Kenkiä kirppikseltä – Löytöjä pikkurahalla

Olen tehnyt tänä vuonna kaksi loistavaa kirppislöytöä Tori.fistä ja molemmat ovat kenkiä. Kenkien ostaminen kirppikseltä on erittäin tarkkaa puuhaa ja ostan vain uudenveroisia tai käyttämättä jääneitä priimakuntoisia kenkiä. Itselle on helppo kenkiä ostaa kun pitäytyy merkeissä, joiden tiedän olevan lestiltään sopivia. Lapselle en yksiä kumisaappaita lukunottamatta ole ostanut kirppiskenkiä, koska ne on sovitettava ennen ostoa.

Kenkiä kirppikseltä löytöjä pikkurahalla - Omakotivalkoinen
Kenkiä kirppikseltä löytöjä pikkurahalla - Omakotivalkoinen

Maailma parhaat korkkarit

Vuosia vanhat Tiger of Swedenin Vivi 29 -luottokorkkarini on käyneet korjauksessa suutarilla jo kahdesti. Ostin kengät numeroa suurempana kuin mitä yleensä käytän ja kenkä on hieman väljä.

Etenkin sukkahousun kanssa jalka liukuu kengässä edestakaisin ja sen vuoksi korko taipuu astuessa aavistuksen taakse löystyttäen koron nauloja. Vasemman kengän korko on kahdesti irronnut ja se on suutarilla naputeltu takaisin paikalleen. Suutari sanoi että kenkää ei enää kolmatta kertaa kuntoon saa, jos korko irtoaa.

Kenkiä kirppikseltä löytöjä pikkurahalla - Omakotivalkoinen

Tiger of Sweden Vivi 29 korkkarit

Minulla on ollut jo kolme vuotta hakuvahti Torissa Tiger of Swedenin kengistä ja pari viikkoa sitten tärppäsi. Löysin tismalleen saman mallin korkkarit numeroa pienempänä ja kuntokin oli uudenveroinen. Kengän pohjassa oli vielä tarratkin jäljellä ja korkolaput kondiksessa. Hinta näillä lähes 300 euron korkkareilla oli vain 25 euroa + postarit 6,90. Kolmen vuoden odotus on ohi, vaikkakin pidän hakuvahdin edelleen päällä lisäkenkien varalta. 🙂

Kenkiä kirppikseltä löytöjä pikkurahalla - Omakotivalkoinen
Kenkiä kirppikseltä löytöjä pikkurahalla - Omakotivalkoinen

Vagabond Julie Chelsea nilkkurit

Myös nämä Vagabondin Julie Chelsea -nilkkurit ostin Torista alkuvuodesta 25 eurolla ja kipitin noutamaan ne Helsingin Puu-Vallilasta. Kengät olivat olleet aavistuksen pienet aiemmalle omistajalleen ja ne olivat kunnoltaan kuin suoraan kaupan hyllystä. Luulen että katselin ja sovitinkin näitä aikoinaan Stockmannilla, olisiko ollut vuonna 2017… Näistä kirppisaarteista on tullut yhdet lempparikengistäni ja ne ovat olleet usein jalassa farkkujen ja mekkojen kanssa.

Kenkiä kirppikseltä löytöjä pikkurahalla - Omakotivalkoinen

Vagabond peep-toe heels

Nämä Vagabondin peep-toe korkkarit ovat vanhempaa kastia ja Instagramissa muistaakseni ne esittelin joskus 2019 kesällä. En ole varma mistä nämä bongasin, mutta veikkaan että joko Torista tai puistokirppikseltä Kalliosta. Maksoivat muistaakseni 8 euroa ja olivat täysin käyttämättömät. Kengät ovat sen verran vanhaa mallistoa, ettei mallin nimestä ole tietoa. Ovat supermukavat jalassa eivätkä tunnu lainkaan korkkareilta. 🙂

Kirppareilta voi tehdä mahtavia löytöjä kun jaksaa käyttää aikaansa selailuun. Miehen uuteen kotiin hankittu Innovation Splitback -nojatuolikin on Torista peräisin ja maksoi vain murto-osan siitä mitä uusi olisi maksanut. Alusvaatteet ja kosmetiikka ovat melkeinpä ainoita asioita joita en kirppikseltä ostaisi, lukuunottamatta jotkin hajuvedet. Kirppislöytöjen tekeminen on ihanaa! 🙂

Aurinkoista lauantaita kaikille!

Ps. Huomenna blogissa starttaa 150 euron arvoisen S-lahjakortin arvonta, joten muistakaahan tulla osallistumaan!

Lue myös: ➤ Voita 500e lahjakortti Finnish Design Shopiin


Seuraa myös Instagramissa 

3 kommenttia “Kenkiä kirppikseltä – Löytöjä pikkurahalla

  1. En suosittele kenenkään ostavaan kirpputorilta kenkiä, voi saada ikävän kynsisienen käytettyistä kengistä. T. Jalkojenhoitaja

    1. Mari: Kenkien kunnosta näkee onko riskiä moiseen. Jalkasieni ei säily kengässä kauaa ja sisäpohjasta näkee onko kenkää käytetty ilman sukkia. Jos kengissä on painautumia tai likaa sisällä, en välttämättä jalkaan niitä laittaisi. Marttojen vinkki on että pesee kengät saippuavaahdolla, kuivaa huolella ja pakastaa 24 tuntia. Tuosta ei jää henkiin yksikään pöpö.

  2. Tykkään käydä kirppareilla, ostan jos jotain kivaa löytyy edullisesti joko kotiin tai itselleni. Olen myös ostanut kenkiä kirpparilta ja esim. Yhdet nilkkurit palvelivat minua jopa 6 vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *