Minimalistinen makuuhuone – Löydä punainen lankasi

Minimalistinen makuuhuone sisältää vain oleellisen, eikä muuta. Oleellisuus on subjektiivista ja sisustajana minulle esimerkiksi viherkasvit ovat merkittävä osa viihtyvyyttä. Vaikka makuuhuoneeni ei sisällä monia kalusteita, tekstiilejä tai tavaroita, on se silti tunnelmallinen. Oman makuuhuoneeni tunnelma syntyy viherkasvien ja valaistuksen avulla ja ilman niitä tilasta puuttuisi kiintopisteet ja kontrastit.

Minimalistinen makuuhuone on sisustukseltaan pelkistetty mutta silti tunnelmallinen ja kodikas - Omakotivalkoinen

Syvyyttä sisustukseen valaistuksella

Valaistus on minimalistisessa sisustuksessa yksi tärkeimpiä elementtejä. Pienelläkin epäsuoralla valaistuksella voi saada jo ihmeitä aikaan ja meillä ihmeidentekijänä toimii sängynpäädyssä oleva HUE Color Lightstrip -valonauha, jonka sävyä ja kirkkautta voi säätää kulloisenkin fiiliksen mukaiseksi.

Kuvassa valo on säädetty puhtaanvalkoiseksi, joka on päiväsaikaan minusta parhaimmillaan. Iltaisin valaistus himmenee ja sävy säätyy lämpimämmäksi. Lisää juttua valonauhasta löydät TÄÄLTÄ.

Minimalistinen makuuhuone on sisustukseltaan pelkistetty mutta silti tunnelmallinen ja kodikas - Omakotivalkoinen
Kultaköynnös valkoisessa amppelissa makuuhuoneen sisustuksen yksityiskohdat - Omakotivalkoinen

Viherkasveilla kontrastia valkoiseen sisustukseen

Minimalistinen sisustus on sekä haastava että armelias. Minimalistisessa ja valkoisessa kodissa haastavinta on saada herätettyä sisustus eloon ja ilman valaistusta se on melkeinpä mahdotonta. Armeliaisuus vuorostaan syntyy siitä, että yksinkertainenkin asia erottuu selkeästi.

Timantin muotoisessa amppelissa makuuhuoneen kulmauksessa asuu tuuhea kultaköynnös, joka tuo ripauksen särmää vitivalkoiseen nurkkaan. Valkoisessa ketjussa roikkuva amppeli on kauempaa katsottuna huomaamaton ja kultaköynnös näyttää siltä kuin se leijuisi ilmassa.

L-muotoisella tasolla sängyn vieressä on viirivehka, jonka olen kasvattanut ystävältäni saamasta taimesta. Koskaan aikaisemmin en ole viirivehkan kanssa pärjännyt, mutta tämä vauvasta kasvattamani yksilö tuntuu tykkäävän sekä minusta että meidän kodista. 🙂

Minimalistinen makuuhuone on sisustukseltaan pelkistetty mutta silti tunnelmallinen ja kodikas - Omakotivalkoinen
Minimalistinen makuuhuone on sisustukseltaan pelkistetty mutta silti tunnelmallinen ja kodikas - Omakotivalkoinen

Ulottuvuutta pienillä yksityiskohdilla

Muuramen Ikoni-seinäkaappi toimii vaatekaappina ja luo kantti kertaa kantti muotoiseen valkoiseen kuutioon ulottuvuutta. Ison sängyn kanssa ei pieneen huoneeseen suuria kaappeja asenneta ja tämä pienikokoinen seinäkaappi on kuin tehty kapealle seinälle ikkunan viereen. Kolmelle hyllylle olen saanut mahtumaan kaikki vaatteeni takkeja lukuunottamatta. Kaapista ja sen sisällöstä kirjoittelinkin teille jo joulukuussa TÄÄLLÄ.

Kaapin päällä on Jyskin valaisin, jonka muotoa rakastan. Näitä on meillä kaksi ja toinen asustelee tytön huoneessa. Jyskin pöytälamppu sopii täydellisesti samaan tilaan Louis Poulsenin. AJ-lattiavalaisinten kanssa ja on sopivan pieni Ikoni-kaapin päälle.

Kultaköynnös valkoisessa amppelissa makuuhuoneen sisustuksen yksityiskohdat - Omakotivalkoinen

Minimalistinen makuuhuone on kompromissien summa

Minulta kysytään usein vinkkejä minimalistiseen valkoiseen sisustukseen liittyen ja yli 10 vuotta tämän aiheen parissa elettyäni olen oppinut yhtä ja toista. Minimalistinen sisustus on kompromissien summa ja tyylilajina se vaatii kotiaan sisustavalta hyvää itsetuntemusta. Mutkat voi toki oikoa suoriksi, kuten minä kymmenen vuotta sitten tein, ja lähteä sokkona rakentamaan kodista pelkistettyä ilman punaista lankaa. Tätä en kuitenkaan suosittele, sillä sisustukseen punainen lanka syntyy oman kokemukseni mukaan ajasta ja ymmärryksestä omia tarpeita ja tunteita kohtaan. Älä siis laita kaikkea kerralla uusiksi, vaan anna sisustuksen kehittyä omalla painollaan.

Epäkäytännölliset ratkaisut ja materiaalivalinnat ovat minimalistisen sisustuksen vihollisia. Monet ajattelevat että valkoinen on värinä arka, mutta näin ei suinkaan ole. Minulla esimerkiksi on yli 10 vuotta ollut käytössäni Pappelinan vitivalkoiset Svea-matot ja ne ovat edelleen kuin uudet, huomioiden myös sen että meillä on ollut kaksi koiraa ja pieni lapsi. 🙂 Tärkeintä on sopeuttaa materiaalit omiin sekä muiden asukkaiden tarpeisiin ja tässä yhtälössä valkoinen on väri muiden joukossa.

Vinkkini onkin, että karsi ensin rauhassa tavaroitasi ja selvitä mistä aidosti pidät ja miksi. Nämä lempparit ovat punainen lankasi, jonka ympärille voit alkaa hiljalleen rakentaa omannäköistäsi minimalistista sisustusta. ❤︎

Kivaa tiistaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

4 kommenttia “Minimalistinen makuuhuone – Löydä punainen lankasi

 1. Ihana raikas ja rauhoittava makkari.
  Sopisi hyvin myös vaikka pari suurta viherkasvia,toinen vaikka lattiaruukussa ja toinen lipaston päällä?
  Nykyiset näyttävät pieniltä,vihreiltä pilkuilta:)
  Toki kasvaahan ne:)

  1. Nanna: kiitos ihanasta kommentistasi! ❤️ Kasvit ovat vielä pieniä, kultaköynnös on uusi ja kasvaa kesäisin kamalaa vauhtia. Edellinen oli valtava ja purin sen useampaan pistokkaaseen, joista yksi on kylpyhuoneessa. Tuo viirivehka on kasvatettu aivan vauvelista. Oli kaksihaarainen taimi ja nyt se on jo pään kokoinen. ? amppeliin on vaikea löytää isoja kasveja, saniainen olisi ihana mutta tuo huone on sille kesäisin liian valoisa ja kuuma. Edellinen kuukahti elokuussa enkä ole uutta raaskinut ostaa kun ne eivät meillä tunnu ikinä viihtyvän 5kk pitempään.

 2. Hei. Blogisi kuvat ei erotu valkoisesta taustasta johtuen kovin hyvin. Yleisilme on hieman liian kirkas ja häikäisevä. Varsinkin kun huonekalut ym sisustustavarasi ovat valkoisia. 🙂 Onko sinun mahdollista tummentaa taustaa?
  Kivaa kevättä sinulle.

  1. Mari: Kiitokset palautteestasi. Kuvaan raw-muotoisia kuvia ja käsittelen ne Aboben Photosopilla Applen MacBook Pro Liquid Retina XDR ‑näytöllä. Valkoisuus on säädetty optimaaliseksi ja minulla kuvat näyttävät valotukseltaan hyvältä myös huonommalla resoluutiolla muilla laitteilla.

   Eri laitteissa on erilaiset komponentit ja värisäädöt. Joskus ne voivat ns. ylivirittyä tai mennä sekaisin ja näyttö kannattaa silloin kalibroida säätämällä näytön värintoistoa, kontrastia ja kirkkautta. Ihan halvimmissa laitteissa ei säätömahdollisuuksia valitettavasti vakiona ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *