Kotimainen DS6 desinfioiva siivoussuihke

Löysin ruokakaupasta kotimaisia DS6-sarjan siivoussuihkeita ja ensimmäisenä iskin silmäni niiden valkoiseen varsin pätevän näköiseen pulloon. Kotona irroitin toisesta suihkepullosta heti etiketin ja se lähtikin yhdellä repäisyllä ilman liimajäämiä.

Kotimainen DS6 desinfioiva yleispesuaine siivoussuihke valkoinen suihkepullo siivousvinkit Omakotivalkoinen
Kotimainen DS6 desinfioiva yleispesuaine siivoussuihke valkoinen suihkepullo siivousvinkit Omakotivalkoinen
Kotimainen DS6 desinfioiva yleispesuaine siivoussuihke valkoinen suihkepullo siivousvinkit Omakotivalkoinen

DS6 Sitruuna – Raikasta ja puhdasta

Riihimäellä valmistettuja DS6-sarjan desinfioivia siivoussuihkeita on useampaa eri sorttia ja etikellisen sitruunan lisäksi ostin hunajamelonin tuoksuisen yleissiivoussuihkeen. Sitruuna on ehdottomasti tuoksultaan parempi ja hunajamelonista jäävä aavistuksen imelähkö jälkihaiku ei miellytä omaa nenääni.

Desinfioiva siivoussuihke sopii parhaiten kylpyhuoneen ja wc:n kaltaisiin tiloihin, joissa säännöllinen desinfiointi on tärkeää. Kyseinen tuote on sen verran tymäkkää tavaraa, että elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa olevat pinnat tulee pyyhinnän jälkeen myös huuhtoa. Koko kodin ovenkahvojen, kylpyhuoneen tasojen ja hanojen päivittäisessä pyyhinnässä se on todella mainio pitäen pöpöt loitolla.

Kotimainen DS6 desinfioiva yleispesuaine siivoussuihke valkoinen suihkepullo siivousvinkit Omakotivalkoinen
Kotimainen DS6 desinfioiva yleispesuaine siivoussuihke valkoinen suihkepullo siivousvinkit Omakotivalkoinen

Suihkepullo hyötykäyttöön

Hunajamelonin tuoksuisen olen jo käyttänyt loppuun ja tein etiketittömään pulloon oman siivoussuihkeen Kiilto Airin hajustettomasta pesutiivisteestä laimentamalla.

Desinfiointia kaipaavalle DS6 on oiva ja edullinen vaihtoehto ja itse suosittelen tuota raikkaan aidolta sitruunalta tuoksuvaa siivoussuihketta. Täydellisen kokoinen ja hyvällä sumutusnokalla varustettu valkoinen pullo kannattaa ehdottomasti säästää ja hyödyntää arkisiivouksessa myös jatkossa. 🙂

Kivaa torstaita kaikille!

Lue myös: ➤ Pesunkestävät siivousvinkit lemmikkikotiin


12 kommenttia “Kotimainen DS6 desinfioiva siivoussuihke

  1. Anni: Kovin pinttyneisiin kalkkisaostumiin en tiedä tehoaako kuinka hyvin, mutta silikonisaumat se puhdisti vitivalkoiseksi ja hanan ympäryksen mähmät kokonaan. Pesin koko kylpyhuoneen tuolla DS6:lla ja varsin tehokkaalta tuotteelta vaikuttaa. 🙂

  1. Ihmettelijä: nyt pandemian aikaan on hyvä säännöllisesti pyyhkiä ainakin ovien kahvat ja siivota wc huolella, etenkin jos kylässä käy tuttuja tai lapsen kavereita. Ylipuunausta en suosittele sillä se ei ole hyväksi pitemmän päälle, mutta nuo muutamat monta kertaa päivässä kosketeltavat pinnat on hyvä desinfioida kerran pari viikossa. 🙂

   1. Hei,

    Kotona ei pintojen desinfiointi ole tarpeen, ainakaan viikottain. Ellei ole mahapöpöä tai vaikka koronavieras kotona käynyt, tosin koronaankin yleispuhdistusaine tehoaa. Desinfioivat puhdistuaineet lisäksi tehoavat huonosti likaiseen pintaan. Heikosti emäksinen puhdistusaine poistaa likaa tehokkaammin ja pitää pinnat puhtaina, myös näin pandemian aikana.

    1. Laitoshuoltaja: juurikin näin. 🙂 Itse en ole millään tavalla bakteerikammoinen enkä olisi ostanut tuota tuotetta jos en olisi kiinnittänyt huomiota loistavaan pulloon. Nyt kun sitä meillä kuitenkin on niin ilman muuta käytän sen ja luultavasti ostan tuota sitruunaa jatkossakin, sillä viemärin ja kylpyhuoneen silikonisaumojen pesussa se on loistava tuote. Ovenkahvat olen sillä nyt myös pyyhkäissyt kerta viikkoon, ihan vaan koska tuotetta on ja koska meillä jonkin verran käy myös porukkaa kylässä ja haluan heille varmistaa mahdollisimman puhtaat olosuhteen. Valmiina suihkepullossa oleva tuote on helppo käyttää ja kotimaisuudesta lisäplussaa myös. 🙂

     1. Jos viruksia meinaat kahvoista yms. putsata ja sillä tavalla mitenkään vaikuttaa infektiohygieniaan, niin pyyhkiä pitäisi joka kerta, kun niihin joku koskettaa; kerran viikossa tai kahdessa ei valitettavasti auta yhtään. Ellei juuri infektoitunut henkilö ole juuri ennen kyseistä pyyhkäisykertaa siihen koskettanut.

     2. Nunu: aika pitkälti kyllä pyyhin ovenkahvat eteisestä ja wc-ovesta ennen ja jälkeen kyläläisten. En siksi että itse pelkäisin pöpöjä vaan kunnioituksesta kyläilijöitä kohtaan. Jonkin verran on palavereita täällä meillä kotona ja tytön pari kaveria käy välillä kylässä, joten päivittäin en kahvoja pyyhi, mutta kerran pari viikossa kuitenkin.

      Niin kauan kuin siivous ei mene ylihysterian puolelle ja ala olla maanista menoa, on minusta vain hyvä että hygieniasta huolehditaan näinä aikoina. Ihan samasta syystä painelemme hissin nappuloita kyynärpäällä ja vältämme kaupassa turhaa hypistelyä, jotta emme omalla käytöksellämme tule levittäneeksi pöpöjä enempää kuin on pakko. Pieniä arjen tekoja, joista ei ole ainakaan haittaa ja jokainen tekee asiat omalla tavallaan – ja se sallittakoon ilman paheksuntaa ja tölväyksiä.

 1. Itse säilyttäisin etiketin pullossa. Sisältää tärkeitä tietoja tuotteesta sekä käyttöturvaselosteem.

  1. Päivi: Nämä molemmat pullot jäävät minulle käyttöön vaikka aine on loppunut. Ilman etikettiä olevassa pullossa ei enää ole alkuperäistä pesuainetta, vaan itse tekemääni yleispesuainetta kodin kaikille pinnoille. Sitruunan tuoksuisessa on vielä etiketti sekä alkuperäinen aine. 🙂

 2. Koti on koti eikä mikään leikkaussali hygienia tasoltaan. Ihan neutraali pesuaine riittää kodin perissiivoukseen. Vessat ja kylppärit voi pestä kloriitilla jos niin tahtoo. Mutta yleisesti ottaen pinnat voi saada jopa pilalle näillä tymäköillä aineilla.

  1. Make: Olen samaa mieltä. Kylpyhuoneessa haluan kuitenkin säännöllisesti käyttää myös desinfioivia ja pesevämpiä tuotteita ja kotimainen DS6 on siihen huomattavasti hellävaraisempi ja parempi vaihtoehto kuin nämä Ajaxit ja Cillit Bangit yms. Kloriittia en käytä lainkaan missään muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *