Voittaako Suomi Euroviisut?

Voittaako Suomi Euroviisut? Nyt ollaan jännän äärellä ja puolen yön jälkeen saadaan tietää miten käy meidän Käärijän. Edes Blind Channelin aikaan Suomen voittomahdollisuudet eivät olleet näin hyvät ja eri instanssit povaavat tällä hetkellä Suomen sijoittuvan finaalissa toiseksi. Voittoa tottakai tavoitellaan, mutta itse olen todella onnellinen jos Käärijä sijoittuu kolmen parhaan joukkoon illan finaalissa.

Limenvihreä ruusukimppu Omakotivalkoinen

Hauskuutta ja suomalaista sielunmaisemaa

Käärijän Cha Cha Cha teki minuun suuren vaikutuksen jo heti alkujaan. Kappaleen sanoituksen syvin sisin avaa suomalaista sielunmaisemaa – tarvitaan tujaus rohkaisua, jotta osataan laskea varauksellisuuden viitta ja rentoutua. Sosiaalinen kulttuuri on muovautunut omanlaisekseen vuosisatojen aikana ja historian kertausta tekemättä totean vain, että muutos sukupolvelta toiselle tapahtuu hitaasti. Suomalainen ei helpolla puhu eikä pussaa, mutta rakastaa isosti, on luotettava, rehti ja pitää aina huolta lähimmäisistään.

Soraääniä juomalauluksi kritisoitu Cha Cha Cha on kirvoittanut ja ymmärrän että joku voi kokea lyriikan tarjoavan juomista ihannoivan kuvan. Pintapuolisesti asia on juurikin näin, mutta supliikin sanailun taustalla on syvempi merkitys. Me suomalaiset olemme arjessamme hillittyjä ja hallittuja, mutta vapaalle vaihtaessa hauskoja ja villejäkin.

Keväinen kattaus raikas limenvihreä valkoinen omakotivalkoinen

Cha Cha Cha – Nauti hetkestä

Cha Cha Cha rohkaisee kulkemaan omaa polkuaan ja nauttimaan hetkestä. Kappale inspiroi kaiken ikäisiä ympäri maailman ja sanoituksen merkitys on eri ihmisille erilainen, resonoiden kuulijan omista kokemuksista.

Lainatakseni ystäväni 4-vuotiaan lapsen versiota sanoituksesta: – ”pidä käsi käsin kiinni kuomasta niinku, Cha Cha Cha Cha Cha Cha Chaa.” 😁

Voittaako Suomi Euroviisut?

Voittaako Suomi Euroviisut, tuleeko voitto kotiin? Se jää nähtäväksi. Tuomaristo antanee Ruotsin Loreenille korkeammat pisteet, mutta loppukädessä me tavalliset äänestäjät yhdessä päätämme miten äänet lopulta jakautuvat.

Jännittävää viisuiltaa kaikille!

* * *

EDIT: Kauhea shokki, mitä ihmettä tapahtui? Arvasin ennakkohypestä että Loreen saa raadeilta ääniä enemmän kuin Suomi, mutta että tässä mittakaavassa unohtaen kaikki muut maat ja heidän upeat esityksensä… Eipä yleisö sitten päätäkään näemmä mitään. 😭

Minun ääneni menivät Australiaan, Itävaltaan, Viroon ja Serbiaan. En osannut laittaa heitä paremmuusjärjestykseen, joten annoin kaksi ääntä jokaiselle. Ruotsin Loreenin veto finaalissa oli alavireinen ja muutenkin kappale oli minulle pettymys jo alunperin, johtuen ehkä siitä että rakastan Euphoriaa ja odotukseni olivat Loreenin osalta liian korkealla.

Melodifestivalenin suosikkini oli Marcus & Martinuksen Air, heille olisin suonut voiton jos olisivat Käärijää vastassa Ruotsia edustaneet. Olen sanaton ja pettynyt.

Lue myös: UMK 2023 – Kuka edustaa Suomea Euroviisuissa


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *