Polaria – Uusi ilme kylpyhuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö: Polaria Oy

Vanhat, kellastuneet ja kosteuden runtelemat kaapit, nuhjuinen laminaattitaso ja tyyliltään aikaa sitten vanhentunut allas vaihtuivat kotimaisen Polarian ajattomaan ja linjakkaaseen Laval-allastasokokonaisuuteen ja keveään Siro-seinäkaappiin. Lisämaustetta ja sisustuksellisuutta kylpyhuoneeseen tuovat Loota-seinähyllyt, jotka sommittelin limittäin seinälle katseenvangitsijaksi. Katso miten mieletön muutos saatiin aikaan pelkästään kalusteiden vaihtamisella!

Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen
Kylpyhuoneremontti kaapiston altaan ja tason vaihtaminen Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti kaapiston altaan ja tason vaihtaminen Omakotivalkoinen
Vanha kylpyhuoneen kaapisto kaipasi vaihtoa.

Yllätys, johon en osannut varautua

Kylpyhuoneen pintamateriaaleilla ja kiintokalusteilla oli ikää jo 20 vuotta ja erityisesti kaapisto oli uusimisen tarpeessa. Vanhoja kaappeja purkaessa ei koskaan tiedä mitä niiden takaa paljastuu. Laattoja saattaa olla mennyt asennuksen aikana halki ja myös purkutyön yhteydessä tämä riski on aina olemassa. Laattojen kellastuminen ja värierot ovat myös hyvin yleinen ilmiö ja tähän olin varautunut valmiiksi mikrosementtipinnoitteella.

Erittäin positiivinen yllätys kuitenkin oli se, että kaapiston takana piilotelleet laatat olivat tismalleen saman sävyiset kuin muuallakin kylpyhuoneessa ja kunnon pesulla seinät hohtivat kauttaaltaan puhtaanvalkoisina.

Ajatus oli päivittää seinät nykyaikaan laattalattian kanssa sointuvalla harmaalla mikrosementillä, mutta kaapiston purkutyön jäljiltä yön yli asiaa puntaroidessani tulin siihen päätökseen, etten sittenkään halua mikrosementtipintaa. Yhtäkkiä 20 vuotta vanhat seinälaatat eivät näyttäneetkään enää pahalta, vaan ihmeen hyvältä ja modernilta. Harmaat boordiraidat tuovat seiniin ryhtiä ja kalustevaihdoksella koko kylpyhuoneen ilme raikastui ja modernisoitui kertaheitolla! ♥︎

Kylpyhuoneremontti Laval allaskaapin asennus Omakotivalkoinen
Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen

Nanokeraaminen suojapinnoitus

Kosteiden tilojen kalusteisiin erikoistunut kotimainen Polaria Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi metallisia kylpyhuonekalusteita ja -avusteita yli 50 vuoden kokemuksella ja ammattitaidolla. Polarian tuotteet on suunniteltu ja valmistettu kestämään ja siksi he tarjoavatkin tuotteilleen suoraan 10 vuoden takuun.

Polarian kylpyhuonekalusteiden jauhemaalattu teräs on materiaalina kierrätettävää, kestävää ja käytännöllistä. Tuotteiden nanokeraaminen pintakäsittely luo erinomaisen korroosionsuojan ja pitkän käyttöiän ilman haitallisia fosfaatteja.

Lue lisää Polarian vastuullisuudesta ja tutustu kattavaan tuotevalikoimaan täällä: ➤ polaria.fi/vastuullisuus

Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen
Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Oma Koti Valkoinen

Rakenteellisesti kaunis ja toimiva

Loin kylpyhuoneen kalusteille 5 vaiheen vaatimuslistan ja huolellisen taustatyön jälkeen totesin Polarian malliston täyttävän jokaisen listani kohdan:

 • Kestävä ja laadukas materiaali – helppohoitoinen, ei kellastu tai kupruile
 • Ajaton ja linjakas muotoilu – kevyt ja ilmava kokonaisuus
 • Valkoinen väri – valoisuuden maksimointi ikkunattomassa tilassa
 • Sopivasti säilytystilaa – ei liian massiivista kaapistoa
 • Kotimaisuus – ekologinen ja eettinen arvo

Polarian Laval-allaskaappi ja saman sarjan allas tekivät minuun vaikutuksen välittömästi ja niiden ympärille lähdin visioimaan ilmavaa kokonaisuutta, joka on rakenteellisesti kaunis ja toimiva, ja tismalleen juuri meidän tarpeisiin räätälöity.

Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen
Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen

Polaria kylpyhuonekalusteet – Käytöllinen ja tyylikäs ratkaisu

Polaria Laval-, Siro-, ja Loota-kalusteiden materiaali on nanokeraamisesti suojapinnoitettua jauhemaalattua terästä ja ne kestävät kosteutta ja roiskeita erinomaisesti. Laval 900 -allaskaapin hidastimin varustettu kevyesti liukuva vetolaatikko on tilava ja kokonaan ulosvedettävänä laatikon perimmäiseenkin nurkkaan ylettää ilman kyyristelyä tai kurottelua.

Polaria Laval -allastasomallistoa on saatavana 900mm leveyden lisäksi myös 550mm ja 600mm kokoisina. Laval 900 -allaskaapin ja Laval 900 -altaan voi valita vasemmalle tai oikealle puolelle kohdistettuna, kahdessa pienemmässä Laval-allaskaapissa allas asettuu keskelle kaappia.

Katso Polarian koko allaskaappivalikoima täältä: ➤ polaria.fi/allaskaapit

Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen
Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen
Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen

Polaria Siro ja Loota

Polarian Siro 1200 -seinäkaappi näyttää nimensä mukaisesti sirolta, mutta kätkee sisäänsä runsaasti säilytystilaa. Ensimmäistä kertaa koskaan saan kaikki kosmetiikkapurtilot mahtumaan kauniisti ja organisoidusti samaan paikkaan ja nyt myös korkea hiuslakkapullo on käden ulottuvilla. Aikaisemmin sen paikka oli allaskaapissa ja koska käytämme lakkaa niin harvakseltaan, kestää pullo meillä useamman vuoden.

Tyylikkäät Polaria Loota -seinähyllyt toimivat tarvittaessa lisätilana ja luovat kylpyhuoneeseen harmonisen ja rentouttavan tunnelman viherkasveineen. Tälläisestä kombinaatiosta olen haaveillut vuosia ja olen äärimmäisen tyytyväinen, että päätin asentaa Loota-avohyllyt viereiselle seinälle. Näin ne toimivat katseenvangitsijana heti ovesta sisään astuessa ja vetävät huomion itseensä wc-pytyn sijaan. 🙂

Loota-seinähyllyt sopivan erinomaisesti myös kodin muihin tiloihin ja ovat loistava vaihtoehto erityisesti keittiöön, jossa pinnoilta vaaditaan hyvää puhdistettavuutta ja kestävyyttä.

Kylpyhuoneremontti Laval allaskaapin asennus Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti Laval allaskaapin asennus Omakotivalkoinen
Kylpyhuoneremontti Laval allaskaapin asennus Omakotivalkoinen
Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen

Helppo ja nopea asennus

Polaria-kylpyhuonekalusteiden asennus on tehty todella helpoksi ja selkokielisten ohjeiden avulla asennus onnistuu myös kotinikkareilta. Kylpyhuonetta remontoidessa on kuitenkin aina otettava huomioon luvanvaraiset asiat, kuten putki- ja sähkötyöt, joihin on syytä palkata ammattilainen.

Meillä putkari ja sähkäri hoitivat vanhojen valaisinkytkentöjen ja putkiliitosten irroituksen sekä uusimisen, samalla kun remonttimieheni touhusi kalusteiden parissa. Kylpyhuoneessa oli parhaimmillaan viisi ihmistä työntouhussa ja tuli konkreettisesti todettua että pienessäkin tilassa sopu sijaa antaa! 🙂

Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen
Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen
Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen
Polaria kylpyhuoneremontti kaapiston uusiminen Laval allaskaappi Loota seinähylly Siro seinäkaappi Oma Koti Valkoinen

Polaria – Ajaton ja ekologinen

Olen aivan hämmästyksissäni siitä miten raikas ja valoisa kylpyhuoneesta tuli näin pienellä vaivalla. Vuosia mietiskelin laattojen vaihtamista ja kävin läpi erilaisia pintaratkaisuja, sillä koin että koko kylpyhuone oli aikansa elänyt ja kauttaaltaan nuhjuinen. Rakennusvaiheessa vuonna 2001 tehdyt laattavalinnat osoittautuivat kuitenkin erinomaisiksi – sen lisäksi että ne ovat aidosti ajattomat, ovat ne myös todella laadukkaat.

Tämän huolettomampaa kylpyhuonetta ei takuulla ole ja voin luottaa siihen että pinnat kestävät käyttöä, kulutusta ja katsetta myös seuraavat 20 vuotta – kiitos Polarian korkealaatuisten kalusteiden, jotka eivät kellastu eivätkä kupruile. ♥︎

Tutustu Polarian monipuoliseen mallistoon ja päivitä sinäkin kylpyhuoneesi ilme korkealaatuisilla ja ajattomilla Polaria-tuotteilla!

▶︎ POLARIA.FI ◀︎

Ihanaa tiistaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

20 kommenttia “Polaria – Uusi ilme kylpyhuoneeseen

 1. Kannattava vaihto! Olisi ollut tuhlausta mikrosementoida tuohon päälle tai vaihtaa laatat! ? tuo voisi ihan hyvin olla 2020-valmistunut kylppäri. Miten olisi vielä jokin vähäeleinen lasinen kevyt suihkuseinä? ?

  1. Maija: olisi ollut upeaa pinnoittaa koko kylpyhuone lattiaa myöten mikrosementillä, mutta se kestää lattiassa niin huonosti (tulee öljymäisiä läikkiä) että siksi pinnoitus oli suunniteltu vain seinille. Lattian osalta on suunnitelmissa uudistus parin vuoden sisään taloyhtiön puolesta joten olisi ollut rahan haaskausta laatoittaa nyt kun ne menisi vaihtoon kuitenkin. Vanhojen kalusteiden purkamisen jälkeen jäin istumaan kylppärin lattialle ja totesin siinä aikani katsellessani että laatathan näyttävät yllättävän hyvältä ja boordiraidatkin olivat itseasiassa hienot vaikka vuosia mietin että ne ovat vanhanaikaiset. ? Oli loistava päätös jättää mikrosementti pois!

 2. Hei ! Jo vuonna 2018 hehkutit että kylpyhuoneremontti tulossa ihan just.? Miksi vaihdoit vaan kaapistot ja entäs jos haluat parin vuoden päästä vaihtaa laatat,onnistuuko kaapiston irrotus laattojen vaihdon ajaksi ? Laatat tuskin kestää enää 20 vuotta,silloinhan ne olis ollu jo 40 vuotta ja varmasti vaihtoa vailla.Tosin arvostan kyllä,ettei jatkuvasti tarvitse olla vaihtamassa ja uusimassa,on ekologisempaakin.?Ei ihminen tarvitse jatkuvasti uutta ollakseen onnellinen.

  1. Pilvi: lattia on menossa parin vuoden sisällä uusiksi taloyhtiön puolesta ja sen vuoksi oli selvää etten sitä ala nyt lainkaan vaihtamaan. Seinille mikrosementti olisi ollut ns. tilapäinen ratkaisu ja olisin laittanut myös seinät uusiksi kun lattiaa aletaan vaihtamaan. Tämä oli siis alkuperäinen suunnitelma, mutta koska seinälaatat olivatkin ilman kaapistoa yllättävän hyvän näköiset, tulin siihen lopputulokseen että mikrosementti saa jäädä. ?

   Seinät ovat sen verran hyvät etten usko että niissä juurikaan tapahtuu merkittävää muutosta seuraavankaan 20 vuoden aikana. Laattasaumat varmasti joutuisi jossain vaiheessa 10 vuoden sisään uudistamaan vähintään saumakynällä tai uudella laastilla, mutta itse laattojen osalta en näe syytä miksi ne pitäisi vaihtaa tulevaisuudessakaan. Laatoissa ei ole tapahtunut minkäänlaista kellastumista tai pintalasituksen krakeloitumista 20 vuoden aikanakaan, vaikka naapurissa on rakennettu taloja ja tärisytetty peruskalliota. Aivan huoletta ainakin 10 vuotta voi varmasti näiden seinälaattojen kanssa elää jos ei visuaalisesta syystä halua niitä vaihtaa. ?

   1. Mahtaa mennä seinälaattaa vaihtoon samalla kuin lattiakin. Mitenkäs muuten niiden alle saisi yhtenäisen vedeneristeen?

    1. Q: en tiedä millainen rakennustekninen ratkaisu on ajateltu, mutta ajatuksena on vaihtaa vain lattia eikä seiniä. Eiköhän tästäkin aikanaan tulee informaatiota kun projekti etenee. 🙂

 3. Aivan IHANA kylppäri! En malta odottaa, että päästään päivittämään meidän turkoosit laatat ja keltainen mäntypaneelikatto nykypäivään omassa kylppärissämme <3

  1. Maria: kellastunut paneelikatto oikein imee kaiken valon itseensä, pelkästään jo katon maalaus tai vaihtaminen vaaleaksi tekee ison eron. ? Tsemppiä remonttiin, aivan huikea fiilis tulee kun saa uutta ilmettä ja raikkautta kylpyhuoneeseen, jonka viihtyisyys on rentoutumisen kannalta yhtä tärkeää kuin makuuhuoneen! ❤️

 4. Onpa upea muutos ? Voisi kuvien perusteella luulla ihan uudiskohteen kylppäriksi, niin moderni on. Tosi tyylikkäät valinnat teit, mutta kuten on nähty niin sulla on pettämätön sisustussilmä ☺️ Tuo peili on ihan mahtava. Hieno kokonaisuus!

  1. Liisa: kaunis kiitos! ❤️ Seinälaatatkin näyttävät aivan uudelta kun kalusteet vaihtuivat. Super tyytyväinen olen lopputulokseen ja ensimmäistä kertaa elämässäni voin sanoa että todellakin rakastan meidän kylpyhuonetta! ❤️ Pienehkö muutos mutta valtava ero! ?

 5. Muutos on tosi kiva! Niin valoisa ja näköisesi 🙂 yllätyin vähän, että valitsit ulkoreunaltaan kaarevan altaan, ajattelin sinun olevan enemmän kulmikkaan ja modernin muodon ystävä. Esim. Kvik:llä on tosi ihania altaita, jotka ovat kulmikkaita, tosi minimalistisia ja allaskaapit tarpeeksi korkeita, että myös altaan olla olevat putket peittyvät kaapin taakse siistien näkymää. Tiedän, että olet tarkka yksityiskohdista, kapean sivukaapin saranat näkyvät raosta tosi selvästi kun kyplyhuoneeseen astuu. Häiritseekö tämä sinua? Yleensähän kylpyhuonekalusteiden ovissa on ns. keittiösaranat, jotka jäävät piiloon kaapin sisälle, eikä myöskään näin rakoa synny.

  1. Rina: halusin aivan ehdottomasti nanokeraamiset metalliset kalusteet, sillä ne kestävät takuuvarmasti huippukunnossa kymmeniä vuosia. Vanhassa kaapistossa ensimmäiset kosteiden aiheuttamat kupruilut näkyivät jo 6 vuoden kohdalla ja todella pahaksi oli mennyt esim altaan alla olevat kaapin ovet. Reunat olivat aivan turvonneet. Teräväteunaisen altaan sijaan halusin tuoda kantikkuuteen pehmeyttä ja ulottuvuutta kaarevalla altaalla ja pyöreällä peilillä. Lisäksi altaan ulkoneva kaarevuus helpottaa esim kainaloiden pesua eikä tarvitse olla kuivaamassa lattiaa sillä roiskeet pysyvät altaassa.

   Minua seinäkaapin saranat eivät häiritse, eivät livenä erotu oikeastaan lainkaan. Metallisissa kalusteissa tekniikka on erilainen ja kalusteen saranointi on tehty sellaiseksi että se kestää kosteutta ja roiskeita. ? Valinnassani oli tärkeää että kalusteet ovat ns. huoltovapaita ja kestävät vuosikymmeniä kellastumatta ja kupruilematta.

 6. Kylppäristä tuli tosi ihana ja jo pelkästään tuo valopeili tuo tilaan mielenkiintoa! Joku jo kysyikin tuossa aiemmin miksi et laita lasiseinää suihkuun ??

  1. Hilima: todella upea on muutos ja suihkuhetket ovat suorastaan luksusta! ❤️

   Sadevesisuihku ei roiski ympärilleen samalla tavalla kuin perinteinen hieman viistoon osoittava suihku ja en ole siksi pitänyt kiirettä suihkuseinän kanssa. Pesukone ei esimerkiksi kastu eikä wc-istuinkaan. Jonkilainen seinämä olisi varmasti pitkässä juoksussa hyvä, mutta en halua perinteistä mallia, enkä sellaista joka tekisi tilasta vähemmän avaran. Pari suunnitelmaa olen hahmotellut mutta en ole tehnyt vielä päätöksiä kumpaa niistä lähden toteuttamaan. 🙂 Vaihtoehtoja ovat joko sisustuksellinen versio tai todella huomaamaton malli.

 7. Valoisa kylppäri ja ihana tuo peili.
  Meillä ollut sadevesisuihku yli 10v ja ilm.löytyy sinultakin?
  Vie suihkuttelun aivan eri sfääreihin kuin normisuihku.
  En ikinä luopuisi siitä:)
  Oltiin hotellissa ja siellä oli normisuihku,tuli koti-ikävä:)

  1. Nanna: kiitos sinulle! ❤️ sadevesisuihku löytyy ja on tosiaankin huippu. Minäkään en sitä pois vaihtaisi, veden pehmeys ja mukavuus on ihan eri asteella kuin tavissuihkussa. 🙂

 8. Missä teillä säilytetään likapyykkiä? Omituisia nuo nykyiset korkeat kylppärinkaapit. Itsekin juuri tein kylppäriremontin ja oli pakko säästää vanha likapyykkikaappi, kun kohtuuhintaisia oli vaan noita liian litteitä ja kapoisia.

  1. Q: en halunnut isoa pyykkikaappia, sillä koen että se ei palvele tarpeeksi jotta haluaisin tinkiä visuaalisuudesta. Meillä on jo vuosia ollut likapyykki valkoisessa erillisessä pyykkikorissa ja melkolailla joka toinen päivä se on tyhjillään. Pyykkikori on ulkoisesti kivan näköinen ja saan sen saunan puolelle jemmaan jos esim kylään tulee työprojektiin liittyviä tuntemattomampia ihmisiä. Tämänkään takia en halunnut varata tilaa pyykkikaapille. ?

 9. Hölmö kysymys, mutta miten laatoista saatiin umpeen siististi nuo reiät, jotka paljastuivat peilin takaa?

  1. Laura: reiät tilkittiin umpeen mattavalkoisella silikonilla. Tähän oli remppamiehellä jokin oma niksi, jotta lopputulos saatiin mahdollisimman huomaamattomaksi. Myös wc-paperitelineen vieressä on yksi tälläinen paikattu reikä, jota ei huomaa jos ei ennakkoon tiedä mitä katsoa. Vanha teline oli huonossa kohdassa ja uusi on kiinni yhdellä ruuvilla, joten siksi jäi paikattavaksi yksi reikä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *