UMK 2023 – Kuka edustaa Suomea Euroviisuissa

Illalla jännitetään television äärellä Uuden Musiikin Kilpailun tahdeissa. Tämän vuoden kilpailukappaleet ovat yleisellä tasolla kovalaatuisia ja maailmallakin ovat viisufanit Suomen ehdokkaita kehuneet. Tässä tulee omat ajatukseni illan annista ja pisteet 1-5 tähden asteikolla.

Uuden musiikin kilpailu 2023 - Kuka edustaa Suomea Euroviisuissa

Copyright: Yle / Nelli Kenttä. Kuvaaja: Nelli Kenttä

Keira – No Business On The Dancefloor

Keiran kappale No Business On The Dancefloor toi jo ensi tahdeista mieleeni kuuman kesäyön ja pikkutuntien hikiset tanssilattiat. Keira on Suomen ikioma Rihanna ja kappale on raikas tuulahdus suomalaisessa musiikkiskenessä. Musiikkivideon tanssiliikkeet eivät menneet aivan nappiin ja toivon illan live-esityksen tarjoilevan enemmän asennetta kuin tanssia.

Pisteitä ★★★

Benjamin – Hoida mut

Benjamin yllätti todella positiivisesti ja rakastan tämän kisakappaleen tunnelmaa ja 80-luvun groovea. Benjamin on tuttuun tapaansa herkku kuin mieskarkki ja video on erittäin onnistunut kokonaisuus. Odotan näkeväni Benkun livenä ja uskon että show tulee olemaan odotuksen arvoinen!

Pisteitä: ★★★★

Robin Packalen – Girls Like You

Robinin esittämän kappaleen 70-lukua henkivä poljenta on ihanan rentoa ja hyväntuulista. Tämä on mainio biisi kesäiltojen fiilistelyyn, mutta Euroviisujen isoille lavoille en tätä kyseistä kisakappaletta laittaisi. Säkeistön ovat liian monotonisia ja kertosäkeen olisi pitänyt mielestäni olla raflaavampi, jotta kappale jäisi mieleen Euroviisujen semifinaaleista.

Pisteitä: ★★★

Lxandra – Something To Lose

Unenomainen Something To Lose on kuin tehty elokuvaan. Täydellisen rauhoittava pysäyttäjä UMK-kappaleiden keskellä. Viisuballadit ovat tunnetusti ikimuistoisia, kuten Portugalin voittajan Salvador Sobralin satumainen voittokappale, ja tähän sfääriin ei Lxandra yletä, vaikka biisi kaunis onkin.

Pisteitä: ★★

Käärijä – Cha Cha Cha

Uu la la! Tämä yllätti minut niin että unohdin hengittää! 😁 Täyttä tykitystä alkutahdeista loppusointuun saakka. Käärijän Cha Cha Cha sisältää mukaansatempaavan stadionrokki-huudahduksen, johon ulkomaalaistenkin on helppo heittäytyä mukaan. Useampaa musiikkityyliä yhdistelevä kappale on erikoinen, outo, yllättävä, mykistävä, tanssittava ja mieleenpainuva. Fanitus on jo pelkän UMK-kisavideon ansiosta laajentunut ulkomaille asti ja toivon sydämeni pohjasta että Käärijä voittaisi ja toisi pokaalin aikanaan myös Euroviisuista kotiin! Kippis ja Cha Cha Cha!

Pisteet: ★★★★★

KUUMAA – Ylivoimainen

Ylivoimainen on sanoitukseltaan koskettava. Tykkään myös melodiasta ja jäsenten keskinäisestä harmoniasta. Valitettavasti kilpailukappale ei kokonaisuutena yllä muiden tasolle ja siksi annan pisteitä vain kaksi.

Pisteitä: ★★

Portion Boys – Samaa taivasta katsotaan

Portion Boysin kisabiisissa yhdistellään klassisia Euroviisu-kliseitä huumorimielellä. Tämä on hauskaa suomiviihdettä ja sopii täydellisesti esimerkiksi jääkiekkomatsiin. Euroviisuihin en kuitenkaan tätä itse laittaisi Suomea edustamaan, sillä mielestäni sinne lähdetään voittamaan ja Samaa Taivasta Katsotaan ei ole voittaja-ainesta.

Pisteitä: ★★★

* * *

UMK 23 -kilpailu alkaa YLE TV 1:llä klo 21:00 ja meillä laitellaan viisustudiota parhaillaan valmiiksi. Tätä iltaa olen odottanut kuin kuuta nousevaa ja viimein se koittaa! Muistakaa äänestää suosikkianne, minulla on mututuntuma että kisasta tulee tiukka!

Nautinnollista viisuiltaa!

Lue myös: ➤ UMK 2022 – Kuka edustaa Suomea Euroviisuissa?

Lue myös: ➤ Arvostelussa UMK 2021 kisakappaleet

Lue myös: ➤ Euroviisut 2022 – TOP 10 suosikit


Seuraa myös Instagramissa 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *