Hyvän parisuhteen aakkoset – Asiaa rakkaudesta

Hyvä parisuhde tarkoittaa ihmisille erilaisia asioita. Tässä postauksessa kerron omista ajatuksistani asiaan liittyen ja painotan jo heti alkuun, että kyseessä on henkilökohtaiset mielipiteeni ja ajatukseni. Näitä luonnollisesti peilaan omiin tarpeisiini ja tunteisiini. Tässä minun ajatuksiani, joita hyvän parisuhteen aakkoset pitävät sisällään…

5 väriä somehaaste punainen valkoinen musta sisustus

Hyvä parisuhde on hyväksyvä

Minulle hyvä parisuhde merkitsee ennen kaikkea sitä, että saan olla oma itseni ja juuri sellainen kuin aidosti olen – epätäydellisyyksineen kaikkineen. Minun ei tarvitse hävetä olemustani tai varoa sanojani, ei pelätä että toinen haluaisi muovata minusta jotakin muuta kuin olen. Hyvään parisuhteeseen kuuluu vetovoimaa ja keskinäistä vahvaa kipinöintiä, jota ylläpidetään tarkoituksellisesti yhteistä aikaa järjestämällä.

Parisuhde on tottakai myös kompromisseja, muttei koskaan vain toisen osapuolen tekemänä vaan yhteinen sävel löytämällä. Kipinä on itselleni todella tärkeä osa parisuhdetta ja ilman sitä parisuhde on minulle syvää ystävyyttä. Mielestäni kemiaa joko on tai ei ole, enkä itse henkilökohtaisesti koe, että keskinäistä kemiaa voisi järkiajattelun avulla väkisin luoda. Huomioitava toki on se, että kipinä saattaa iskeä viiveelläkin ja monesti se jos mikä on totaalinen yllätys. Pelkkä platoninen ystävyys saattaakin siksi saada syvempiä sävyjä ja muodostua rakkaudelliseksi suhteeksi.

Hyvän parisuhteen aakkoset - Ajatuksia rakkaudesta, halusta ja kumppanuudesta

Hyvän parisuhteen aakkoset

A – Aika: Se muovaa meitä jokaista ja rakentaa ihastumisesta rakkauden.

B – Babe: Hellittelynimi jolla mies minua monesti kutsuu.

C – Charmi: Perinteiset iskurepliikit eivät ole koskaan tehonneet minuun. Mies vei jalat altani charmikkuudellaan, jossa yhdistyi kohteliaisuus, lempeys, pieni flirtti ja huumorintajuisuus.

D – Datenight: Näitä on ollut viime aikoina aivan liian vähän ja siksi olemmekin syksyksi varanneet yhteistä aikaa pienen loman muodossa.

E – Eksistentiaalinen: Rakkaus on minulle olemassa olemisen edellytys. Rakkaus yhdistää, rakkaus eheyttää, rakkaus vahvistaa ja rakkaus elää. Mitä ihmisyydessä edes olisi ilman rakkautta? Ilman parisuhdetta voin elää, mutta ilman rakkautta en.

F – Feng Shui: Kiinalainen oppi liittyy elinympäristöön, mutta koen että myös toimiva parisuhde noudattaa samaa tasapainoa. Elämänkumppanille ominaisten tapojen ymmärtäminen ja hyväksyminen ovat osa tätä tasapainoa ja kun yhdessä on hyvä olla, on itsekseenkin hyvä olla.

Hyvän parisuhteen aakkoset - Ajatuksia rakkaudesta, halusta ja kumppanuudesta

Hyvässä parisuhteessa kukaan ei ole yksin

G – Geenit: Uskon että geeneillä on merkitystä puolison valinnassa. Tieteellisestikin on todistettu että meillä jokaisella on uniikki ominaistuoksu, joka ainakin ennen muinoin vaikutti sukupuoliviettiin. Joskus olen ajatellut, että tässä on pakko olla jokin kosminen ylivoima joka meitä miehen kanssa on pitänyt yhdessä.

H – Halu: Haluaminen on hyvän parisuhteen koko ydin. Rakastaa voi raivotenkin, mutta halu olla yhdessä, halu ymmärtää, halu rakastaa ja halu jakaa elämä toisen kanssa ovat juurikin se koossa pitävä liima kahden ihmisen välissä.

I – Ilo: On ilo saada olla puolet meistä ja tuntea se hersyvä ilontunne kun saa käpertyä rakkaan kainaloon tai nauraa yhdessä jollekin hupsulle asialle.

J – Jakaminen: Itsestään pitää osata jakaa pala myös sille kumppanille. Pitää osata olla avoin ja antaa toiselle pääsy sekä sydämeen että mieleen. Kukaan ei ole ajatustenlukija ja sulkeutuneisuus myrkyttää parhaimmankin parisuhteen. Jaettu ilo tuplaantuu ja jaettu suru puolittuu. Hyvässä parisuhteessa kukaan ei ole yksin.

K – Kiitos: Pieni sana mutta suuri merkitys. Toisen huomioiminen kuuluu jokaiseen ihmissuhteeseen ja parisuhteessa sen vaikutus korostuu. Kaikesta ei tarvitse kokoaikaa olla kiittelemässä tietenkään, mutta monesti pitkässä suhteessa arkiset huomionosoitukset arkipäiväistyvät eikä niitä aina huomaa. Kiittäminen siitä että toinen on pyytämättä keittänyt kahvit valmiiksi, tai voidellut sinullekin aamupalaleivän, tekee hyvää molempiin suuntiin. 🙂

Ystävänpäivä blogiarvonta YOZEN punaiset tulppaanit suolasaippua

Lempeys ei tarvitse sanoja

L – Lempeys: Silloin kun itsellä on ollut huono päivä, on lempeys kaikki mitä tarvitaan. Aina ei tarvita lohduttavia sanoja tai tsemppaavia neuvoja, joskus riittää ihan vaan halaus tai olkapää, jota vasten painautua sanaakaan sanomatta.

M – Mustasukkaisuus: Tämä ei sinällään kuulu hyvään parisuhteeseen, mutta sen taustalla piilevät tuntemukset ovat osa sitä suurta tunteiden kirjoa, jota rakkaudeksikin kutsutaan. Mustasukkaisuus johtuu aina menettämisen pelosta ja menettämisen pelkoon vaikuttaa tuntijan itsetunto sekä vallitsevat tilanteet. Oma havaintoni on ettei luottamus ole lainkaan niin suuressa roolissa kuin voisi kuvitella. Hyvässä parisuhteessa mustasukkaisuutta ei tarvitse tuntea, sillä kumpikin ymmärtää ettei ketään voi omistaa ja koko parisuhde perustuu tahtoon – haluun olla yhdessä ja rakastaa toista loukkaamatta.

N – Naiseus: Omassa hyvässä parisuhteessani haluan tuntea olevani nainen. Minulle naiseus on voimaa ja herkkyyttä samassa paketissa ja haluan että minua arvostetaan sekä ihmisenä että naisena.

O – Onnellisuus: Parisuhteessa onnellisuus on hyvin pitkälti tyytyväisyyttä. Oikeastaan se on sitä kaikissa elämän osa-alueissa kun tarkemmin miettii. Ihminen on onnellisimmillaan niissä hetkissä joissa on hyvä olla. Onnellisuus ei vaadi ihmeitä, ei ruusupuskia, ei ylistyssanoja eikä muutakaan normaalista poikkeavaa. Onni piilee tavallisissa hetkissä ja asioissa.

Hyvän parisuhteen aakkoset - Ajatuksia rakkaudesta, halusta ja kumppanuudesta

Kaikista vahvin on rakkaus

P – Panostaminen: Parisuhteeseen panostaminen tarkoittaa minulle yhteisen ajan järjestämistä ja niitä yhteisiä hetkiä, jolloin keskitymme vain toisiimme ja yhteiseen tekemiseen. Näitä hetkiä toivoisin olevan enemmän, sillä kesä on ollut kiireistä aikaa.

Q – Tähän en muuta keksi kuin Queen. Ihana tuntea joskus olevansa kuin kuningatar ja mies on tässä hommassa varsin taidokas. 🙂

R – Rakkaus: Kaikista vahvin… se on rakkaus! ❤︎

S – Seksuaalisuus: Hyvässä parisuhteessa ollaan samalla aaltopituudella ja toinen on kuin aarrekartta johon on ilo tutustua ja jota on nautinto tutkia. Minulle yhteinen kemia on tärkeää ja kemia syntyy luottamuksesta, uskalluksesta ja avoimuudesta. Parhaimmillaan seksuaalisuus nousee henkiselle tasolle, silloin ei enää erota mikä on sinun ja mikä minun.

T – Taistelupari: Me vastaan muut – olemmehan me tiimi, joka väsymättä taistelee yhdessä käsi kädessä elämän ja arjen suruja ja murheita vastaan.

U – Usko: Pitkässä parisuhteessa usko joutuu monta kertaa koetukselle ja tahto yhteisestä elämästä täytyy etsiä uudelleen.

V – Vapaus: Parisuhde on kahden kauppaa ja hyvässä parisuhteessa ei ole tarpeen kahlita toista millään tavalla. Vapaus, luottamus, usko, halu ja avoimuus kulkevat kaikki käsikkäin ja luovat vahvan pohjan parisuhteelle.

Hyvän parisuhteen aakkoset - Ajatuksia rakkaudesta, halusta ja kumppanuudesta

Rakkaus on vahvaa ja syvää

Koen että minulla on ollut todella paljon onnea rakkauselämässäni, sillä olen saanut kokea suuria rakkaudentunteita. Rakastuminen itsessään on ihanaa, vaikka samaan aikaan se myös pistää koko elämän aivan sekaisin ja suhteen alkuvaiheen epätietoisuus ja odotus on suorastaan raastavaa.

Itse ajattelen että ensimmäisenä tunneskaalassa on ihastuminen ja rakkaudeksi se kehittyy omia aikojaan – joskus nopeasti ja joskus hitaammin. Kuulun siihen porukkaan, joilla ihastuminen ja rakastuminen vievät mm. ruokahalun kokonaan ja mahassa on kirjaimellisesti perhosia. Romanttisessa mielessä olen saanut kokea sellaisia tunteita, jotka soisin jokaisen kokevan. ❤︎ Hyvän parisuhteen aakkoset ovat perustarpeiden ja tunteiden summa – Rakkaus on elämän suola!

Ihanaa alkanutta elokuuta kaikille!

Lue myös: ➤ Lapsettomuus ja äitiys – Tarina siitä miten minusta tuli äiti2 kommenttia “Hyvän parisuhteen aakkoset – Asiaa rakkaudesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *