Vohvelipyyhe – Laudeliina saunaan

Etsin vitivalkoista pellavasta tai pellavasekoitteesta valmistettua laudeliinaa saunaani yli vuoden ja kävin läpi kaikki mahdolliset paikat, kaupat ja valikoimat ilman että tärppäsi. Hätävararatkaisuna ostin Casa Stockmannin vohvelikuvioisen puuvillapyyhkeen* ja se on osoittautunut käytössä täydelliseksi laudeliinaksi. 🙂

Valkoinen sauna, valkoinen kiuas ja vohvelipyyhe laudeliinana - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Valkoinen sauna, valkoinen kiuas ja vohvelipyyhe laudeliinana - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Imukykyinen ja nopeasti kuivuva vohvelipyyhe

Ohut ja erittäin imukykyinen puuvillapyyhe pitää lauteet puhtaina ja tykkään erityisesti siitä, miten tämä iso pyyhe riittää peittämään myös ylälauteen reunapaneelin. Ilmavan vohvelikuvioinnin ansiosta pyyhe kuivaa nopeasti ja on pesun jälkeen jo tunnin päästä kuiva ja taas valmiina käyttöön.

On harmi miten vähän yksivärisiä ohuita valkoisia pyyhkeitä ja oikeita laudeliinoja on saatavana. Muutaman valkoraidallisen onnistuin löytämään, mutta edes kangaskaupoissa ei ollut metritavarana sellaista vitivalkoista pellavaa tai -sekoitetta, joka olisi soveltunut saunaolosuhteisiin. Luonnonvalkoisia ja luonnollisen pellavan sävyisiä oli sitten senkin edestä, mutta ne eivät omaan saunaani sovi.

Valkoinen sauna, valkoinen kiuas ja vohvelipyyhe laudeliinana - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Valkoinen sauna, valkoinen kiuas ja vohvelipyyhe laudeliinana - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Valkoinen sauna, valkoinen kiuas ja harmaa lattia

Valkoinen sauna, valkoinen kiuas ja harmaat laatat sekä kiuaskivet mahdollistavat erittäin monipuolisen värien käytön, poislukien luonnonvalkoiset ja beiget sävyt, eli juuri ne mitä saunatekstiileissä eniten on tarjolla. Valkoisessa ympäristössä kirkkaat värit oikein loistavat ja oma suosikkini vuodesta toiseen on vihreä. Myös sininen, punainen ja keltainen hehkuvat kirkkaana puhtaanvalkoista vasten ja hempeät pastellit vuorostaan tekevät saunasta todella pehmeän ja suloisenkin.

Hamam-pyyhkeet ovat laudeliinoina todella käteviä ja niitä olenkin tähän asti käyttänyt. Saunan lauteilla on tullut istuttua vihreän, harmaan, vaaleanpunaisen ja sinisenkin hamam-pyyhkeen päällä. Laudeliinaksikin soveltuvia hamam-pyyhkeitä etsiskelin tietysti myös valkoisessa värissä, mutta vedin vesiperän. Nyt ei tarvitse enempää etsiä, sillä tuo Casa Stockmannin vohvelipyyhe* on todella mainio ratkaisu ja suoriutuu hommastaan aivan kuten oikeat laudeliinatkin. 🙂

Valkoinen sauna, valkoinen kiuas ja vohvelipyyhe laudeliinana - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Sitten vähän muita kuulumisia… Täällä Helsingissä kuului eilen illalla hieman ennen puolta yötä todella kova pamaus, joka keskeytti Netflixin sarjamaratoonini. Nyt päivällä viimein uutisista selvisi, että ääni oli luultavasti meteorista lähtöisin ja oli kyllä sellainen pamaus ettei tosikaan. Minnehän mahtoi kivenmurikka lentää, vai paloikohan kokonaan poroksi ilmakehässä… Toivottavasti ei tänä iltana tarvitse säikkyä. 😀

Mukavaa iltaa kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin8 kommenttia “Vohvelipyyhe – Laudeliina saunaan

 1. Ihanan raikas sauna. ❤️Minä en jostain kumman syystä kuullut pamausta. Saatoin jo nukkua, kun menin 10 aikaan lapsen viereen makaamaan ja nukahdan siihen. Heräsin kyllä yöllä ja menin omaan sänkyyn, mutta pamaus oli ilmeisesti siinä välissä.

  1. Pitju: Meillä pamaus kuului, mutta johtuu varmaankin siitä että meren yli kantautuu suoraan vähän hiljaisemmatkin äänet aina keskustasta asti. Aikoinaan raikasi Jätkäsaaren konserttikin meille saakka sellaisena basson jumputuksena. 😀 Muutama muukaan tuttava täällä meillä päin ei ollut kuullut mitään, joten rakennukset ovat varmaan toimineet suodattimena siinä välissä. Cirruksessa asuva tuttava sen sijaan oli myös kuullut äänen ja säikähti että auto oli törmännyt jossakin lähistöllä talon seinään.

 2. Hei Miia
  Ihan mielettömän kaunis sauna. Hyvä vinkki myös tuo hamampyyhe laudeliinaksi. Joskus aikaisemmin mainitsit hyväksi hiuspyyhkeeksi ja niin se onkin.
  Mukavaa syksyä!

  1. Raili: Kiitokset sinulle! 🙂 Hamam-pyyhkeet on ihan parhaita, kuivuvat supernopeasti ja niitä mahtuu myös pesemään enemmän kerralla kuin froteisia pyyhkeitä. Hiuksillekin ovat hellävaraisempia ja ystäväni oli ommellut yhdestä isosta pyyhkeestä itselleen kolme hiusturpaania – tämän haluan itsekin tehdä. 🙂 Tunnelmallista syksyn aikaa! ❤︎

 3. Hei, milloin saamme nähdä uudistuneen olohuoneen? En ymmärrä miksi, et julkaissut aiempaan postaukseen kommenttiani, mielestäni se oli ihan asiallinen.

  1. Pia: Edellinen kommenttisi jonka löysin oli Arecapalmu-postauksessa 21.elokuuta. Tätäkö tarkoitat? Sitä uudempia en löytänyt… Olohuoneesta on tulossa postausta loppuviikosta viimeinkin. 🙂

 4. Kaunis ja raikas sauna:) Onko muuten kaikki muut blogit loppuneet?Enää postauksia sinulta ja black/white bloggajalta?Ennenhän niitä oli useita.

  1. Nanna: Kiitokset! Ihana kuulla että sinäkin tykkäät. 🙂

   Koronavuosi on kyntänyt meilläkin ja hiljaisempaa on. Minun tietääkseni vain Checklist on pysyvästi lopettanut ja White & Fresh tuumailee parhaillaan saman asian äärellä. Toivottavasti meidän porukka aktivoituisi pikkuhiljaa nyt jos rajoituksiinkin saadaan helpotuksia ja elämä muuttuu hitusen normaalimmaksi. Jää nähtäväksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *