Uusi innovatiivinen WC-istuin – Gustavsberg Nautic 1500

Kaupallinen yhteistyö: Gustavsberg

Gustavsbergin älykkäillä ominaisuuksilla varustettu uusi Nautic-mallisto on muotoilultaan minimalistinen ja tyylikäs. Tykästyin uutuusmalliston Hygienic Flush -toiminnolla varustetun Nautic 1500 WC-istuimen helppoon puhdistettavuuteen, ekologisuuteen sekä linjakkaaseen muotoiluun. Kylpyhuoneremonttimme viimeisenä muttei vähäisimpänä loppusilauksena esittelen teille meidän uuden upean WC-istuimen!

Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi

Ympäristöystävällinen ja ekologinen

Gustavsbergin nerokkailla ja innovatiivisilla toiminnoilla varustetut Nautic-malliston tuotteet on ympäristö-, laatu- ja energiastandardoitu veden ja energian säästämiseksi ja ne täyttävät kaikki alan ympäristövaatimukset.

Nautic-malliston konseptin sydän ”smart inside” tarkoittaa, että tuotteet voidaan päivittää ja mukauttaa vastaamaan myös tulevaisuuden vaatimuksia.

Gustavsberg-tuoteperheen uusin jäsen Nautic-sarja täyttää kaikki pitkän elinkaaren vaatimukset koskien laatua, ajatonta muotoilua, toiminnallisuutta, materiaaleja, pakkausten kierrätettävyyttä, veden- ja energiansäästöä sekä esteettömyyttä.

Tutustu Nautic-malliston tuotteisiin ja toiminnallisuuksiin täällä: ➤ gustavsberg.com/nautic-mallisto

Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi
Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi

Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuimen huuhtelu pyörittää vettä kuin hurrikaani, mutta täysin ilman roiskeita.

Hygienic Flush teknologia

Piilolukolla varustetun linjakkaan Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuimen innovatiivinen Hygienic Flush -toiminto helpottaa puhtaanapitoa ja vähentää tarvetta käyttää voimakkaita puhdistusaineita. Tämä oli muotoilun ohella yksi itselleni tärkeimpiä valintakriteerejä uuden WC-istuimen hankinnassa, sillä pyrin välttelemään vesistölle haitallisten kemikaalien ja puhdistustuotteiden käyttöä.

Hygieenisestä, kestävästä ja tiheästi sintratusta saniteettiposliinista valmistetun Nautic WC-istuimen silmiä hivelevän sileälinjaisen ja minimalistisen muotoilun sekä avoimen lasitetun huuhtelureunan ansiosta lika ei pääse tarttumaan ja pinttymään läheskään samalla tavalla kuin edeltäjässään, jossa oli mutkaa, syvännettä ja koloa siellä ja täällä.

Nautic 1500 WC-istuimen puhdistaminen on uskomattoman helppoa ja ennen kaikkea nopeaa. Harjalla ei tarvitse hangata ja nopea pyöräytys luontoystävällisen yleispesuaineen kanssa riittää puhdistamaan pinnat perusteellisesti.

Lue lisää Nautic 1500 WC-istuimen nerokkaista ominaisuuksista: ➤ gustavsberg.com/nautic-1500

Vanhan WC-istuimen irrotus kesti alle 5 minuuttia.

Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi

Jännän näköinen tuo seinusta ilman pyttyä.

Vanhan WC-istuimen irrotus

WC-istuimen vaihtaminen sujui putkimieheltä vauhdikkaasti ja vaivattomasti. Nykyisin suositaan liimakiinnitystä, mutta joissakin vanhemmissa taloissa WC-istuin saattaa olla kiinnitetty lattiaan myös ruuveilla. Nautic 1500 voidaan kiinnittää sekä ruuvein että liimalla, joten siksikin se on erinomainen valinta kaikille kylpy- ja WC-tiloja remontoiville saneeraajille.

Meidän tapauksessa vanhaa pyttyä ei oltu kiinnitetty ruuvein ja sen irrotus kesti alle 5 minuuttia. Tuloveden sulkemisen jälkeen putkimies leikkasi mattoveitsellä vanhan pytyn saumasilikonin ja kiinnitysliiman, jonka jälkeen pytty irtosi lattiasta helposti.

WC-istuimen irrotuksessa on aina oltava varovainen, jottei lattialaatat pääse lohkeamaan. Irrotus tulee tehdä aina ammattilaisen toimesta ja hallitusti kevyellä keinuvalla heiluriliikkeellä avustaen, jonka jälkeen WC-istuin nostetaan pois poistoputken suuaukon päältä.

Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi
Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi
Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi

Uuden WC-istuimen asennus

Remontoidessa harvoin säästyy ylläreiltä, mutta tällä kertaa kaikki sujui mallikkaasti ja lattiakin säilyi ehjänä. Ihme vielä sekin että 20 vuotta vanhat laattasaumat ja poistoputken ympärys WC-istuimen alla olivat kuin uudet eikä niitä tarvinnut alkaa paikkaamaan tai jynssäämään puhtaaksi.

Poistotoimenpiteen jälkeen lattia ja poistoputken ympärys tulee puhdistaa ja kuivata huolella. Uuden asennus tapahtuu merkitsemällä wc-istuimen etureunaan ja lattiaan ensin keskiviivat tussilla. Tämä helpottaa asennusta ja toimii apuna kohdistamisessa. Seuraavaksi pursotetaan kiinnitykseen soveltuvaa liimaa uuden WC-istuimen pohjaan ja sen jälkeen istuin nostetaan paikalleen niin, että kohdistusviivat ja poistoputken suu asettuvat kohdilleen.

Lopuksi asennus viimeistellään saumasilikonilla ja 24 tunnin kuluttua uusi Wc-istuin on käyttövalmis. Tuo vuorokauden varoaika takaa sen, ettei pytty pääse vahingossakaan liikahtamaan milliäkään ja pysyy lujasti kiinni alustassaan ainakin seuraavat 20 vuotta. 🙂

Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi
Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi

Nautic 1500 WC-istuin sopii myös nurkkaan asennettavaksi

Nautic 1500 WC-istuimen pyöristetyn säiliön ja pienten ulkomittojen ansiosta se sopii myös nurkkaan asennettavaksi ja tähän liittyen minulta on muutama lukija ehtinyt jo kyselemään vinkkejä.

Monissa 1900-luvun alun kerrostaloissa ja toimitiloista asunnoiksi muutetuissa kompakteissa kaupunkikodeissa on säästetty neliöitä WC-tiloista ja kylpyhuoneista, ja tilanpuutteen vuoksi niissä usein on kulmaan asennettu WC-istuin. Gustavsberg Nautic 1500 soveltuu loistavasti kulma-asennukseen.

WC-istuimeen on yhdistettävissä useita erilaisia istuinkansia. Värivaihtoehtoja on kaksi, musta ja valkoinen, ja Nautic 1500 voidaan varustaa myös Care-sarjan liikkumista helpottavilla erikoisistuinkansilla ja -käsinojilla.

Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi

Yhtenäinen jalka ja siivoamisen helppous

Gustavsbergin Nautic 1500 WC-istuimen jalka on kooltaan sopivan suuri peittääkseen vanhan pytyn jäljet. Yhtenäinen ja ehyt jalka ja sen ympäristö on myös helppo pitää puhtaana ja edeltäjäänsä verrattuna arvostan tätä ominaisuutta suuresti.

Kylpyhuoneen imurointi ja siivous on huomattavasti vaivattomampaa, eikä enää tarvitse erikseen rätillä tai harjalla kurotella ja hinkata wc-istuimen putkiston avoimia aukkoja ja likaantuneita laattasaumoja.

Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi
Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi

Hiljainen ja miellyttävä

Uusi ja uljas Nautic 1500 WC-istuin on erittäin hiljainen ja etenkin yöaikaan eron vanhaan huomaa. Huuhteluäänet eivät enää kuulu edes olohuoneeseen, joka sijaitsee kylpyhuoneen vieressä. Tästä olen ehkä eniten onnellinen. 🙂

WC-istuimen kuoren alla on kondensoimaton vesisäiliö ja vakiona löytyy 4/2 litran Duo-huuhtelu pieneen ja isoon tarpeeseen. Säädettävä R1/2 vesiliitäntä antaa joustavuutta asennukseen, mikä oli mahtava juttu, sillä vanha pytty oli asennettu hieman väärin veden tuloputken sijaintiin nähden. Putkimies korjasi asian ja nyt on vesiliitännät tehty vimpan päälle kaikkien tämän päivän standardien ja pykälien mukaisesti.

Gustavsberg Nautic 1500 WC-istuin kokemuksia ja asentaminen Kylpyhuoneremontti Omakotivalkoinen sisustusblogi

Gustavsberg Nautic – Tyylikäs valinta!

Gustavsbergin Nautic-mallisto on kaikkien aikojen kestävin ja inspiroivin kylpyhuonesarja ja se sisältää kaikki kylpyhuoneessa tarvittavat osat hanoista wc-istuimiin.

Nautic-sarjan tuotteilla varusteltu kylpyhuone on harmoninen, toimiva, tyylikäs ja raikas. Tutustu sinäkin tuotevalikoimaan ja päivitä kylpyhuoneesi vesikalusteet vastaamaan tämän päivän vaatimuksia!

gustavsberg.com/nautic-mallisto

Gustavsberg Nautic – ekologinen, turvallinen, hygieninen ja tyylikäs valinta!


Seuraa myös Instagramissa 

8 kommenttia “Uusi innovatiivinen WC-istuin – Gustavsberg Nautic 1500

  1. Hanna: Ovat oikeita ja pärjäävät oikein hyvin, vaikka tila on ikkunaton. Kaikki kasvit ovat olleet helmikuusta asti paikoillaan ja ovat kasvaneetkin mukavasti. Kylpyhuoneen kosteus saa ne viihtymään ja valaistus riittää selvästikin simuloimaan aurinkoa, koska kasvit rehottavat. 🙂

 1. Miksi vaihtaa toimiva pytty… epäekologista tuhlausta. Hiljainen joo… kuka muutenkaan vetää vessan yöllä jos ei ole aivan pakko.

  1. Nipsu: 20-vuotta vanha WC-istuin oli rikki, siksi vaihdos. Vanha pytty korjattiin jo kertaalleen vaihtamalla pumppu mutta ikävä kyllä vika oli rakenteellinen ja vesi tihkui säiliön ja istuinosan välistä. Ja mitä tulee yöllisiin vessakäynteihin niin näin kesähelteillä on pakko juoda vettä sen verran reippaasti että vessassa pitää välillä öisinkin asioida. Ja kuka käy vessassa muutenkaan ilman syytä, eiköhän siihen ole aina tarve jos vessassa asioi ja pytyn vetää – oli yö tai päivä. Voit vetää närkästymisesi takaisin siis, sillä syy vaihtoon on validi. 🙂

 2. Kylläpä näyttää kauniilta ja raikkaalta ?. Itse haluaisin seuraavaksi sellaisen vessanistuimen, mikä on irti lattiasta, lattian puhdistaminen helpottuu ja on jotenkin näppärän näköinen. Onkohan niin, että sitä ei voi jälkikäteen asentaa, putkityöt tulee mieleen ?.? Tai ainakin sen asennus voi olla työläämpää ja kalliimpaa myöhemmin. Ja Nipsulle. Kyllä minä vedän pöntön jokaisen käynnin jälkeen. On ikävä seuraavalla mennä, jos aiemman kävijän sotkut pöntössä.

  1. Eve: seinälle asennettavan wc-istuimen voi asentaa, mutta vaatii muutostöitä. Asunto-osakeyhtiössä tähän tarvitaan luvat ja taloyhtiön valitsema valvoja. Poistoputkea pitää siirtää ja seinämateriaalista riippuen on mahdollista ettei se onnistu. Joissain tapauksissa lattialla olevaa poistoputkea voidaan jatkaa, ja jatkamisen yhteydessä rakennetaan uudelle istuimelle kehys jonka sisällä putki kulkee piilosss ja johon uusi wc-istuin kiinnitetään. Meillä tämä ei ollut mahdollista.

 3. Niin arvelin, että muutostöitä varmasti teettäisi ja kalliiksihan se tulee, sikäli kun tosiaan kaikilta osin on edes mahdollista. Niinkuin jo aiemmin mainitsin, kaunis ja raikas on uusi kylpyhuoneesi ?

  1. Eve: Meillä tosiaan laatat ovat kaikki alkuperäiset ja senkään vuoksi ei olisi ollut oikeastaan järkeä lähteä anomaan lupia seinäpytyn kiinnitystä varten. Lisäksi pyttyä varten olisi pitänyt rakentaa erillinen kuutio johon se olisi putkistoineen kiinnitetty ja pytty olisi ollut vielä enemmän korostunut tuossa tilassa. Olen todella tyytyväinen tähän minimalistiseen malliin jossa yhtenäinen jalka ilman kolosia. On tyylikäs ja hienovaraisempi kuin edeltäjä ja tosi kauniisti istuu osaksi kylpyhuoneen ilmeeseen. Tykkään myös siitä että Nautic wc-istuimen napit ovat teräksiset ja hieman ylellisemmät kuin edeltäjän valkoiset muovipainikkeet. Sopii uusi pytty paremmin suihkun ja hanan ja muiden kalusteiden kanssa. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *