Valkoiset kirjat – Minimalistin sisustusunelma

Valkoiset kirjat ovat minimalistin sisustusunelma. Pinterestistä olen bongaillut monenlaisia ideoita – osa riisuu kirjoista kansikääreet ja osa tuunaa valkoisesta paperista tai kartongista uudet vanhojen tilalle. Yhteistä on se, että kirjahyllyssä komeilee rivi valkokantisia kirjoja. Itse en ole valmis aivan noin pitkälle menemään ja ostan omakseni vain sellaisia kirjoja, joiden sisältö on aihepiiriltään kiinnostava… väristä viis.

Valkoiset kirjat - Minimalistin sisustusunelma
Valkoiset kirjat - Minimalistin sisustusunelma

Valkoiset kirjat – Minimalistisen sisustuksen näkökulma

Pääasiassa hyödynnän kirjaston antimia ja kirjat ovat vain hetken lainassa ennen palautusta. Olen kokenut tämän sekä kustannustehokkaaksi, ekologiseksi, että minimalistisen sisustuksen näkökulmasta parhaimmaksi ratkaisuksi. Hyvin harvaa kirjaa haluan lukea toistamiseen ja siksikään en halua säilöä kirjoja kaapissa tai sisustusesineinä.

Omaksi olen ostanut muutamia kirjoja ja nekin suurimmalti osin antikvariaateista ja kirppiksiltä. Romaaneja, dekkareita tai chick lit -kirjallisuutta en osta ollenkaan, mutta designista, muotoilusta ja minimalistisesta elämäntavasta kertovia teoksia ostan, sillä kirjaston tarjonta on tällä saralla heikohko.

Parhaimmat ja mielenkiintoisimmat kirjaostokseni säästän ja loput vien kirjaston lahjoitushyllyyn kirjastoreissun yhteydessä. Kirjoja omistan tällä hetkellä vain 4kpl ja ostoslistalla on kymmenisen kirjaa, jotka ostan jos sattuvat jossakin vastaan tulemaan.

Valkoiset kirjat - Minimalistin sisustusunelma
Less and More - The Design Ethos of Dieter Rams teos

Less and More – Intohimona muotoilu ja ihmisen psyyke

Eniten tällä hetkellä haluaisin upottaa aikani kustantamo Gestaltenin julkaisemaan Less and More -teokseen, jossa kerrotaan aikamme merkittävimmästä muotoilijasta Dieter Ramsista ja hänen urastaan mm. Braunin tuotteiden parissa.

Toinen lukulistani kärkisijoilla keikkuva kirja on Kimberly Whiten tietopainotteinen The Shift, jossa paneudutaan ihmismielen sielunmaisemaan ja siihen, miten koko elämän suunta voidaan muuttaa ja psyyke uudelleen ohjelmoida omaksumalla uudenlaisia tapoja ajatella ja suhtautua muihin ihmisiin ja kuolemaan.

Kolmantena haluaisin hyppysiini The White Companyn For the Love of White -sisustuskirjan, joka kokoaa yksin kansien sisälle runsaasti ideoita valkoiseen ja vaaleaan sisustukseen.

Kaikki kolme yllä mainittua kirjaa ovat fyysiseltä olemukseltaan sattumoisin valkoisia kääreidensä alla ja sekös ei minua haittaisi. Jos sisältö vastaa odotuksiani niin ehdottomasti siinä tapauksessa ne säästäisin ja laittaisin nätisti neljän muun kirjani joukkoon.

Tässä tällainen nopea katsaus kirjojen maailmaan ja lukutottumuksiini. 🙂

Ihanaa päivää kaikille!

Lue myös: ➤ Lukutoukan tunnustuksia – Ajatuksia kirjallisuudesta ja luovuudesta


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *