Arvostelussa UMK 2021 kisakappaleet

Uuden musiikin kilpailu 2021 pärähtää ruuduille tänään klo 21 ja odottelen jo aivan täpinöissäni showtimen alkua. Odotukset ovat todellakin kovat ja ihana on myös nähdä Antti Tuisku uudenlaisessa roolissa juontajana, puhumattakaan Haloo Helsingin paluusta! Tässä koonti omista ajatuksistani kisabiisien osalta paremmuusjärjestyksessä!

Euroviisut 2021 UMK uuden musiikin kilpailu kisakappaleet
Euroviisut 2021 UMK uuden musiikin kilpailu kisakappaleet Danny

Danny – Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua

Dannyn Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua on sanomaltaan koskettava, muttei mielestäni sovi Euroviisuihin. Kuolema koskettaa vuorollaan meitä kaikkia ja on rakkauden ohella yleisimpiä aiheita sanoituksissa. Dannyn kappaleessa asiaa lähestytään minusta upeasti ja uudenlaisesta näkökulmasta, mutta viisubiisiltä kaipaan rankan vuoden jälkeen menevyyttä ja voimaantumista.

Pisteet: ⭐️

Euroviisut 2021 UMK uuden musiikin kilpailu kisakappaleet

Aksel – Hurt

Viime vuoden ehdottomasti kirkkain tähti Aksel jatkaa tänä vuonna samalla tyylillä, mutta ihan kuin jotain nyt puuttuisi. Kappaleena Hurt jää vaisuksi ja on mielestäni viime vuotista voittobiisiä laimeampi. Kisan taso on tänä vuonna niin kova, että Hurt jää muiden jalkoihin, vaikka upea radiosoittopaikan ansaitseva kappale onkin.

Pisteet: ⭐️⭐️

Euroviisut 2021 UMK uuden musiikin kilpailu kisakappaleet

Teflon Brothers X Pandora – I love you

Teflareiden ja Pandoran I love you soljuu mukavalla temmokkuudella eteenpäin, mutta koen tämän kuuluvan ns. huumorigenreen, jonka ystävä en ole. Odotukset olivat tämän osalta kaikista korkeimmat, mutta ikävä kyllä petyin. Kappale ei yrityksestäni huolimatta ole omaan makuuni ja hittireseptin leipomisessa on jäänyt mielestäni kaikki makeimmat mausteet uupumaan. Positiivisuudesta ja Pandoran ihanasta asenteesta annan silti pisteitä ja siksi I love you ansaitsee kolme tähteä.

Pisteet: ⭐️⭐️⭐️

Euroviisut 2021 UMK uuden musiikin kilpailu kisakappaleet

OSKR – Lie

OSKR:n pehmeässä laulutyylissä on mukava alavire ja suomalaiseen musiikkigenreen olen jo pitkään kaivannut tämän tyylistä miesartistia. Kappale Lie ja OSKR:n lauluääni muistuttavat Ed Sheerania ja ulkomainen viisukansa saattaisi hyvinkin innostua antamaan pisteitä. Oma veikkaukseni kuitenkin on että pehmosoundeilla ei finaalipaikkaa Euroviisuissa tänä vuonna saavuteta.

Pisteet: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Euroviisut 2021 UMK uuden musiikin kilpailu kisakappaleet Laura Play

Laura – Play

Lauran Play alkaa muhkeasti ja säkeistöt ovat aivan huikean hienot. Lauran ääni ja lausunta tuo mieleeni Miley Cyruksen ja Lauraa kuuntelisin mielelläni lisääkin. Play-kappaleen kertosäe kuitenkin lässäyttää kokonaisuuden ja vaikken varsinaisesti odottanut mitään suurta, on älyttömän iso pettymys, että näin uskomattoman makeasti alkava kappale tipahtaa kertosäkeessä humppaosastolle. Lauran soundista ja säkeistöjen raflaavuudesta johtuen Play ansaitsee silti peräti 5 tähtöstä!

Pisteet: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Euroviisut 2021 UMK uuden musiikin kilpailu kisakappaleet

Ilta – Kelle mä soitan

Wau! Iltan koskettava Kelle mä soitan kiteyttää ihmisen yksinäisyyden kauniisiin sointuihin. Iltan tapa lausua ja laulaa juron kuuloista kieltämme on poikkeuksellisen kaunista ja ulkomaalaisten korvissakin sanoitus kuulostanee totuttua pehmeämmältä. Ihanan koskettava ja herkkä viisubiisi, jonka toivon pääsevän runsaaseen radiosoittoon!

Pisteet: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Euroviisut 2021 UMK uuden musiikin kilpailu kisakappaleet

Blind Channel – Dark Side

OMG! Blind Channelin Dark Side pyyhkäisee jalat alta jo ensimmäisillä tahdeillaan ja kappale on rakennettu todella nerokkaasti. Islantilaismainen voimahuuto, Linkin Park -tyylinen tempo ja new rock metal what ever musagenren nyansseilla höystetty kokonaisuus on kerta kaikkiaan parasta mitä Suomen musiikkimaailmassa on vuosiin ollut. En tiedä onko bändi tarkoituksella valinnut Dark siden taustalle myös Usherin Yeah Yeah -biisistä tutun riffin vai onko se sattumaa, mutta siis wow! Aivan liekki biisi ja tämä tulee todellakin samaan oman ääneni!

Uskon vahvasti Blind Channelin potentiaaliin myös maailmalla ja vaikka Linkin Parkin jättämää aukkoa ei koskaan voida täysin täyttää, on Blind Channelilla hyvät mahdollisuudet kansainväliseen menestykseen!

Pisteet: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

* * *

UMK siis tänään Ylellä klo 21! Juontajana toimii Antti Tuisku ja kisabiisien lisäksi odotettavissa on kunnon show, josta ei räiskettä puutu! ?

Ihanaa iltaa kaikille!

Kuvat: Yle/ Mona Salminen / Milla Määttä


Mainos alkaa

Mainos päättyy

2 kommenttia “Arvostelussa UMK 2021 kisakappaleet

  1. Asiasta toiseen! Mitä tunteita teissä Helsinkiläisinä on herättänyt ns. Koskelan surma? Sinulla kun on myös teini-ikäinen? Meillä on asioista keskusteltu; tosi ikävää kaikki tuollainen! Nykymaailma on tosi raaka…

    1. A: Tuo tapaus on aivan järkyttävä ja on puhuttanut myös meillä. Nuorison pahoinvointiin tarvitaan todellakin lisää resursseja, oli korona tai ei. Mielenterveyspalvelut ovat muutenkin jääneet pandemian jalkoihin ja on todella vaarallista ajatella että nuorten ahdistuneisuus ja käytöshäiriöt olisivat aina teini-iän hormonitoiminnan aikaansaamaa. Teini-ikä on tunteiden myllerrystä ja on vaikea tunnistaa millaiset tuntemukset ovat normaaleja ja mitkä eivät, tähän haasteeseen pitäisi minusta nyt tarttua ja toivoisin että ammattilaiset keksisivät aidosti ennaltaehkäisevää ja aidosti matalan kynnyksen palvelua joka olisi suunnattu nuorille. Nyt lastensuojelua pidetään uhkailun keinona ja nuorisopalvelujen ollessa pandemian vuoksi suljettuina, on nuoriso aivan heitteillä. Kyse ei ole siitä etteikö kotona olisi rakastavaa perhettä, vaan siitä että nuoret kaipaavat ympärilleen samanhenkistä ymmärtäjää, jolle uskaltautuisi avautua. Nuorten mielenterveyden ongelmien tunnistaminen ja varhainen apu vaatisivat nuorisojohteisuutta, joka ei olisi kytkeytynyt lastensuojeluun, kirkon toimintaan tai muuhun ”helposti lokeroitavaan” järjestöön. Vaikea on yhtälö ja toivon että hallitus muistaisi päätöksissään, että tämän päivän nuoret ovat tulevaisuuden työvoima eikä heitä todellakaan pidä sivuuttaa. <3 Elämme henkisesti haastavia aikoja ja pandemia sekä sitä seuranneet rajoitteet vaikuttavat meihin jokaiseen lapsista vanhuksiin. Harvalle ihmiselle sopii sellainen elämäntapa jossa ei ole lainkaan suunnitelmallisuutta ja se ettei voida tehdä minkäänlaisia suunnitelmia emmekä tiedä mitä viikon tai kuukauden päästä tapahtuu, on monille pitkään kestäessään sietämätöntä. Nuoriin tämä iskee aivan valtaisalla voimalla, ei ole mitään mitä odottaa, ei mitään mistä ammentaa voimaa jaksaa, ja koska mieli ei ole vielä aikuisen työelämääkin kokeneen tasolla, en edes leiki tietäväni miten tyhjää ja turhauttavaa monilla nuorilla ja nuorilla aikuisilla on. Me vanhemmat tiedämme että asioilla on tapana ratkaistua aikanaan ja jonkinlainen päätepiste jokatapauksessa tälle tilanteelle saadaan, mutta nuorilla pelkästään jo aikakäsitys on erilainen ja meille nopeasti mennyt viikko tuntuu nuorista ikuisuudelta. Tekemättömyys sopii harvalle ja passiivisuus passivoi halusi tai ei. Siksi monet eläkkeellekin siirtyneet masentuvat, vaikka alkuun on ihana ajatus saada tehdä lopun elämää mitä tahtoo ja koska tahtoo. Tylsät rutiinit pitävät meidät liikkeessä ja saavat myös vapaa-ajan tuntumaan vapaalta opiskeluun ja työhön rinnastettuna. Toivon sydämestäni paljon jaksamista jokaiselle, niin nuorelle kuin varttuneemmallekin! ♥️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *