Kylpyhuone remontissa!

Kylpyhuoneremontti jäi vuosi sitten vaiheeseen meidät kaikki yllättäneen pandemiatilanteen takia. Nyt kovasti odotettu remppa kuitenkin etenee vauhdilla ja pääsette seuraamaan projektia aitiopaikalta. Remonttia tehdessä harvoin välttyy yllätyksiltä ja kokemuksieni opettamana osasin ennakoida niitä kohtaavani myös tälläkin kertaa… sillä erotuksella että kohtaamani yllätys oli täysin odottamattomasti erittäin positiivinen. 🙂

Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen

Kylpyhuone vuodelta 2002

Kylpyhuoneen laatoitus ja kalusteet ovat rakennusvuoden 2002 aikaiset ja ainoastaan kaapiston vetimet olen vuosia sitten vaihtanut klassisesta nuppimallista sirompiin mininuppeihin. Kaapistossa oli selvästi nähtävillä ikääntymisen merkkejä, erittäin voimakasta kellastumista ja siellä täällä ilmentyvää kosteuden aikaansaamaa kupruilua.

Yleisesti ottaen silloiset värivalinnat ja materiaalit ovat kestäneet hienosti ajan hammasta ja pienilläkin muutoksilla kylpyhuoneesta olisi saanut modernimman. Pahasti tummuneen paneelikaton maalasinkin valkoiseksi jo viime vuonna, vaikka tiesin että kylpyhuoneen muut pinnat saavat jäädä odottelemaan vuoroaan. Pelkästään jo katon maalaus sai ihmeitä aikaan ja vertauksen voitte nähdä alla olevasta kuvasarjasta.

Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Kylpyhuoneremonttia suunnittelin ensimmäistä kertaa jo vuonna 2012 ja silloiset puolivalmiit ideani ovat sittemmin jalostuneet tarkasti harkituksi kokonaisuudeksi. Suunnitelman punaisena lankana toimii valaistus ja valoisuus, jotka täysin ikkunattomassa ja luonnonvaloa vailla olevassa tilassa ovat itselleni äärimmäisen tärkeitä ominaisuuksia.

Valaistuksen ja valoisuuden lisäksi säilytystilan järkevöittäminen, kylpylämäiset yksityiskohdat ja laadukkaat materiaalit ovat ohjanneet valintojani. Alla olevien kuvien kautta kurkistellaan hieman menneisyyteen…

Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen

Kohti upeaa ajattomuutta!

… ja tästä se sitten lähtee vaihe vaiheelta etenemään kohti nykyaikaista mutta upeasti ajatonta lopputulosta!

Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti - Uusi ilme kylpyhuoneeseen kustannustehokkaasti Omakotivalkoinen

Yläpuolen kuvista näette miten huonossa hapessa kylpyhuoneen vanha kaapisto olikaan. Puhtaanvalkoista seinää vasten väriero on valtava ja kellastumisen näkee etenkin tuosta kolmella pienellä reiällä varustetusta spottivalokatteesta, jonka reunat ovat selvästi valkoisemmat kuin keskellä oleva näkyville jäänyt osuus kalustelevystä.

Kylpyhuoneen remppasarja saa jatkoa tiistaina ja silloin asennellaan uutta kaapistoa ja muuta mielenkiintoista… pysy siis kuulolla sillä nyt laitetaan hihat heilumaan oikein kunnolla! 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille!


Lue myös: ➤ Uusi ilme kylpyhuoneeseen edullisesti paneelimaalilla

10 kommenttia “Kylpyhuone remontissa!

  1. Ajattelin jo että koko kylppäri rempataan ihan kunnolla, mutta jos tiistaina jo asennetaan kaapistoa, niin kyseessä taitaa olla vain se kaapiston vaihto.

  2. Etkö vaihda kaakeleita uusiin? Tsemppiä urakkaan! Täällä vedettiin juuri loppuvuodesta v. 2007 rakennettu kylpyhuone täysin uusiksi, lopputulos palkitsee 🙂

    1. Katja: kylpyhuoneen tunnelma on aidosti tärkeä asia ja vaikuttaa myös elämänlaatuun. Tämän huomasin jo saunaremontin jäljiltä, en olisi uskonut miten suuri vaikutus on omien akkujen latautumiseen sillä että mieli rentoutuu saunoessa ja suihkussa. ❤️ Yhtä tärkeää on kuin hyvä patja ja tyyny, joiden merkitys on tutkitusti elämänlaatua kohentava. ❤️

  3. On kyllä iso ero vanhaan, todella raikas tuo uusi kylppäri! Itsekin olen jo hieman kyllästynyt meidän vanhaan ja hieman tunkkaiseen kylpyhuoneeseen täällä Hämeenlinnassa. Haaveissa olisi ainakin laatoitustyöt sekä uudet valaisimet. Nuo kasvit tuo muuten kivaa väriä muuten vaaleaan tilaan.

    1. Satu: kalusteiden vaihtamisella kylpyhuoneen koko tunnelma muuttui aivan kokonaan ja myös tilantuntu kasvoi. ❤️ Myös siivoaminen on sata kertaa nopeampaa ja mukavampaa kun ei tarvitse kyyristellä imuroimaan kaapiston alta ja pölytkin ylettää pyyhkimään ilman tikkaita. 😊 Olen äärettömän tyytyväinen lopputulokseen, on suorastaan ihmeellistä miten vanhat laatatkin näyttävät uusilta vaikka alunperin olin sitä mieltä että ne ovat vanhanaikaiset ja nuhjuiset. 😁

  4. Kiva kuulla, että remontti pääsee taas etenemään! Meilläkin on jo pitkään ollut suunnitelmissa aloitella sekä ylä- että alakerran kylpyhuoneremontit täällä Porissa. Saa nähdä olisiko tämä vihdoin se vuosi, että alamme hommiin. Tuossa olen kyllä samaa mieltä kanssasi, että monesti jo pienilläkin muutoksilla ilmeen saa huomattavasti modernimmaksi!

    1. Satu: Pienilläkin uudistuksilla saa jo isoja muutoksia aikaan. Meillä kävi todella hyvä tuuri että vanhan kaapiston takana olleet laatat eivät olleet eri väriset ja päätin lennosta jättää mikrosementtipinnan pois seinistä. Uusitut kalusteet, peili ja hanat nostivat kylpyhuoneen nykypäivään ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. ❤️ tsemppiä teidän remppaan – kokemuksesta voin sanoa että kyllä kannatti ja arkiset perustoimetkin ovat nyt luksusta kun puitteet ovat kunnossa. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *