Steamery Stockholm pyykinpesuneste kokemuksia puolesta ja vastaan

Steamery Stockholm pyykinpesunesteet valmistetaan Ruotsissa ja ennen kuin niistä tuon enempää tiesin, olin jo iskenyt silmäni niiden minimalistiseen pakkaukseen. Vaikutuin kirjopyykille soveltuvan All Colors -pesunesteen* tuotekuvauksen ominaisuuksista ja siitä että pyykistä luvataan puhdasta jo 20°c lämpötilassa. Ilmastoneutraalissa tehtaassa valmistettava nestemäinen pyykinpesuaine on myös biohajoava, entsyymitön, väriaineeton, zeoliiniton sekä fosfaatiton. Halusin ehdottomasti päästä testaamaan Steamery Stockholmin All Colors pesuainetta ja samaan syssyyn päätin kokeilla kolmea muutakin vaihtoehtoa. Tähän mennessä pesukertoja on takana jo useampia koneellisia, kiitos joulusiivouksen aikaansaaman petivaatepyykin ja verhojen pesun…

Steamery Stockholm pyykinpesuneste kokemuksia - Omakotivalkoinen siivousvinkit

Steamery Stockholm All Colors -pyykinpesuneste

Steamery Stockholmin kaiken värillisille pyykeille soveltuva All Colors -pyykinpesuneste* tuoksuu miedosti mirhalta ja ylang-ylangilta. Yllätyin miten paksua tämän nestemäisen pesuaineen koostumus on aikaisempiin verrattuna ja annostelin ensimmäiseen koneelliseen sitä aivan liikaa. Tuoksu oli omaan nenääni hieman liian vahva, koska olen tottunut käyttämään hajusteettomia pesuaineita. Tuoksun osalta tilanne korjaantui kun opin annostelemaan sitä oikein – vain tippa riittää! 🙂

Pyykistä tulee miedon tuoksuista ja pehmeää ilman erillistä huuhteluainetta. Tajunnan räjäyttävän erikoinen tämä ei kuitenkaan ole ja uskon etten toiste tätä osta, vaan palaan käyttämään vanhaa luottokumppaniani Erisanin hajusteetonta pesunestettä. Pisteitä annan 7/10, ei mielestäni yllä hintansa tasolle.

Steamery Stockholm White -pesuaine valkopyykille

White-pyykinpesunainetta* sen sijaan rakastan ja tästä tuli heittämällä uusi suosikkini lakana- ja pyyhepyykille. Steameryn White -pesuaine on kehitetty pitämään valkoiset vaatteet valkoisina ilman valkaisuainetta. Vaniljan ja jasmiinin tuoksuinen pesuaine on säälimätön tahroille ja tehoaa jo 30°C:ssa. Tämän totesin omin silmin, pestessäni kokeellisesti valkoiset likaantuneet pyyhkeeni 60°C sijaan 30-asteessa, nähdäkseni mitä tapahtuu tomaatista tulleille tahroille. Pisteitä 10/10, paras valkaiseva pesuaine jota olen kokeillut!

Steamery Stockholm pyykinpesuneste kokemuksia - Omakotivalkoinen siivousvinkit

Steamery Stockholm Delicate -pyykinpesuaine

Ruusulta ja myskiltä tuoksuva hellävarainen Delicate-pyykinpesuaine* on tarkoitettu erityisesti villan ja silkin pesuun. Sen sisältämä lanoliini hoitaa, ravitsee, suojaa sekä pehmentää villa- ja silkkikuituja luonnonmukaisesti. Tuoksun suhteen olin skeptinen, sillä en pidä ruusun tuoksusta ja pelkäsin että kukkaistuoksu yhdistettynä myskiin on omaan makuuni liian voimakas. Näin ei onneksi kuitenkaan ollut, sillä tuoksu osoittautui olevan erittäin luonnollinen, pehmeä ja kevyt yhdistelmä lämpöä, hyggeä ja puhtautta.

Tavalliset pyykinpesuaineet sisältävät usein luontokuidun proteiineja ja rasvaa pilkkovia entsyymejä, jonka vuoksi ne vahingoittavat villaa ja silkkiä. Steameryn Delicate -pesuaineessa herkille luontokuiduille haitalliset entsyymit on korvattu pinta-aktiivisilla aineilla eli tensideillä. Tensidien teho perustuu siihen, että ne pienentävät veden pintajännitystä ja parantavat siten pesuaineen kykyä irrottaa likaa. Pisteet 9/10, plussaa riittoisuudesta.

Steamery Stockholm pyykinpesuneste kokemuksia - Omakotivalkoinen siivousvinkit

Steamery Stockholm Hypoallergenic hajusteeton pesuaine

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä vuoronsa saa hajusteeton ja herkkäihoisillekin soveltuva allergisoimaton Hypoallergenic-pyykinpesuaine*. Hajusteettomien pesuaineiden kanssa olen tähän mennessä saanut aina pettyä, sillä pesuaine on hajuttomuudestaan huolimatta tuoksunut Erisania lukuunottamatta voimakkaasti kemikaaleilta.

Hypoallergenic on TÄYSIN HAJUTON, siis aivan totaalisen hajuton pesuaine, joka ei edes pullon suusta tuoksu juuri miltään. Pesutulos on silti erinomainen ja pakko on myöntää että tämä syrjäytti nyt ikivanhan luottokumppanini Erisanin kaikilta muilta osin paitsi hinnan ja saatavuuden. Erisania saa kolme pulloa yhden Steameryn hinnalla ja se on kieltämättä itselleni merkittävä asia pesuaineita valitessa. Hinnasta ja saatavuuden rajallisuudesta huolimatta annan tälle uudelle lempparilleni 10/10 pistettä!

Steamery Stockholm pyykinpesuneste kokemuksia - Omakotivalkoinen siivousvinkit

Steamery – Ilmastoneutraalit uuden sukupolven pyykinpesuaineet

Steamery Stockholmin uuden sukupolven ilmastoneutraaleissa olosuhteissa valmistettuja pyykinpesunesteitä on saatavana näiden neljän lisäksi myös pikimustalle pyykille sekä urheiluvaatteille. Bonuksena valikoimaan kuuluu vielä hajuja poistava Odor Control, joka on etenkin lemmikkiperheille sekä eräharrastajille täydellinen ratkaisu vaatteiden ja kodintekstiilien pesuun ja raikastamiseen.

Omani ovat peräisin Stockmannilta, josta löytyy kattava kokoelma Steamery Stockholmin tuotteita. Kurkkaa koko valikoima TÄÄLTÄ* ja bongaa myös silityssuihke sekä Steameryn suositut vaatteidenhuoltolaitteet. Tässä onkin oiva joululahjaidea myös pukin konttiin ihmisille, joille on haasteellinen keksiä hyödyllistä ja kivaa lahjaa. Stockmann.com tarjoaa kaikille tilauksille ilmaisen toimituksen vielä tänään 14.12.2021!

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!

*sisältää kaupallisen linkin

Lue myös: ➤ Pyykkipäivä – Perusrutiinit pyykkihuoltoon!


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *