Selena – Tarina tähdestä, joka sammui liian aikaisin

Supertähti Selenasta kertovan tositapahtumiin perustuvan uutuussarjan toisen kauden jaksot julkaistiin toissapäivänä Netflixissä ja minähän järjestin heti aikaa television ääreen. 🙂 Ensimmäinen kausi Selenaa julkaistiin viime jouluna ja silloin jo tiedotettiin että sarja saa jatkoa. Säästin tarkoituksella kaikki jaksot ahmittavaksi kerralla ja sitä todella tein – katselin kaikki 18 jaksoa samaan putkeen läpi viime yön ja arvatkaa väsyttääkö nyt. 🙂

Selena sarja Netflix arvostelu Omakotivalkoinen
Selena sarja Netflix arvostelu Omakotivalkoinen

Kuvat: Michael Lavine NETFLIX © 2020 / Selena

Ensimmäinen tejano-musiikin esittäjä, joka sulatti kaikkien sydämet

Näin Jennifer Lopezin tähdittämän Selena-elokuvan vuonna 1997 ja siitä asti olen ollut Selena-fani. Selena Quintanilla-Pérez oli teksasilainen latinalaisamerikkalaisen tejano-musiikin (eli texmex = teksasin meksikolainen) palkittu supertähti, jonka elämä riistettiin aivan liian aikaisin. Lempinimillä ”Tejanon Madonna” ja ”Tex-Mex Madonna” kutsuttu Selena tunnettiin upean äänensä lisäksi näyttävistä itse suunnitelluista ja tehdyistä asuistaan.

Selena on ensimmäinen miesvaltaisen espanjankielisen tejano-musiikin esittäjä, joka tavoitti kaikkien amerikkalaisten sydämet Meksikosta New Yorkiin. Gloria Estefan oli sitä jo yrittänyt, mutta saavutti meriittinsä vasta paljon myöhemmin kuin Selena.

Selenan rooliin valittu Jennifer Lopez oli vuonna 1997 tuntematon aloittelija. Lopez oli Selena-fani ja rooliinsa hän perehtyi katsomalla runsaasti videomateriaalia Selenan haastatteluista ja esiintymisistä. Hän myös asui Quintanilla-perheen luona oppiakseen perheen dynamiikkaa. Perheenjäsenet ovat kertoneet että heistä tuntui kuin olisivat saaneet Selenan hetkeksi takaisin. He kuvailivat että Jennifer Lopezin ympärillä oli samanlainen aura kuin Selenan, lämmin, ystävällinen, iloinen ja energinen. Tiesitkö, että Selena-elokuva toimi Jennifer Lopezin ponnahduslautana sekä näyttelijän- että laulajan uralle ja elokuvan ansiosta hän sai levytyssopimuksen…

Jennifer Lopezin tähdittämän Selena-elokuvan trailerin löydät alta:

Selena elokuva Jennifer Lopez

Kuva: Warner Bros. © / Selena

Selena sarja Netflix arvostelu Omakotivalkoinen

Kuva: Michael Lavine NETFLIX © 2020 / Selena

18 osainen Selena-sarja Netflixissä

Netflixin Selena-sarja on yhtä hyvä kuin vuoden 1997 elokuva, ellei jopa parempi. Pääosaa näyttelevä ja muutamissa jaksoissa ohjaajanakin toiminut Christian Serratos tekee kunniaa Selenan elämälle ja muistolle. Näyttelijän nimi ei sanonut minulle alkuun mitään, mutta tunnistin hänet heti ensimmäisestä kohtauksesta Twilight-sagan silmälasipäiseksi Angela Weberiksi.

Sarjan 18 jaksoa kertoo Selenan elämästä ja urakehityksestä lapsuudesta kuolemaansa asti. Rahavaikeuksissa oleva perheenisä Abraham Quintanilla huomaa 8-vuotiaan tyttärensä Selenan olevan musikaalisesti poikkeuksellisen lahjakas. Los Dinos -orkesterin jäsenenä nuorena toiminut isä perustaa autotallibändin, jonka rumpalina toimii Selenan isosisko Suzette ja basistina veli A.B. Hän itse soittaa bändissä kitaraa. Bändin nimeksi tulee Selena y Los Dinos ja bändi tekee pieniä keikoja coverbiisejä esittäen.

Myöhemmin bändin kitaristi vaihtui ja mukaan bändiin tuli kosketinsoittaja Ricky Vela. Bändi sai ensimmäisen levytyssopimuksensa ja siirtyi soittamaan suuremmille lavoille. Kuten kaikissa menestystarinoissa, vaadittiin bändin jäseniltä täyttä sitoutumista, mikä tarkoitti ettei vapaa-aikaa juuri ollut. 17-vuotias Selena haaveili ensirakkaudesta ja muista tavanomaisista teinityttöjen jutuista. Vain vuotta myöhemmin 1989 bändin kitaristi lopetti perhesyihin vedoten ja tilalle tuli komea Chris Pérez. Siitä alkoi Selenan ja Chrisin uskomaton rakkaustarina, joka johti avioliittoon ja päättyi sydäntä särkevästi Selenan kuolemaan. ❤︎

Katso Jennifer Lopezin Selena-muistokonsertin live-esitys, jossa muuten soittaa ihka oikea y Los Dinos eli kitarassa Selenan aviomies Chris Pérez, bassossa veli A.B, koskettimissa Ricky Vela ja rummuissa sisko Suzette sekä uuden Netflix-sarjan traileri alta:

Selena sarja Netflix arvostelu Omakotivalkoinen

Kuva: Michael Lavine NETFLIX © 2020 / Selena

Selena – Dreaming of You

Elettiin maaliskuuta 1995. Selenan odotettu ensimmäinen englanninkielinen albumi oli juuri saatu valmiiksi ja koko maailma odotti levyn julkaisua. Vain hetkeä myöhemmin Selena ammuttiin brutaalisti kuoliaaksi hänen ystävänsä ja oman ihailijakerhonsa puheenjohtajan Yolanda Saldívarin toimesta. Saldívar sai elinkautisen tuomion teostaan ja hän voi hakea ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2025. Toivon sydämeni pohjasta ettei hänelle sitä myönnetä ja hän istuu koko lopun elämänsä vankilassa tekonsa olosuhteet huomioon ottaen.

Englanninkielinen albumi julkaistiin perheen toiveesta Selenan kuoleman jälkeen 18. heinäkuuta ja on surullista ettei hän koskaan päässyt näkemään miten upean vastaanoton se sai – levyä myytiin pelkästään ensimmäisen viikon aikana 331 000 kappaletta. Oma lempparini Dreaming of You -albumin kappaleista on I Could Fall in Love, jota kuunnellessa tulee aina haikea fiilis ja kyyneleet silmiin.

Alla virallinen Selena-kanavan musiikkivideo.

Selena-sarja Netflixistä ja elokuva YouTubesta

18-osainen Selena-sarja löytyy Netflixistä ja Selena-elokuvan voi vuorostaan vuokrata YouTubesta parilla eurolla. Koska sekä sarja että elokuva perustuvat tositapahtumiin, ei periaatteessa ole väliä kumman katselee ensimmäisenä. Itse valitsisin luultavasti kuitenkin elokuvan ekana, koska se kiteyttää tapahtumat puolitoistatuntiseen tiiviiseen pakettiin. Sarja täydentää tapahtumia ja luo syvyyttä tapahtumien taakse. Kumpikin kannattaa ehdottomasti katsella, jos tykkäät musiikkielokuvista ja tositapahtumiin perustuvista tarinoista.

Ihanaa ja aurinkoista päivää kaikille!

Lue myös: ➤ Koskettavat elämäkerralliset elokuvat


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *