Pieni positiivinen ajatus – Henkisen hyvinvoinnin tärkeys

Elämässä ei voi koskaan olla liikaa positiivisia ajatuksia tai iloisia asioita. Siksi ostin itselleni muistikirjan, jonne joka ilta kirjoitan yhden positiivisen ajatuksen, tunteen tai tapahtuman talteen. Vuoden kuluttua kasassa on 365 hyvää mieltä tuovaa asiaa, joita muistella. Aloitin syyskuun ensimmäinen päivä ja kertyneenä on jo viiden päivän positiiviset ajatukset, jotka eivät ole millään tavoin suuria tai mullistavia, vaan muulla tavoin tärkeintä havaintoja päivien kulusta.

Pieni positiivinen ajatus ja päiväkirja pelkästään positiivista asioista, tapahtumista ja tunteista - Omakotivalkoinen arjen vinkit

Pienet positiiviset asiat kertaantuvat havainnoimalla

Positiivinen asenne elämään on osalla persoonallisuuden piirre ja toisilla opittu tapa pyrkiä näkemään elämässä aina jotakin hyvää. Yleinen sanonta siitä ettei pessimisti koskaan pettyisi ei todellakaan pidä paikkaansa. Syvällä sisimmässä meistä jokainen toivoo elämältään onnistumisia, iloa sekä hyvyyttä ja pettymys tuntuu kurjalta aina, vaikka kuinka etukäteen siihen varautuisi.

Olen huomannut että melankoliaan ja alakuloon on harmittavan helppo vaipua ja iloa on paljon vaikeampi kantaa mukana kuin murheita. Sen vuoksi ryhdyin kirjaamaan nyt ylös perinteisten päiväkirjakuulumisteni sijaan pelkästään positiivisia fiiliksiä, eikä haittaa vaikka päivän ainoa iloinen asia olisi niinkin pieni kuin auringonpaiste. Jokainen positiivinen tunnetila ja ajatus kertaantuu ruokkien itseään ja uskon että konkretisoimalla näitä pikkuruisia positiivisia asioita kirjoitetuiksi lauseiksi, tarraavat ne kovemmin kiinni ja iskostuvat paremmin mieleen. 🙂

Pieni positiivinen ajatus ja päiväkirja pelkästään positiivista asioista, tapahtumista ja tunteista - Omakotivalkoinen arjen vinkit

Positiivista asennetta voi opetella pienin teoin

Positiivista asennetta voi opetella pienin teoin ja askelin, siinä missä kehopositiivista itsehyväksyntää ja muitakin myönteisiä ajatusmalleja. Olen itse perusluonteeltani positiivinen ihminen, mutta viime aikojen varsin masentava elämänmeno, rajoitustoimien vaikutukset ja itselleni todella tärkeäksi henkiseksi voimavaraksi kasvaneen ja kovasti odottamani Habitare-messutapahtuman peruuntuminen ovat hiljalleen syöneet elämäniloani. Päivä päivältä on ollut vaikeampi löytää arkisia ilonaiheita ja heräsin huomaamaan tämän onneksi ehkä ajoissa.

Toiveikkuus on positiivisuuden pohja ja siitä ammennan nyt voimaa. Toivon että syksyn edetessä valoa alkaa näkyä tunnelin päässä ja voisimme perheen ja ystävien kesken tehdä viikonloppusuunnitelmia. En kaipaa lomamatkoja ulkomaille vaan sellaisia asioita, jotka ennen olivat tuikitavallisia. Haluan viettää viikonlopun kylpylässä, käydä jammailemassa konsertissa, kipaista laulamassa karaokea ihanien ystävieni kanssa ja nauttia Helsingin yöelämästä kiireettömästi kelloa katsomatta. Kaipaan niitä hetkiä kun elämässä oli vapautta ja realistisena toivon että ehkäpä jo ensi vuonna kaikki tuo olisi mahdollista… ❤︎

Pieni positiivinen ajatus ja päiväkirja pelkästään positiivista asioista, tapahtumista ja tunteista - Omakotivalkoinen arjen vinkit

Näissä ajatuksissa toivottelen kaikille sylikaupalla positiivisia fiiliksiä ja ihanaa alkanutta uutta viikkoa! Huomenna heti aamusta on luvassa mielenkiintoisia uutisia ja uutuuksia, joten muistakaahan olkaahan kuulolla! 🙂4 kommenttia “Pieni positiivinen ajatus – Henkisen hyvinvoinnin tärkeys

 1. Viime aikojen masentava elämänmeno ? Mitä tarkoitat ? Kenellä on masentava elämänmeno? Habitaren peruminen harmittaa.Hmm.Kannattaa miettiä,miten paljon ihmisillä on sairautta,työttömyyttä,alkoholiongelmia,ihmissuhdeongelmia ym.ym.Rajoituksista huolimatta saa edelleen iloita,hoitaa terveyttä,viettää perheen kanssa aikaa,ulkoilla,harrastaa liikuntaa ym.ym.Nyt oikeasti positiiviset ajatukset esiin ja valitus pois.Iloitaan niistä,mitä on,eikä surra niitä mitä ei ole🙂

  1. Pilvi: Olemme tytön kanssa viettäneet tämän 1,5 vuotta aikalailla omissa oloissamme ja harrastustoimintakin on ollut tauolla. Kyllähän tuollainen vaikuttaa psyykeeseen kun ei ole mitään odotettavaa tai peruspäivistä poikkeavaa tekemistä ja jokainen päivä toistuu samanlaisena kuukaudesta toiseen. Myös läheisteni hyvinvointi, työttömyys ja taloushuolet painavat tietysti mieltä ja paljon on sellaistakin murhetta, jota en blogissa julkisesti halua tai edes voi kertoa.

   Onhan meillä oikein ihaniakin hetkiä tytön kanssa, mutta kyllä tässä kaivataan jo molemmat myös jotakin muuta sisältöä elämään. Kesällä haaveiltiin että päästään syksymmällä juhlistamaan venetsialaisia, mutta nekin peruuntuivat viime tinkaan. Tallinnan reissullekaan ei lähdetty, sillä haluan mahdollisuuksien mukaan kunnioittaa annettuja suosituksia. Paljosta olen valmis tinkimään, mutta on ihan ok haluta joskus jotain myös itse ja toivoisin että edes yhtenä päivänä voisin elää ja tehdä asioita kuten ennen – mennä minne haluan kun haluan, lähteä extemporena vaikka sinne Tallinnan vanhaan kaupunkiin seikkailemaan tai laulamaan karaokea hyvän ystäväni kanssa.

   Minusta ei ole lainkaan väärin tuntea pettymystä, tylsyyttä tai ahdistuneisuuttakaan ja tärkeintä on antaa tunteiden tulla ulos jäämättä kuitenkaan vellomaan niihin. Vellomista voi mielestäni jo kutsua valittamiseksi, mutta negativisten tunteiden hyväksymistä ei. Myös epäpositiiviset tunteet kuuluvat osaksi elämää enkä usko että niiden kieltäminen tekisi ihmisestä, tai ainakaan minusta, onnellisempaa. Koen tärkeänä keskittyä positiivisiin asioihin ja muistutella itseä että jokaiseen päivään mahtuu aina myös jotain hyvää, vaikka kuinka olisi mieli maassa ja fiilikset alhaalla. Jokaisen huonon fiiliksen rinnalle haluan poimia positiivisen asian, jotta vaaka pysyy tasapainossa. 🙂

 2. Itse ymmärsin sisällön laajemman kaavan kautta. Ihana ajatus kirjata muistiin jotakin positiivista, hassua, iloista ja oppia havainnoimaan sitä. Kuten tekstin lukemisessakin, napata se positiivinen sanoma. 😉

  Hulvatonta syksyä!

  1. Niiva: Kirjoittaminen ainakin itselläni toimii ja sen on auttanut huomaamaan miten paljon kivoja juttuja päivään mahtuu. 😊 Tänään esimerkiksi sain yhden palvelukilpailutukseen liittyvän asian viimein päätökseen, jota pitkään olen miettinyt mutten ole ”jaksanut” tehdä lopullista päätöstä. Sää oli myös hyvä ja lenkillä askel tuntui kevyeltä. Kevyeltä siis fyysisesti, kun joskus tuntuu että joku vetäisi henkseleistä taaksepäin juostessa ja jalat tuntuvat ”vierailta”, jos tiedät tunteen. 😁 Säin myös mielettömän hyvää sushia tänään, varmaankin parasta koskaan. ❤️

   Ihanaa viikonloppua sinulle ja kiitokset kommentistasi! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *