Koulujen kevätjuhlan asukriiseilyä

Koulujen kevätjuhlat ovat jo ensi viikolla ja heräsin asiaan vasta tänään. Tyttö on kasvanut ulos vanhoista juhlavaatteistaan jo aikaa sitten, viimeiseen kahteen vuoteen kun ei ole juhlia koulussa edes järjestetty. Vaatekriisiä siis pukkaa.

Kevätjuhlien asukriisi - Omakotivalkoinen

Vanhalle mekolle olisi nyt tarvetta

Tyttö toivoo kevätjuhliin metsänvihreää mekkoa ja harmitteli kun olen laittanut ystäväni hääjuhliin hankkimani mekon kiertoon. Hän olisi sen halunnut pukea päälleen ja ensimmäistä kertaa minua aidosti kaduttaa jokin eteenpäin pistämäni vaate. Olisi kukkarollekin paljon kevyempää, jos ei tarvitsisi ostaa uudestaan samoja vaatteita. 🙂

Alla on kuva tytön viimeisimmistä kevätjuhlista vuodelta 2019. Aika on tosiaankin vierinyt eteenpäin ja neiti on kasvanut kolmessa vuodessa yli 20cm pituutta.

Tytön juhlamekko kevätjuhla juhlapukeutuminen mustavalkoinen omakotivalkoinen

Kevätjuhlien vaatekriiseilyä

Instagramissa minua seuraavat tietävätkin, että tyttöni on kasvanut minusta ohi ja on jo 2cm pitempi kuin minä. Vaatekoko on melkolailla sama kuin minulla ja tyttö saa halutessaan vapaasti käyttää suurinta osaa vaatteistani.

Ehdotin hänelle kevätjuhlaan mustaa Samsoe Samsoen mekkoani (kuvassa alla), mutta mitä minä itse sitten laitan päälleni… paljettimekolla kun en koulun kevätjuhlaan kehtaa mennä. 🙂 Mistään ei ehdi enää tilaamaan mekkoja ja kauppojen valikoimat on koluttu tänään läpi. Kaiken maailman kesähiutuleita kaupoissa kyllä on, mutta asiallisia juhlamekkoja hyvin vähän.

Kirppisreissulle onkin siis lähdettävä ja viikonloppuna suunnitelmissa on piipahtaa kahdessa eri Kontissa, Kierrätyskeskuksessa, Fidassa sekä Uffilla. Niin monta paikkaa kouluamme läpi, kunnes oikeanlainen juhlamekko on löytynyt. Kengätkin pitäisi tytölle jostakin löytää… Asukriisit ei todellakaan ole helppoja kun perheessä on kaksi naista. 😂

Samsoe Samsoe juhlamekko - Asupostaus Omakotivalkoinen

Sateinen ja kylmä perjantaisää

Kylläpä oli muuten aamulla kylmä ja sateinen sää. Pukeuduin aivan liian ohuesti ja palelin aamun ensimmäiset tunnit likomärkänä, kun pahin sadekuuro kasteli sekä ballerinoissa olevat jalat että trenssin olkapäät. Tukka oli kuin uitetulla koiralla, mutta ripsari onneksi ei levinnyt, vaikkei se vedenkestävä olekaan. 😁

Siitepölyn kannalta sade on hyvä ja ilmanlaatu on paljon parempi. Tytöllä on siitepölyallergia ja aamut on alkaneet nenäverenvuodolla jo monena peräkkäisenä päivänä. Tänään oli positiivinen poikkeus ja olisi olisi pitänyt tajuta katsoa ikkunasta ulos ennen lähtöä. Sateenvarjo tai sadetakki olisi todellakin ollut pop! 😅

Ihanaa viikonloppua kaikille!2 kommenttia “Koulujen kevätjuhlan asukriiseilyä

    1. Pilvi: ei löytynyt sopivaa. Yksi potentiaalinen tyllimekkovaihtoehto löydettiin mutta sitä olisi pitänyt pienentää eikä omat taidot riitä siihen. Käydään vielä tällä viikolla muutamassa paikassa Helsingin keskustassa katsomassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *