Pullojukka – Lahja vihersisustuksesta innostuneelle miehelle

Mies on innostunut vihersisustamisesta ja hankkinut muutamia pieniä helppohoitoisia kasveja, kuten peikonlehden ja rönsyliljan. Hän kaipasi olohuoneeseensa hieman isompaa kasvia ja tänään erään sisustusprojektin tiimoilta Plantagenissa piipahtaessani ostin hänelle pullojukan ja muovipinnoitetun punoskorin, jonne sen sujautin. Illalla vien tämän kasvin mukanani hänelle ja toivon että hän ilahtuu. 🙂

Pullojukka - Helppohoitoinen viherkasvi miehen kotiin

Erittäin helppohoitoinen viherkasvi aloittelijalle

Pullojukka on erittäin helppohoitoinen huonekasvi, joka sopii myös aloittelijan hoidettavaksi. Pullojukka on varsin rennosti elämäänsä asennoituva kasvi, jonka multa saa kuivahtaa kastelukertojen välissä. Ainut mikä pitää muistaa on se, että kasteltaessa vesi on kaadettava multaan, ei koskaan varren päälle.

Kesällä pullojukkaa kastellaan vain joka kolmas viikko ja talvellakin vain sen verran, etteivät lehdet ala lakastua. Puolivarjoinen paikka on sille paras ja suoraa auringonpaistetta kannattaa välttää sijoituspaikkaa miettiessä.

Pullojukka - Helppohoitoinen viherkasvi miehen kotiin

Pullojukka kestää myös pikkupakkasta

Pullojukkaa moni luulee palmuksi, jota se ei kuitenkaan ole. Luonnonvaraisena pullojukka voi kasvaa jopa 9 metriä korkeaksi puuksi, mutta ruukussa se kasvaa yleensä enintään kaksimetriseksi. Pullojukka on luonnostaan sisukas viherkasvi ja selviää hengissä hövelimmässäkin hoidossa. Jopa pakkastakin se kestää muutamia asteita, vaikkakin oma kokemukseni vuosia sitten on se, että jo nollan tuntumassa vesivarastona toimiva paksu puunrunko alkaa kohmettua ja kärsiä. Siispä pullojukan paikka on meillä pohjolassa vain sisätiloissa. 🙂

Leppoisaa lauantaita kaikilla!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *