Coffee Table Books – Sohvapöytäkirjat

Coffee Table Books on vapaasti suomennettuna sohvapöytäkirja. Kuulostaa suomalaisen korvaan kieltämättä hassulta termiltä. Termillä tarkoitetaan keski- tai suurikokoista kovakantista kirjaa, jonka tehtävä on toimia sisustusesineenä ja näyttää siltä että se on aivan ohimennen vain jätetty sohvapöydälle tai muulle tasolle lojumaan. Sohvapöytäkirjalla on luomastaan mielikuvasta huolimatta tarkasti määritelty funktio, josta rentous on kaukana…

Coffee Table Books sohvapöytäkirja tuo rentoutta, kodikkuutta ja nyansseja sisustukseen
Coffee Table Books -Vinkit  Sohvapöytäkirjojen käyttöön
Coffee Table Books sohvapöytäkirja tuo rentoutta, kodikkuutta ja nyansseja sisustukseen

Coffee Table Books tuo nyansseja sisustukseen

Kodin tasoille sujaulteltujen sohvapöytäkirjojen avulla sisustukseen tuodaan rentoutta ja kodikkuutta. Kirjoilla voidaan kerrostaa sisustusta ja esitellä erilaisia muotoja ja nyansseja, kun kirjojen päälle asetellaan maljakoita ja muuta sisustusesineistöä. Kaikista kaunein kombinaatio syntyy, kun kantti kertaa kantti muotoisten kirjojen rinnalle valikoidaan pyöreitä, kaarevia ja epäsymmetrisiä esineitä.

Coffee Table Books -kirjat ovat loistava keino tuoda tasapainoa suurten kalusteiden ja pienikokoisten esineiden, kuten tuoksukynttilöiden, välille. Kirjoihin yhdistettynä yksittäiset pienet koristetavarat eivät seilaa pöydillä yksinään, vaan visuaalisesti miellyttävämmissä rykelmissä.

Kokonaiset kokoelmat näkyville kirjahyllyn sijaan tasoille
Näin hyödynnät sohvapöytäkirjoja sisustuksessa

Kirjoilla luodaan mielikuvia kodin asukkaista

Erilaiset kirjapinot ja -kokoelmat ovatkin nyt trenditietoisen kodissa esillä. Näytteille valikoidaan kirjoja, joiden sävymaailma sopii muuhun sisustukseen. Kirjoilla luodaan myös mielikuvia kodin asukkaista esille poimittujen kirjavalintojen perusteella – onko ihminen kulturelli, muotitietoinen, filosofinen, sivistynyt ja niin edelleen.

Kirjan ulkonäkö on monesti tärkeämpi kuin sen sisältö ja sohvapöytäkirjaksi valikoituu yleensä omastakin kirjakokoelmastani tuttuja teoksia, kuten muotitalojen kuvakirjoja sekä Tom Fordin kangaspäällysteisellä kotelolla varustettu kirja. Coffee Table Books -kirjojen ydinfunktio on olla näyttävä, saada aikaan ihastelua ja innostaa vieraat keskusteluun ilman että kirjaa edes avataan. Eikö olekin ihanan pinnallista? 🙂

Näin hyödynnät sohvapöytäkirjoja sisustuksessa
Kokonaiset kirjakokoelmat näkyville kirjahyllyn sijaan tasoille
Coffee Table Books -Vinkit  Sohvapöytäkirjojen käyttöön

Kokonaiset kokoelmat näkyville kirjahyllyn sijaan tasoille

Coffee Table Books -sohvapöytäkirjoja voidaan hyödyntää sisustuksessa myös laajemmin. Kokonaiset kokoelmat voidaan asetella näkyville perinteisen kirjahyllyn sijaan tasoille, kuten minä olen nyt tehnyt. Sävysävyyn somissa riveissä nököttävät kirjat toimivat sisustusesineiden korvikkeena ja sopivat olohuoneen lisäksi myös makuuhuoneen puolelle.

Kirjarivistön asetteluun paneudutaan hartaudella. Rivistö saattaa näyttää satunnaisesti asetellulta, mutta todellisuudessa kirjojen koko ja väritys vaikuttavat siihen, missä järjestyksessä kirjat ovat. Minultakin meni melkein tunti, että sain kirjat olohuoneen tasolle omaa silmääni miellyttävään rennon epäsymmetriseen riviin. Jokunen sanoisi, että se oli hukkaan heitettyä aikaa, enkä todellakaan sitä voi kiistää – paremminkin olisin voinut ajankäyttöäni kohdistaa. 😀

Olen minimoinut koriste-esineet kodistani ja koristelen kotini käyttöesineillä koristeiden sijaan. Tällä tavoin luon tasapainoa minimalistisen asenteen ja himosisustajan mielenmaiseman välille. Kasvit, kukkakimput, kirjat ja kynttilät ovat sisustuksessa merkittävässä roolissa tavanomaisten koristeiden puuttuessa kodistani kokonaan.

Satojen kauniiden sohvapöytäkirjojen kokoelma löytyy valmiiksi kategorisoituna Adlibrikselta* ja suurin osa minunkin kirjoistani on sieltä.

Inspiroivaa päivää kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin

Lue myös: ➤ Lukutoukan tunnustuksia – Ajatuksia kirjallisuudesta ja luovuudesta


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *