkin siskoni tänään piipahtamaan ohikulkumatkallaan kukkakaupassa ostamassa minulle uuden amppelin, jonka ripustan huomenna kattoon roikkumaan. 🙂

Viihtyisä sisustus viherkasveilla raikastaa kodin Omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus viherkasveilla raikastaa kodin saniainen amppelissa Omakotivalkoinen

Viherkasveilla sisustaminen on joka keväinen traditioni ja perinteisten lattiaruukuissa asustavien peikonlehtien siirtelyn sijaan haluan tehdä jotakin villiä ja ripustella kasvit roikkumaan katosta. Yllä olevassa kuvassa oleva valkoinen amppeli oli viime kesän löytö Pukinmäen Puutarhasta ja siskoni käväisi tänään ostamassa minulle toisen samanlaisen. Olisin tahtonut niitä useammankin, mutta olivat loppuneet ja lisää saavat vasta joskus keväämmällä.

Samankaltaisia minimalistisia, mutta muodoltaan jujukkaita amppeleita alan nyt metsästämään ja toiveissa on löytää noin neljää erilaista mallia / kokoa. Vinkkejä otan vastaan, jos jollakin on tietoa mistä voisi tähän aikaan vuodesta bongailla kivoja valkoisia amppelikehikkoja tai -ruukkuja. 🙂

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen
Viihtyisä sisustus viherkasveilla raikastaa kodin peikonlehti Omakotivalkoinen
Vihersisustus Vuoripalmu Viherkasvi Valkoinen sisustus omakotivalkoinen

Loppiainen on mennyt varsin laiskasti Tori-kirppistä selaillen ja monenlaisia kivoja aarteita bongaillen. Miehelle löysin yhden laukun ja suosikkeihin on päätynyt jo reippaasti yli 20 myytävää tavaraa ja vaatetta. Yritän käyttää harkintaa myös kirppisostoksia tehdessä silläkin uhalla, että kiinnostavat aarteet ehtivät mennä kaupaksi jollekin nopeammalle. Autottomuus on omanlaisensa ongelma ja se rajaa onneksi valinnanvaraa, jota on v-a-l-t-a-v-a-s-t-i. 🙂

Kivaa iltaa kaikille ja huomiseen!


Lue myös: ➤ Kodin kasvit kokoelma


2 kommenttia “Raikkauden kaipuu & amppeliostoksia

    1. HM: tuota Elhoa katselin K-raudassa viime kesänä ja olin aivan unohtanut koko mallin. Kiitos vinkistä! Yksi tuollainen olisi ihana. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *