Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet

Piipahdin eilen ystävän kanssa katsomassa Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet uutuuselokuvan ja se oli erittäin vaikuttava ensiminuuteista alkaen. En ole koskaan katsonut ainuttakaan kokonaista Harry Potteria, jonka rinnakkaistarina Ihmeotukset on, ja silti sain välittömästi kiinni elokuvan juonesta ja hahmoista. J. K. Rowlingin velhomaailmaan perustuva uutuuselokuva on visuaalisesti upea ja toiminnantäyteinen nautinto.

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet IMAX - Leffavinkki Omakotivalkoinen

Taianomaiset Ihmeotukset

Ihmeotukset-saagaan kuuluu kolme elokuvaa. Ensimmäinen Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (Fantastic Beasts and Where to Find Them) sai ensi-iltansa 2016 ja vuonna 2018 tarina sai jatkoa Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvan muodossa. Tuossa kyseisessä elokuvassa Grindelwaldia näytteli Johnny Depp ja uusimmassa elokuvassa roolia näyttelee Mads Mikkelsen.

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet elokuvan näyttelijäkaarti on taianomainen, kuten myös elokuva itsessään. Dumbledorea näyttelee Holiday-lempparileffastani tuttu Jude Law, jota en alkuun tunnistanut ollenkaan parran kanssa. Pääosarooleissa Jude Lawn ja Mikkelsenin kanssa on äärimmäisen lahjakas näyttelijä Eddie Redmayne Newton ”Lisko” Scamanderina.

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet IMAX - Leffavinkki Omakotivalkoinen
Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet IMAX - Leffavinkki Omakotivalkoinen

Finnkino Itis IMAX-sali

Suomen suurin valkokangas sijaitsee Finnkino Itiksen IMAX-salissa ja se totisesti on massiivinen. Istuimme salissa keskivaiheilla rivillä 8 ja siinäkin sai päätä välillä kääntää puolelta toiselle nähdäkseen mitä kuvaruudun reunoilla tapahtuu.

IMAX-tekniikka on ylivoimainen ja parissa kohdassa elokuvaa aivoni uskoivat että olen itse syöksymässä pää alaspäin. Ystäväni ehti laittamaan silmät kiinni ennen ”pahinta” vaihetta, mutta minä en ja hetken aikaa tuntui kuin olisi ollut vauhdikkaassa vuoristoradassa ylösalaisin ja kesti hetki ennen kuin heitätys päässä helpotti. Huikea kokemus! 🙂

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet IMAX - Leffavinkki Omakotivalkoinen

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet

En halua paljastaa elokuvan juonta, mutta sen sanon että elokuvan alussa on raakalaismainen kohtaus, joka ei sovi herkille, ja että elokuva tulee saamaan lisää jatkoa. Elokuvan virallisen trailerin voit katsoa yltä, tosin elokuva on paljon vauhdikkaampi ja jännittävämpi kuin traileri antaa ymmärtää.

Jos vietät vappua kotosalla ja mietit mitähän sitä tekisi, suosittelen innolla ja ilolla reissua elokuvateatteriin Ihmeotukset-elokuvan pariin. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *